Τα καλύτερα «βρώμικα» της Αθήνας

Καμία βρωμιά δεν είναι ντροπή, πολλώ δε μάλλον όταν ισιώνει το στομάχι μετά από ένα σωστό, καλοκαιρινό ξενύχτι.
Τα καλύτερα «βρώμικα» της Αθήνας

Καλησπέρα φρεντς. Καλοκαιράκι, ξενύχτια σε ταράτσες και μπαράκια, χορός, αλκοόλ και κάπου εκεί γύρω στα ξημερώματα η ντάγκλα έρχεται, η νύχτα φεύγει και νιώθεις πως ήρθε η ώρα να αποσυρθείς.

Το στομάχι σου όμως γουργουρίζει, κάτι ζητά. Θέλει να ηρεμήσει από τα λίτρα αλκοόλης που κατέβασες (ελπίζουμε να μην πήρες όχημα). Τι κάνεις; Του δίνεις αυτό που ζητά: Γενναίες ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λιπαρών που σε στέλνουν κατευθείαν για ύπνο γλυκό.

Ω καντίνες της Αθήνας, «βρώμικα» της πόλης, ανανήψτε αυτό το ταλαιπωρημένο στομάχι και καθαρίστε το θολό μας το μυαλό. Εμείς την κάναμε την επίκληση, ιδού ποιες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ο Billy’s στο Περιστέρι



Αν ο δρόμος σε βγάλει στα ξενυχτάδικα των δυτικών προαστίων τότε οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις στάση Εθνάρχου Μακαρίου και Φραντζή γωνία. Εκεί ο Μπίλης θα σε περιποιηθεί όπως πρέπει με το υπέρ-τούμπανο σάντουιτς του με βέργα χοιρινό, βέργα κοτόπουλο, μπιφτέκι, χωριάτικο λουκάνικο ή κοτόπουλο πανέ συνοδεία πάριζας, τυροκαυτερής, κέτσαπ, μουστάρδας και πικάντικης BBQ. Εναλλακτικά, μπορείς να παραγγείλεις ωραιότατα χοτ ντογκ, αλλά και burger. Ο Μπίλης κάνει και ντελίβερι στις γύρω περιοχές, ενώ έχει ανοίξει και δεύτερη καντίνα στη Θηβών γιατί όπως και με τα καλαμάκια, ένα ίσον κανένα. 

Η καντίνα της Μαβίλη



Δεν είναι πια η θρυλική καντίνα πάνω στην πλατεία, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει μιας και συνεχίζει να σερβίρει ένα από τα κορυφαία σάντουιτς της πόλης. Στο μαγαζάκι ακριβώς από πίσω με την φωτεινή πινακίδα να γράφει «ΚΑΝΤΙΝΑ ΜΑΒΙΛΗ», θα παραγγείλεις λαχταριστό σάντουιτς με αφράτο ψωμάκι και καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, αλλά και πληθωρικό χοτ ντογκ με βελούδινη μαγιονέζα. Έχει και μερίδες με κοτόπουλο πανέ, καθώς και κρέπες αν θες κάτι διαφορετικό. 

Ο Χρήστος στον Σταθμό Λαρίσης



Από τις παλαιότερες «βρώμικες» διευθύνσεις της πόλης, η καντίνα του κυρ- Χρήστου ακριβώς απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης ετοιμάζει και σερβίρει σε πείσμα των καιρών αφράτο, καθαρό σάντουιτς με κρέας της αρεσκείας σας (πανσέτα, χωριάτικο λουκάνικο, καλαμάκι κοτόπουλο ή χοιρινό) και όλα τα συνοδευτικά που του αρμόζουν – πατάτες, σάλτσες, μαρουλάκι, ντοματούλα, τζατζίκι, ζαμπόν, τυρί, μπαχαρικά κ.α. στις ιδανικές αναλογίες για πλήρη ικανοποίηση ουρανίσκου και στομαχιού.

Ο Μερακλής στο Δέλτα Φαλήρου



Γεμίζει και στρώνει τα στομάχια των παραλιακών τύπων, αλλά και όλων εκείνων που ξεφάντωσαν κατά καιρούς και καλοκαίρια στο EJEKT (σνιφ) και στο Release (κλαψ) Festival όταν ακόμα γίνονταν μαζικές συναυλίες (πλάνταγμα στο κλάμα). Ας είναι, θα τον επισκεφτείς όπως και να’ χει τον Μερακλή στο Φάληρο, κυρίως αν η καρδούλα σου το λέει να λάβεις υπερδοσολογία αλλαντικών: Πάριζα, μορταδέλα, σαλάμι αέρος, καπνιστή γαλοπούλα και ζαμπόν, είναι μερικά από τα καλούδια που μπαίνουν στα σάντουιτς μαζί με μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα και λαχταριστές πατατούλες.

Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου



Μαζεύει την πλειοψηφία των πιστών ξενύχτηδων της πόλης, οι οποίοι στρέφουν το βλέμμα τους ψηλά, στον υπερυψωμένο Ναό της κοτομπουκιάς για να λάβουν τις ξακουστές αυτές μπουκίτσες σε μερίδα λουσμένες με λαχταριστή σάλτσα, αλλά και αρκετές ακόμα επιλογές «βρωμιάς» με πεντακάθαρη όμως γεύση, όπως ψητό χωριάτικο λουκάνικο σε μερίδα με πατατούλες και κέτσαπ, hot dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης και μαγειρεμένο κρεμμυδάκι, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα, αλλά και hot dog κοτόπουλο σπέσιαλ με κοτομπουκιές, πατάτες, λάχανο, καρότο, κρεμμυδάκι και σάλτσα.

