5 ταβέρνες-αφορμή για να πάμε Περιστέρι

Ζουμερές μπριζόλες, λαχταριστά ορεκτικά και το κρασί να ρέει άφθονο. Σε αυτές τις ταβέρνες στο Περιστέρι τα καλοκαιρινά φαγοπότια αποκτούν πραγματικό νόημα.
5 ταβέρνες-αφορμή για να πάμε Περιστέρι

Είναι κλασικές, αγαπούν το κρέας και τις καλές πρώτες ύλες. Είναι παρεΐστικες, έχουν τραπεζάκια έξω, είναι άνετες και 100% παραδοσιακές.

Πέντε ταβέρνες – αφορμή για να βάλουμε πλώρη προς τα δυτικά προάστια.

Τρώγοντας και Πίνοντας
Ιωλκού 2, τηλ: 21 0573 2362



Κρυμμένο κρεατοφαγικό στέκι για «ολίγους», αυτό το ψαγμένο ταβερνείο έγινε σιγά σιγά δημοφιλές από στόμα σε στόμα ή καλύτερα… από μπριζόλα σε μπριζόλα και rib eye σε rib eye. Στον προσεγμένο του χώρο και σε τραπεζάκια έξω, κάτω από τις μουριές, θα δοκιμάσετε εξαιρετικής ποιότητας και κοπής κρέατα, ψημένα όπως πρέπει σε αρκετές επιλογές: T-Bone, σπαλομπριζόλα, συκώτι γάλακτος, Tagliata Flap Steak, Tri-Tip αλλά ζουμερά μπιφτέκια εγγυώνται ένα χορταστικό τσιμπούσι. Συνοδεύουμε με διάφορα ορεκτικά όπως ταλαγάνι σχάρας, ωραίες πατάτες τηγανιτές, ψητά λαχανικά και χειροποίητη κοτόπιτα. Ο λογαριασμός με κρασί στα 20-25€/ άτομο.

Μυρτιά
Αγίας Παρασκευής 24, τηλ: 21 0575 6658



Το νεότερο αδερφάκι της ταβέρνας στη Νέα Σμύρνη είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, περιστοιχίζεται από δέντρα και διαθέτει μια φουλ άνετη εσωτερική αυλή για να απολαύσουμε τις κλασικές, γενναίες κρεατοφαγικές μερίδες που το έκαναν δημοφιλές. Και στην Μυρτιά του Περιστερίου, λοιπόν, τα κρέατα έρχονται από το ομώνυμο χωριό, ψήνονται άριστα και περιλαμβάνουν μερίδες στήθος κοτόπουλο, ζουμερά μπιφτέκια μοσχαρίσια γεμιστά ή απλά, συκώτι γάλακτος, ψαρονέφρι, ποικιλία κρεατικών και πληθωρικές ολόφρεσκες σαλάτες. Μη ξεχάσετε και το «μπομπάτο» τζατζικάκι για συνοδεία, είναι εξαιρετικό. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με πακέτο για το σπίτι και κερασμένους λουκουμάδες.

Ταβέρνα - Ψησταριά ο Θωμάς από το 1980
Χαλκοκονδύλη 39, τηλ: 21 0571 4906



Απλός, λιτός, περιεκτικός, κατανοητός ο Θωμάς, η ταμπέλα του οποίου ξεχωρίζει με την 80s αισθητική της πίσω από την πλατεία του άλσους Περιστερίου. Το μενού κλασικό και άρτια εκτελεσμένο, περιλαμβάνει νοστιμιές όπως λουκάνικο χωριάτικο, φέτα ψητή στα κάρβουνα, συκώτι μοσχαρίσιο, μπιφτέκι «μυστήριο του Θωμά» γεμιστό με τυρί, ψητή ντομάτα και κρεμμύδι, καλοψημένες μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες, παϊδάκια, μπον φιλέ, ψαρονέφρι και αρνάκι σχάρας, τις οποίες απολαμβάνουμε σε τραπεζάκια έξω. Ενίοτε θα βρείτε και προβατίνα ή ζυγούρι σχάρας. Ο λογαριασμός με κρασί, στα 20€/ άτομο.

Καραγκιόζης
Τρώων 9, τηλ: 2105749586



Εδώ τα «ε, ρε γλέντια» γίνονται «ε, ρε μάσες» και στην Τρώων, οι άνθρωποι τρώνε καλά. Να ’ναι καλά ο Καραγκιόζης και τα νόστιμα πιάτα του που σερβίρονται σε έναν άνετο και οικείο χώρο. Σε τραπεζάκια έξω δοκιμάζουμε χωριάτικη σαλάτα, κοντοσούβλι, παϊδάκια γάλακτος με πατάτες, μπιφτέκια ζουμερά, μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα, γαρδουμπάκια χειροποίητα με συκωταριά γάλακτος, πατάτες γάστρας με κομματάκια κρέατος για έξτρα νοστιμιά, αρνάκι γάστρας, φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και ζουμερό κεμπάπ. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-17€ κατ’ άτομο με κρασί και κέρασμα γλυκό του κουταλιού και μαστίχα.

Αρχοντικόν
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, τηλ: 2105743525



Σούπερ δημοφιλής μουσική ταβέρνα, το Αρχοντικόν του Περιστερίου (έχει και αλλού) σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα, τίμια και νόστιμη, σε ένα άνετο και φωτεινό περιβάλλον. Δοκιμάστε για αρχή το ωραίο τους τζατζίκι, τραγανές πατάτες τηγανιτές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανιτές παναρισμένες, τυροκροκέτες, κολοκυθοκεφτέδες, χορταστική ποικιλία κρεατικών με χοιρινό μπριζολάκι, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι και κεμπάπ, αλλά και πανσέτα γλυκόξινη, τυροπιτάρι δικό τους και αρνί στη λαδόκολλα. Ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο με κρασί. Κάθε Τετάρτη τρέχουν την προσφορά «Τρως με 10€» και έχουν ζωντανή Μουσική από τις 21:00. 

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v