Ταβέρνες… μάστερ στη σούβλα

Αν υπήρχε master chef για κοκορέτσι και κοντοσούβλι, αυτές οι ταβέρνες στην Αθήνα και παραέξω θα κέρδιζαν εύκολα την πρώτη θέση.
Ταβέρνες… μάστερ στη σούβλα

Όσο πλησιάζουμε προς την περίοδο του Πάσχα, τόσο στα όνειρά μας εμφανίζονται σούβλες. Και αν αυτό σας φαίνεται ολίγον τι μακάβριο, να σας πούμε πώς αυτές οι σούβλες «φιλοξενούν» τραγανά κοκορετσάκια, ζουμερές πανσέτες και εξοχικά.

Και επειδή τα όνειρά μας λένε πρέπει κάποια στιγμή να γίνονται πραγματικότητα, ιδού μερικές ταβέρνες και οβελιστήρια στην Αθήνα που υπόσχονται να τα κάνουν.

Το Παραδοσιακό

Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα, τηλ: 210 3231700

 



Στην καρδιά της πόλης, μια ταβέρνα από τα παλιά βγάζει καθημερινά από τη σούβλα (και τη σχάρα της φυσικά) εξαιρετικά κρεατικά. Κοντοσούβλι κοτόπουλο και χοιρινό, αρνάκι γάλακτος, χοιρινή πανσέτα (στη σούβλα), κότσι και πανσέτα είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ του, οι οποίες συνοδεύονται φυσικά με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο συνοδεία μπύρας.

Πιπινιός

25ης Μαρτίου και Γ.Ν. Πέππα 1, Σταμάτα, τηλ: 210 6216250

 



Τα εξαιρετικά κρεατικά του έρχονται από το Αγρίνιο και την Αμφιλοχία, ενώ κάθε Πέμπτη την τιμητική της έχει η προβατίνα η οποία μας… υποδέχεται στην είσοδο. Κατά τα λοιπά, η οικογενειακή ταβέρνα της Σταμάτας διαθέτει κοκορέτσι όλο το χρόνο κάτι που εκτιμάμε δεόντως μιας και το λουκούλειο αυτό έδεσμα κρίμα είναι να καταναλώνεται μοναχά την Κυριακή του Πάσχα, καθώς και εξαιρετικό αρνάκι σούβλας. Υπολογίστε περί τα 15-20€ ανά άτομο ανάλογα με το κρέας που θα φάτε, μαζί με κρασί.

Πέππας

Μακαρίου 5, Σταμάτα, τηλ: 21 0621 8104

 



Ακριβώς απέναντι, ακόμα μια εξοχική ταβέρνα σερβίρει εκλεκτά κρεατικά σχάρας και «δυνατή» σούβλα, αποκλειστικά τα Σαββατοκύριακα. Ο Πέππας ετοιμάζει λαχταριστό κοκορέτσι και χοιρινό κοντοσούβλι, ενώ αν δε θέλετε να απαρνηθείτε το παραδοσιακό αρνάκι μπορείτε να το δοκιμάσετε στη γάστρα – είναι ωραιότατο. Ο λογαριασμός και εδώ περί τα 15-20€ κατ’ άτομο με κρασί.

Μαγγίνας

Πλ. Εθ. Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 21 0804 6143

 



Σταθερή αξία στην κρεατοφαγία εδώ και δεκαετίες, η απλή και λιτή ταβέρνα του Μαγγίνα σερβίρει νοστιμότατα κοψίδια σε χορταστικές μερίδες, με highlight τα παϊδάκια του. Όμως και οι σούβλες του δεν πάνε πίσω: γυρνούν ασταμάτητα και φιλοξενούν αρνάκι, γουρουνόπουλο και εξαιρετικό κοκορέτσι. Για ένα απλό αλλά νοστιμότατο και τίμιο γεύμα στον Μαγγίνα, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ με καλό κρασί δικό τους.

Βόνιτσα

Ηλία Ηλιού 91, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0902 2500

 



Σε cult σκηνικό στον Νέο Κόσμο, η Βόνιτσα μπορεί να μη διεκδικεί δάφνες πολυτέλειας χώρου, όμως η σούβλα της είναι αν μη τι άλλο πληθωρική και για γερά στομάχια: γουρουνοπούλα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό, αρνάκι γάλακτος (και χεράκια), κοντοσούβλι ζυγούρι, κοντοσούβλι αρνίσιο, κοντοσούβλι πανσέτα και προβατίνα, εξοχικό ρουμελιώτικο, φρυγαδέλι, γαρδούμπα και κοτόπουλο σούβλας για τους λιτοδίαιτους. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Προσοχή, αποκλειστικά για take away, αλλά δεν γινόταν να λείπει.

Το «κουαρτέτο» των Καλυβιών

 



Όσοι έχουν πάει στα Καλύβια δύσκολα μένουν ασυγκίνητοι από την τσίκνα. Αξίζει λοιπόν να επιχειρήσετε τη μονοήμερη εδώ, για να πιάσετε τραπέζι στο Τρίγωνο, τον Μουρούζη, τον Κόλλια ή τον Χριστόφορο, οι οποίοι φημίζονται εδώ και χρόνια για το σουβλιστό αρνί τους, το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι, αλλά και για τα πληθωρικά κρεατικά σχάρας. Οι τιμές σε όλες τις ταβέρνες κυμαίνονται στα 15€-20€ κατ'άτομο με κρασί και… πακέτο ό,τι μείνει για το σπίτι.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v