Τρώμε σε τραπεζάκια έξω στον Πειραιά

Γεύσεις θάλασσας και πολίτικης κουζίνας, κρητικά μεζεδάκια και κρεατικά της ώρας σε τραπεζάκια έξω στις γειτονιές του αγαπημένου Πειραιά.

Στον Πειραιά δύσκολα θα φας άσχημα. Εγγυώνται για αυτό τα πλήθη ταβερνακίων, εστιατορίων και μεζεδοπωλείων τα οποία γεμίζουν γεύσεις και μυρουδιές τα στενάκια του και σε καλούν να πιάσεις θέση σε ξύλινες καρεκλίτσες και πράσινες για να χαρείς καλό φαγητό.

Από λάτιν γεύσεις, μέχρι πολίτικη και κρητική κουζίνα, ιδού μερικές από τις πλέον αγαπημένες μας διευθύνσεις για φαγητό στο όμορφο Λιμάνι – και λίγο παραέξω.

Αρλεκίνος
Καραΐσκου 104, κέντρο, τηλ.: 210 4132555

 



Τα πλήθη συρρέουν σε αυτό το μικρό αλλά γλυκύτατο ψητο-μεζεδοπωλείο, που απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο μπροστά του και σερβίρει λαχταριστούς μεζέδες και νοστιμιές της ώρας. Εδώ θα παραγγείλετε καλοψημένα μπριζολάκια, ζουμερά μπιφτέκια, κεμπάπ και καλαμάκια με το κομμάτι φτιάχνοντας την δική σας ποικιλία, αλλά και νοστιμότατα συνοδευτικά όπως το θρυλικό «βρώμικο της πλατείας» (αυγά μάτια με ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες και απάκι), τα λεπτοκομμένα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια με γιαούρτι και τις φέτες γουρουνοπούλας με μυρωδικά και χοντρό αλάτι. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο με παγωμένες μπύρες.

CHE Cocina y Barra Sudamericana
Καραΐσκου 151, τηλ: 21 0429 6660

 



Το πολύχρωμο μπαρ που έφερε το λάτιν στον Πειραιά δεν περιορίζεται στα εξωτικά του κοκτέιλ. Στην πολύχρωμη αυλή του με την τοιχογραφία της Φρίντα, τους κάκτους και την εξωτική ατμόσφαιρα σερβίρει πιάτα με έμπνευση από το Μεξικό, το Περού, τη Βραζιλία και τη Χιλή. Dumplings Iberico γεμιστά με χοιρινό και σάλτσα σόγιας, pork belly τάκος με πικάντικη μαγιονέζα και καυτερή πιπεριά, σολομός tiradito με sour & spicy σάλτσα, churasco με χοιρινό Iberico και πουρέ τρούφας, ceviche με λαβράκι, λάιμ και γλυκοπατάτα και κλασικές «αμερικάνικες» κοπές μοσχαριού black angus όπως picanha και tenderloin συνθέτουν το πληθωρικό μενού. Συνοδεία μιας δροσερής μαργαρίτας, υπολογίστε περί τα 40€ για ένα πλήρες λάτιν γεύμα.

Ημεροβίγλι
Ακτή Θεμιστοκλέους 56, Φρεαττύδα, τηλ: 210 4523382


Σε έναν όμορφο χώρο που θυμίζει νησί, το Ημεροβίγλι στρώνει τραπεζάκια μπροστά στην Πειραϊκή και τα γεμίζει με πιατάκι θαλασσινών αλλά και κρεατικών που συνοδεύουν ιδανικά τις ουζο-ρακο-κρασο-τσιπουροκατανύξεις μας. Δοκιμάστε σουπιά σπανάκι, ριζότο θαλασσινών, μύδια αχνιστά, καλαμάρι στα κάρβουνα, σαρδέλα ψητή, χταποδοκεφτέδες αλλά και λουκάνικο χωριάτικο και ψαρονέφρι αν θέλετε να το ρίξετε στη… στεριά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχει ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ’ άτομο, με την απαραίτητη συνοδεία αποσταγμάτων ή κρασιού.

