Ωραία μεζεδάκια για… μέχρι τις 12

Ναι, τα μαγαζιά κλείνουν τα μεσάνυχτα. Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι ξενερώνουμε και δεν θα βγούμε.
Ωραία μεζεδάκια για… μέχρι τις 12
Προφανώς και τα νέα μέτρα, που κλείνουν τα μαγαζιά με το που χτυπήσει το ρολόι μεσάνυχτα δεν θα μας σταματήσουν από το να βγούμε προς αναζήτηση αλκοόλ και μεζεδακίων. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Αλλά πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε κιόλας.

Συνεπώς: Τι χρειάζεται ένα μαγαζί ώστε να είναι ιδανικό για να σηκωθούμε και να φύγουμε εύκολα λίγο πριν τα μεσάνυχτα; Να είναι στο κέντρο, ή να είναι δίπλα στο μετρό. Ή να είναι πέντε λεπτά από το σπίτι σου, αλλά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε και όλα. Παρ’ όλα αυτά, αν έχεις ωραίο μεζεδοπωλείο πέντε λεπτά από το σπίτι σου, ενημέρωσέ μας και θα το τσεκάρουμε. Επειδή, όπως είπαμε, τίποτα δεν μας σταματά.

Ρεμεζέ

Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω, τηλ: 2130313723
Πάμε Αιγάλεω, λοιπόν. Εδώ το μενού περιλαμβάνει δεκάδες μεζέδες, όπως μιλφέιγ μελιτζάνας, παστουρμαδοπιτάκια με σάλτσα γιαουρτιού, μπουρεκάκια κοτόπουλο με γραβιέρα και μανιτάρια, μανιταροκεφτέδες, κρητικά καλτσούνια με ξυνομυζήθρα, τηγανιές, αυγά με απάκι, βαρβάτη σταβλίσια μπριζόλα 500 γραμμαρίων, αλλά και κάποιες θαλασσινές επιλογές, όπως μύδια αχνιστά, κριθαρότο γαρίδας, γαύρο μαρινάτο και κροκέτες μπακαλιάρου. Συνδυάστε με χύμα κρασί ή τσικουδιές και τσίπουρο και υπολογίστε περί τα 12€ το άτομο.

Μυλόλιθος

Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106465731
Το γραφικό μεζεδοπωλείο που στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αρχοντικό της Πανόρμου και είναι γεμάτο χρώματα και νοσταλγική διακόσμηση, έχει ένα μενού που θα σε κάνει να σπαταλήσεις τουλάχιστον δέκα λεπτά προσπαθώντας να αποφασίσεις τι να διαλέξεις. Εμείς προτείνουμε μεθυσμένη τηγανιά, μαριναρισμένο χοιρινό με φέτα, αρνάκι στη λαδόκολλα, αλλά και μερικούς από τους ωραίους θαλασσινούς μεζέδες. Συνδυάζουμε με καλό χύμα κρασί και αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να πετύχουμε και live ρεμπέτικα. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Φάνη Μεζέ

Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ.: 210 6511124
Βρίσκεται τόσο κοντά στο μετρό του Χολαργού, που χαλάλι τα βόρεια προάστια. Και μόλις πατήσεις στην υπέροχη αυλή του, πιάσεις τραπεζάκι και δεις το μενού, το τελευταίο ίχνος ανησυχίας «Μήπως έπρεπε να πάω κέντρο;», θα φύγει. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τους γίγαντες, επειδή είναι συγκλονιστικοί, όπως και τα παστουρμαδοπιτάκια. Με πολύ ωραίο κρασάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Sabir
Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3452276
Μια από τις ωραιότερες αυλές του Μεταξουργείου (που είναι μεγάλη κουβέντα, επειδή αγαπάμε τις περισσότερες από τις αυλές του Μεταξουργείου) μας κακομαθαίνει με παγωμένη ψημένη ρακή, που φτιάχνεται με την αυθεντική συνταγή από την Αμοργό. Δεν την πίνουμε ξεροσφύρι, βέβαια, την συνοδεύουμε με τα πολύ νόστιμα μεζεδάκια του μικρού, αλλά τιμιότατου μενού, που περιλαμβάνουν πιάτα όπως απάκι στο πήλινο, σπετζοφάι, σπιτική πατατοσαλάτα ντακάκια και σουτζούκι σαγανάκι. Υπολογίστε γύρω στα 10€ το άτομο για αλκοόλ και χορταστικό τσιμπολόγημα.

Ήβη

Ν. Αποστόλη 19 & Ήβης, Ψυρρή, τηλ: 2103232554
Είναι μικρούλι και γωνιακό, και είναι δύο τα τινά: Είτε θα είσαι από αυτούς που δεν θα τους γεμίσει το μάτι, είτε από εκείνους που θα δουν τον λιτό του χώρο και θα ψηθούν αμέσως. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις, εμείς θα σου πούμε να πιάσεις τραπεζάκι (αν βρεις) και να απολαύσεις πεντανόστιμες έθνικ λιχουδιές σαν το χούμους και την αρμένικη ομελέτα με σουτζούκι και παστουρμά, αλλά και πιο «ελληνικές» γεύσεις σαν τον μαρινάτο γαύρο και την οφτή πατάτα με γιαούρτι. Συνοδεύεις με κρασάκι ή ρακή και ο λογαριασμός θα βγει περί τα 10-12€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v