Ωραία μέρη για φαγητό στην καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη

Η αναγκαία διευκρίνιση πως κάθε φορά που προτείνεις φαγητό στην Θεσσαλονίκη, το κάνεις ενδεικτικά, επειδή έχει μόνο καλό φαγητό η Θεσσαλονίκη.
Ωραία μέρη για φαγητό στην καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη
Το έχουμε πει πολλές φορές αυτό: Θεσσαλονίκη, όπου κι αν διαλέξεις να κάτσεις για να φας, θα φας καλά. Αυτή η πόλη ξέρει να φτιάχνει καλό, μερακλίδικο φαγητό. Ναι, ακόμα κι όταν τρως γκουρμέ στην Θεσσαλονίκη, μερακλίδικο είναι. Και σου βρήκαμε μερικές επιλογές, αν τύχει να βρεθείς στην μαγική αυτή πόλη, για να φας με την ψυχή σου.

Salonica

Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, τηλ: 2310897197
To εστιατόριο του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς είναι ένας όμορφος, μοντέρνος χώρος που δίνει έμφαση στην Μεσογειακή κουζίνα, αλλά με πινελιές έξτρα εκλεπτυσμένες - όπως το ταρτάρ σολομού με τσάτνεϊ μελιτζάνας, κόλιανδρο και πράσινο λεμόνι. Οι επιλογές στα κρεατικά είναι εξίσου εντυπωσιακές, με την μοσχαρίσια ουρά να κλέβει την παράσταση, με κριθαράκι γιουβέτσι και Αρσενικό Νάξου. Με ποτήρι κρασί, υπολογίζουμε περί τα 35-40€ το άτομο.

Οδοντογλυφίδα

Παύλου Μελά 20, τηλ: 2310224399
Σε μια όμορφη γωνιά της Παύλου Μελά, το βιομηχανικό design συναντά παραδοσιακές γεύσεις, όπως αυτές του γύρου και των λουκάνικων, αλλά τις παντρεύει με πρωτότυπες ιδέες μοντέρνου μεζεδοπωλείου. Εδώ θα απολαύσετε σαλάτα σε… χωνάκι, φουρφούρια μελιτζάνας, μακαρονάδα του Βέγγου, σαλονικιώτικο γύρο στη σχάρα, burgers και τυλιχτά σε τορτίγια ή πίτα. Τα τυλιχτά και τα σάντουιτς κυμαίνονται στα 2€ και οι μερίδες στα 6€ - υπολογίστε περί τα 10€ για πλήρες γεύμα.


Ακαδημία

Αγίου Μηνά 3, τηλ: 2310521803
Ρετρό, νοσταλγικός και «σπιτικός» χώρος μες στις αντίκες, τα αγάλματα και τα καδράκια, με λίγα όμορφα τραπεζάκια έξω για να πιάνουμε δροσιά κάτω από τις νεραντζιές, άψογη εξυπηρέτηση, και πολλή νοστιμιά στα πιάτα—τα οποία γεμίζουν με μαγειρευτές νοστιμιές, μεσογειακές μακαρονάδες με χειροποίητα, κρητικά ζυμαρικά, λαχταριστά κεφτεδάκια και πατάτες με τη σέσουλα. Θα βρείτε επίσης θαλασσινές γεύσεις όπως αχνιστή πεσκανδρίτσα, τσιγαριστά χόρτα με αυγά και σωταρισμένα χτένια. Το γλυκό έρχεται κερασμένο. Υπολογίστε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο.

Μασσαλία στη Θεσσαλονίκη

Μανουσογιαννάκη και Φιλικής Εταιρίας, τηλ: 2314003714
Η νέα ελληνική κουζίνα έχει το δικό της σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – ή μήπως της Μασσαλίας; Θα καθίσετε στα τραπεζάκια της παρεΐστικης σάλας ή του μίνι πεζόδρομου, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα ετοιμάζονται πολυσυλλεκτικές γεύσεις, από μυζηθροπιτάκια μέχρι ταρτάρ τόνου και από καραμελωμένη πανσέτα μέχρι τηγανητά μπακαλιαράκια. Συνδυάστε με κρασί ή τσίπουρο και υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Χάλαρο

Θεμ. Σοφούλη 71, τηλ: 2310423284
Βρίσκεται στην Καλαμαριά, έχει έναν μεγάλο, άνετο χώρο με σκεσπαστές βεράντες και σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μανιτάρια, ψαρονέφρι με σάλτσα lemon pepper, φρέσκο ζυμαρικό καρκανέλι αλά κρεμ, σταυλίσιες μπριζόλες και άλλα πιάτα κρεατικών βρίσκουμε πάντα στο μενού, ενώ υπάρχει ειδικό μενού διαίτης, μενού για παιδιά και κάποια πιάτα ημέρας. Μάλιστα, υπάρχει η επιλογή παραγγελίας μισής μερίδας, αν δεν πεινάτε πολύ. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

El Burrito

Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, τηλ: 2310220622
Ένας διπλός χώρος, γεμάτος χρώματα και αύρα Μεξικού, λειτουργεί από τη μία ως cantina Mexicana για έθνικ φαγητό και από την άλλη ως cocktaileria για μαργαρίτες και μεξικάνικες λεμονάδες. Στα του φαγητού, εγγύηση φυσικά είναι τα μπουρίτο, τα φαχίτας, το άροζ κον πόγιο και οι μεγάλες, δροσερές σαλάτες. Για φαγητό με κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v