Ημέρες Γαστρονομίας: Προλαβαίνεις ακόμα

Προλαβαίνεις ακόμα να γευματίσεις σε σούπερ προνομιακές τιμές σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας.
Ημέρες Γαστρονομίας: Προλαβαίνεις ακόμα
Οι Ημέρες Γαστρονομίας τελειώνουν αύριο, που σημαίνει ότι αν δεν φρόντισες να κλείσεις τραπέζι σε προνομιακή τιμή, έχεις αυτή την μέρα για να προλάβεις. Όπως και κάθε χρόνο, το Αθηνόραμα και η Τράπεζα Πειραιώς οργανώνουν αυτή την τεράστια γιορτή του φαγητού, όπου μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν σε προνομιακές τιμές μερικά από τα πιο εμβληματικά τους πιάτα.

Ειδικά φέτος, που ο τομέας της εστίασης έχει υποφέρει τόσο πολύ από την πανδημία και την καραντίνα, το event μοιάζει πιο σημαντικό από ποτέ - όλοι μας θέλουμε να βγούμε έξω για φαγητό μετά από τόσους μήνες κλεισούρα. Ειδικά αν μπορούμε να απολαύσουμε υπέροχα πιάτα με 50% έκπτωση.

Εδώ θα βρείτε την λίστα με τα εστιατόρια, σε όλη την Ελλάδα, όπως και τα μενού τους, και αυτά είναι τα πέντε (από τα δεκαοκτώ, παρακαλώ) στην Αθήνα που σου παρουσιάζουμε ενδεικτικά εμείς. Η πληρωμή γίνεται εδώ, ή με κατάθεση σε λογαριασμό. 

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2 Αστέρια Γλυφάδας, τηλ 2108948882
Σε ένα από τα καλύτερα σημεία της αθηναϊκής ριβιέρας έχει το πόστο του το κοσμοπολίτικο «Ark». O Γιάννης Μπαξεβάνης επιμελείται ένα σύγχρονο μενού, που κεντάει αξιοποιώντας τα ελληνικά υλικά και τις παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης. Το μενού των 40€ έχει ως κυρίως φρέσκο άγριο λαβράκι Μεσολογγίου σαβόρο πάνω σε γκρατιναρισμένο μαύρο ταραμά και βλίτα.

Sense

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5 Ξεν. «AthensWas», τηλ. 210/9249954
Aκαταμάχητος συνδυασμός θέας, conceptual ντιζάιν και εύστοχης μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, μ’ ένα πανοραμίκ που περιλαμβάνει από Παρθενώνα και ναό της Απτέρου Νίκης μέχρι Πύλη Αδριανού. Στο roof του ξενοδοχείου «AthensWas» ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ανεβάζει τις επιδόσεις του με μελετημένες σπεσιαλιτέ που εκφράζουν τις αναζητήσεις μιας νέας ελληνικής γεύσης. Το μενού των 45€ περιλαμβάνει αρνίσια γλυκάδια με πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστό γιαούρτι, μελιτζάνα, πελτές ντομάτας και chorizo Δράμας.

Σπονδή

Πύρρωνος 5, τηλ. 210/7520658
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και κάτοχος Χρυσών Σκούφων από την πρώτη χρονιά της δημιουργίας της μέχρι σήμερα. Ο κατ’ επανάληψη βραβευμένος σεφ Άγγελος Λάντος διακρίνεται για την υψηλή τεχνική που διαθέτει, την πρωτοτυπία του στο συνδυασμό των υλικών και τη σύγχρονη ματιά του στη γαστρονομία. Το μενού των 70€ περιλαμβάνει φουαγκρά με χέλι, φύκι nori και σόγια, καθώς και καλαμάρι με κουνουπίδι, μελάνι σουπιάς και τζίντζερ.

Botrini's

Βασ. Γεωργίου Β΄24Β, τηλ. 210/6857324
Ένας κατεξοχήν χώρος αναζήτησης γεύσεων και πρώτων υλών που με όχημα τη φαντασία οδηγούν σε ένα μενού με σύγχρονο πρόσωπο το οποίο πειραματίζεται με ελληνικές γεύσεις δίνοντάς τους διεθνές πρόσημο. Το μενού των 60€ περιλαμβάνει μακαρόν από άγρια μανιτάρια, φουντούκι και νύξεις πέντε μπαχαρικών και σουπιές με ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου και αρσενικό Νάξου.

Matsuhisa

Απόλλωνος 40 Ξεν. «Astir Palace», τηλ. 210/8960510
Το εστιατόριο του Nobu στην Αθήνα ανέβασε επιδόσεις τη φετινή χρονιά, αναβαθμίζοντας τον ήδη δυνατό συνδυασμό της παγκοσμίως διάσημης ιαπωνικής με περουβιανές αναφορές κουζίνας του με την ονειρεμένη θέα στον κόλπο του Αστέρα. Το μενού των 60€ περιλαμβάνει μοσχαρίσιο φιλέτο με σος Teriyaki και το πιο χαρακτηριστικό του πιάτο, μαύρο μπακαλιάρο με miso.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v