Πού να πάμε για καλό μπέργκερ;

Ζουμερό, πεντανόστιμο, ψημένο στην εντέλεια και να συνοδεύεται από μοναδικούς (ή και παραδοσιακούς) συνδυασμούς γεύσεων. Το ‘χουμε.
Πού να πάμε για καλό μπέργκερ;
Ψάχνουμε την Αθήνα για να βρούμε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια, που να βρίσκονται ανάμεσα στα πιο νόστιμα ψωμάκια, ταιριασμένα με (καλά το μάντεψες) τους πιο νόστιμους συνδυασμούς υλικών. Άλλοι είναι πειραματικοί και μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε γεύσεις, και άλλοι είναι άκρως παραδοσιακοί. Εμείς τα έχουμε δοκιμάσει όλα, και σου λέμε ότι αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα μπέργκερ της Αθήνας.

New York Sandwiches

Νίκης 23, τηλ: 210 3216000
Πρόκειται σταθερά για την πιο νεοϋορκέζικη γωνιά του κέντρου. Επίσης, μιλώντας για σταθερές αξίες του κέντρου, το New York Sandwiches αποτελεί και τις παρακάτω: σούπερ brunch, σούπερ χώρος, ίσως από τα καλύτερα vegan burger που μπορείς να βρεις (αυτό με το μανιτάρι). Οι τιμές των μπέργκερ μαζί με πατάτες κυμαίνονται στα 8-9€.

Juicy Grill

Κεραμεικού 2, Χολαργός, τηλ.: 215 5203201
Σταθερή αξία εδώ και χρόνια, το Juicy Grill του Χολαργού με τα υπέροχα μπριός ψωμάκια του είναι για πολλούς ίσως το καλύτερο μπέργκερ της πόλης. Εμείς λατρεύουμε το New Yorker, με μπιφτέκι γεμιστό με μοτσαρέλλα, τηγανητό αυγό, μπέικον, ντομάτα και μαρούλι και το spicy Miss Lily με μοσχαρίσιο μπιφτέκι τυλιγμένο με bacon, emendal, cheddar, iceberg, ντομάτα και σως sriracha mayo. Δεν θα μιλήσουμε για τις country πατάτες με την φλούδα, είναι όσο τέλειες περιμένεις να είναι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8,50-10€.

Hot Hot Burger Bar

Κολοκοτρώνη 14, τηλ: 2130246631
Δεν θα πούμε ότι δεν το ξέρεις. Δεν θα πούμε ότι δεν το έχεις ξαναφάει. Δεν θα πούμε καν ότι το Hot Hot διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας σε πολλές από τις συνταγές του. Θα πούμε όμως ότι παραμένει σταθερά ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης, και επίσης ότι παραμένει τίμιο: 2,5€ με 5€ μάξιμουμ τα μπέργκερ. Λατρεύουμε αυτό με το μπλε τυρί, όπως και το μπέργκερ με κοτόπουλο και γκουάκ.

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217
Άλλο ένα μέρος που έχουμε λατρέψει για το brunch του – θα μπορούσαμε να κάνουμε ολόκληρο αφιέρωμα για το πόσο καλό είναι το avocado toast του. Αλλά εδώ μιλάμε για μπέργκερ, συνεπώς: Το μπέργκερ του Penny Lane είναι ωραίο για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή τα υλικά και οι συνδυασμοί είναι φρέσκοι και παράξενοι (αυτό με το φαλάφελ, ας πούμε, μας ξετρέλανε), και δεύτερον επειδή μπορείς να το απολαύσεις στην υπέροχη αυλίτσα του. Τα μπέργκερ κυμαίνονται στα 9-10€, ενώ παίζουν και πολύ ωραία κοκτεϊλάκια, στα 8-9€.

Talking Breads

Σπύρου Τρικούπη 11, τηλ: 21 1183 9731
Από τότε που άνοιξε, πριν λίγα χρόνια, μάς έδωσε έναν ακόμα λόγο (λες και δεν υπήρχαν αρκετοί) να πάμε από τα Εξάρχεια. Αρχικά, πρέπει να μιλήσουμε για το ψωμί του, επειδή όμοιο δεν έχεις ξαναφάει. Είναι χειροποίητο, βουτυρένιο και τόσο νόστιμο. Και μετά έχεις επιλογές όπως εκείνο με μπέικον, μανιτάρι και διπλό τσένταρ, ή το Mafia με γκοργκοντζόλα, τρούφα και σπανάκι. Οι τιμές ξεκινούν από 3,5€ και φτάνουν στα 5€. Για τις γύρω περιοχές, παίζει και ντελίβερι.

Τhe Burger Joint

Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό
Σταθερά από τις καλύτερες επιλογές το Burger Joint, κι ας μην έρχεται για να συγκλονίσει ό,τι ήξερες για το φαγητό αυτό από άποψη πρωτοτυπίας. Ναι, εδώ θα φας παραδοσιακό αμερικάνικο μπέργκερ, χωρίς μπαχάρια περίεργα και συνδυασμούς που θα σε κάνουν να απορείς. Μπιφτέκι ζουμερό, ψωμάκι αφράτο, μαρούλι, ντομάτα – άντε, χώσε και το μπέικον αν το θες πιο βρώμικο. Αλλά το κάνουν τόσο καλά…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v