Το Al Cantino στην Νέα Ερυθραία



Του αξίζουν διπλά συγχαρητήρια: και λόγω ονόματος-σινεφίλ αναφοράς, αλλά κυρίως λόγω γεύσεων. Η καντίνα αυτή στην αρχή της Τατοΐου στη Νέα Ερυθραία γεμίζει τα στομάχια των βόρειων ξενύχτηδων με εκλεκτά εδέσματα σε μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο και βάζει κάτω αρκετά «κανονικά» μαγαζιά της περιοχής. Εδώ ξεχωρίζει το υπέροχο σάντουιτς με ψωμάκι – αφρό, και γέμιση της αρεσκείας σας: από καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό, μέχρι μπιφτέκι μοσχαρίσιο, λουκάνικο χωριάτικο και κοτομπουκιές. Τυροκαυτερή, πατάτες τηγανιτές, ντοματούλα, κρεμμυδάκι και κετσαπομούσταρδο συμπληρώνουν την εικόνα, ενώ το μενού περιλαμβάνει και νοστιμότατα burger και hot dog.

Ο Άρχοντας στο Αιγάλεω


Φωτό: Google
Με ντεκόρ εμπνευσμένο από τις κόντρες που γίνονταν στην περιοχή παλαιότερα, ο Άρχοντας του Σάντουιτς στο Αιγάλεω τιμά το όνομά του ετοιμάζοντας γιγαντιαία σάντουιτς, τα οποία μπορούν να χορτάσουν ακόμα και δύο άτομα. Πάρε για παράδειγμα το «Super Turbo Intercooler», το οποίο με τρία χοιρινά σουβλάκια, πατάτες, ζαμπόν, τυρί, ντοματούλα, κρεμμύδι, τυροσαλάτα, κέτσαπ και μουστάρδα ανασταίνει ψυχές και στομάχια. Κατά τα λοιπά, παίζουν και πιο ανθρώπινες μερίδες με 2 σουβλάκια κοτόπουλο, κοτομπέϊκον, λουκάνικο, κεμπάπ κ.α. πάντα συνοδεία εκλεκτών υλικών και βελούδινων σως.

Η Βούτα στην Αργυρούπολη



Πήρε το όνομά της από την γνωστή διασταύρωση Βουλιαγμένης με Αλίμου όπου βρισκόταν πριν μερικές δεκαετίες, πριν μετακομίσει στην πάροδο της Βουλιαγμένης, όπου στέκεται αγέρωχη μέχρι σήμερα προσφέροντας αγνή απόλαυση στους ξενύχτηδες των νοτίων. Και όταν λέμε «αγνή» εννοούμε καλούδια όπως το σπέσιαλ σάντουιτς με μορταδέλα, πάριζα, ένταμ, τυροσαλάτα, αυγό, ντομάτα, πατάτες τηγανιτές, ρώσικη, blue cheese, καπνιστό χοιρινό, ζαμπόν και σαλάμι αέρος ή το «γκουρμέ» Holly in wood με μορταδέλα, πάριζα, τυρί edam, μαγιονέζα, πατάτες τηγανητές, λουκάνικο Φρανκφούρτης και φουαντρέ.

Η Σαντουιτσομάνια στο Μενίδι



Μερακλίδικη ονομασία, ακόμα πιο μερακλίδικες γεύσεις σε αυτή την καντίνα της Λεωφόρου Δημοκρατίας για την οποία αξίζει να παραστρατήσεις αν δεν σε βγάλει ο δρόμος από εκεί, μιας και θα σε αποζημιώσει πλήρως. Εδώ θα βρεις τιμιότατες σαντουιτσάρες με αφράτο ψωμάκι, κλασικά παρελκόμενα (μαγιονέζα, πάριζα, τυρί, τυροκαυτερή κ.α.) και νοστιμότατα κρεατικά (καλαμάκι κοτόπουλο, χοιρινό, κεμπάπ κ.α.), αλλά και λαχταριστά hot dog και χορταστικές μερίδες κρεατικών με μπόλικες πατάτες τηγανιτές σε περίπτωση που θες να καθίσεις. Κάνει και ντελίβερι στα πέριξ.

Ο Johnie στο Πάντειο



Έχει ταΐσει ολόκληρες γενιές φοιτητόπαιδων/παντειόπαιδων, αλλά και ξενύχτηδων της παραλιακής, με τα υπέροχα αυτά hot dog του σε ποικιλία που ικανοποιεί εδώ και χρόνια και τους πλέον απαιτητικούς. Θες το κλασικό με βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης ή γαλοπούλας και καραμελωμένα κρεμμύδια; Έχει. Θες το αμερικάνικο με βραστό Φρανκφούρτης, relish, παναρισμένο κρεμμυδάκι και μουσταρδόμελο; Έχει. Θες με αυγό τηγανιτό; Κι από αυτό έχει με ωραίες τραγανές πατάτες μπόνους. Θες το ψαγμένο λευκό γερμανικό Bratwurst; Θα το απολαύσεις όπως πρέπει με βερολινέζικη κέτσαπ με κάρυ και πατάτες τηγανιτές.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v