Τα παϊδάκια το καλοκαίρι τα τρώμε σε αυλές

Κάποιες μέρες θες να βγεις για κρέας, αλλά είναι και καλοκαίρι. Κι εμείς σού μαζέψαμε μερικές από τις καλύτερες αυλές για να βγεις με την παρέα και να χορτάσετε.
Τα παϊδάκια το καλοκαίρι τα τρώμε σε αυλές
Υπάρχει καλύτερο πράγμα από ένα πιάτο με καλοψημένα παϊδάκια; Θα απαντήσουμε εμείς οι ίδιοι στην ερώτηση, μιας και δεν έχουμε προφορική επικοινωνία. Όχι, δεν υπάρχει. Ικανοποιούνται και οι πέντε αισθήσεις, πώς να το κάνουμε. Ναι, και η ακοή, επειδή όταν ακούς το τραγανό κρέας να κόβεται από τα δόντια σου, ξεχνάς τα πάντα. Αλλά και για όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αρκετός ακουστικός ερεθισμός όταν κάποιος τρώει παϊδάκια, τώρα που είναι καλοκαίρι μπορείς να τα φας σε αυτές τις ωραίες αυλές, ακούγοντας τους ήχους από τον κόσμο και την πόλη...

Το Στέκι του Ηλία

Επταχάλκου 5, Θησείο, τηλ.: 210 3458052
Ένας μικρός θρύλος της περιοχής. Οι της περιοχής ορκίζονται στο όνομά του, και οι νεοφερμένοι ορκίζονται να ξαναρθούν. Τα παϊδάκια εδώ είναι ένα ποίημα: ζουμερά, με το λιπάκι όσο τραγανό πρέπει, δηλαδή ψημένα στην εντέλεια. Εμείς το αγαπάμε και για την ατμόσφαιρά του, που θυμίζει παλιά Αθήνα και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-17€ το άτομο με ωραίο, χύμα κρασί.

Ψητοπωλείο Ο Τάσος

Μεγ. Αλεξάνδρου & Νέστου, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5616106
Μια οικογενειακή ταβέρνα που στέκεται στην θέση της από το 1967 και ταΐζει όσους βρεθούν στο Αιγάλεω (και τώρα σου λέμε κι εμείς να πας) φοβερά κρέατα στην όμορφη αυλή της. Φημίζεται προφανώς για τα παϊδάκια της, αλλά θα κάνουμε μνεία και στις μπριζόλες, το γουρουνόπουλο στη σούβλα, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι. Το κέρασμα στο τέλος περιλαμβάνει συνήθως λουκουμάδες ή φρουτάκια και ο λογαριασμός με το ζόρι θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Εξοχικό Κέντρο Άγιος Μερκούριος

Ά Φυλακιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 21 0816 9617
H θέα από εκεί πάνω είναι μοναδική. Σε φάση, χορταίνεις μαζί της. Αλλά εντάξει, επειδή ήρθαμε για να φάμε κρέας, και όχι την ομορφιά της Αθήνας, έχουμε να πούμε πως το παϊδάκι εδώ είναι ένα ποίημα. Ο χώρος είναι καταπράσινος για να συμπληρώνει την ευδαιμονία που προκαλεί η μυρωδιά του καλοψημένου κρέατος, ενώ για ένα πλήρες γεύμα με παϊδάκια για τη μέση, κυρίως και κρασί, υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο, με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος.

Άγγελος

Κοραή & Καραϊσκάκη 1, Χαϊδάρι, τηλ: 2105326009
Η μεγάλη ξύλινα σάλα, το καλοκαίρι ανοίγει και μοιάζει σαν αυλή, και εκεί θα δοκιμάσεις μερικές από τις καλύτερες γεύσεις στα Δυτικά. Πέρα από τα πιάτα ημέρας, το μενού των κρεατικών είναι μεγάλο, χωρίς γκουρμέ ανατροπές, αλλά με γνώση και μεράκι. Πέρα από τα παϊδάκια, αξίζει να δοκιμάσεις τα μπιφτέκια σχάρας αλλά και κοντοσούβλι. Οι μερίδες είναι μεγάλες και οι τιμές αντιστρόφως ανάλογες. Με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος, και με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15-18€ το άτομο. Τα Σαββατοκύριακα έχει και ζωντανή μουσική.

Το Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515
Ένα παλιό (από το 1900, παρακαλώ) σπίτι που ανακαινίστηκε, και στην γλυκύτατη αυλή του σερβίρει εδώ και πολλές δεκαετίες μερικά από τα καλύτερα παΐδια της πόλης. Τα αρνίσια γάλακτος είναι να γλείφεις τα δάχτυλά σου, ενώ πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις και το κοντοσούβλι του. Το μενού των ορεκτικών είναι τιμιότατο και καλοφτιαγμένο, και με το κρασάκι μας δεν θα πληρώσουμε πάνω από 20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v