+Ουσία
Παλαιολόγου 5, τηλ: 21 0422 2005


Μια γευστική κρητική συνουσία θα βιώσετε αν πιάσετε τραπεζάκι σε αυτό το συμπαθέστατο κρητικό μεζεδοπωλείο στον πεζόδρομο της Παλαιολόγου, το οποίο σερβίρει κρητικές σπεσιαλιτέ, αλλά και κάποια ψητά και θαλασσινά της ώρας. Ξεχωρίζουν το Καλογερικό (ζυμαρικό Κρήτης) με χωριάτικο λουκάνικο, το γαμοπίλαφο, τα ντακάκια με μυζήθρα Κρήτης, τα καλτσούνια με ανθότυρο και μυζήθρα και η χορταστική ποικιλία κρεατικών η οποία καταφθάνει στο τραπέζι με γενναίες ποσότητες από πιτούλες, πατάτες τηγανιτές, μπριζολάκια χοιρινά, κοτόπουλο φιλέτο, μπιφτέκι και λουκάνικο. Συνοδεία παραδοσιακά ρακής και με κέρασμα γλυκάκι, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€ κατ’ άτομο.

Αποσπερίτης Μαερειό
Σοφοκλέους 105 και Αντωνίου Θεοχάρη, τηλ: 2104599207


Μια οικογενειακή ταβέρνα με μικρό εσωτερικό χώρο και κάποια τραπεζάκια έξω αποτελεί εδώ και χρόνια στέκι απαιτητικών καλοφαγάδων χάρη στον πληθωρικό της κατάλογο και τα μαμαδίσια πιάτα που σερβίρει. Σε αυτό το Μαερειό θα δοκιμάσετε σπιτική χορτόπιτα, θρακιώτικο καρτελέτσι ήτοι ζύμη γεμιστή με ποικιλία τυριών, τηγανιά κοτόπουλο, μοσχαράκι μαγειρευτό «της μαμάς», ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καπνιστή μπριζόλα με πατατούλες και νοστιμότατο καπνιστό κότσι με μανιτάρια Αν είστε φαν των θαλασσινών, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά και οι γαρίδες σαγανάκι είναι το απόλυτο must. Με κέρασμα γλυκάκι στο τέλος και κρασί, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ κατ’ άτομο. Ενίοτε στήνει ρεμπέτικες βραδιές με ζωντανή μουσική.

Μαργαρώ
Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, τηλ.: 210 45 14 226

 



Στην καρδιά του Χατζηκυριάκειου, η απλή, λιτή και απέριττη Μαργαρώ βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο όπου επικρατεί το έλα να φας από πιστούς που έρχονται εδώ για δοκιμάσουν λίγα πράγματα – και καλά. Εδώ λοιπόν θα έρθετε αποκλειστικά και μόνο για τα νοστιμότατα και αφράτα μπαρμπουνάκια ή κουτσομουράκια φρέσκα στο τηγάνι, ξεροψημένα και πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι, τηγανιτές γαρίδες και χωριάτικη σαλάτα. Το σέρβις είναι γρήγορο, το ούζο ρέει άφθονο, η ποιότητα είναι σταθερά ψηλή και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ κατ’ άτομο συνοδεία χύμα κρασιού ή ούζου.

Ρεφενέ
Νοταρά 30, Πειραιάς, τηλ: 21141 00053

Πίσω από την Αγία Τριάδα στην καρδιά του Πειραιά, ένα παρεϊστικο μεζεδοπωλείο βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο όπου καταφθάνουν ένα σωρό λαχταριστά πιάτα με επίκεντρο την πολίτικη κουζίνα και τα κρεατικά. Ξεκινήστε με παντζαροσαλάτα, φρέσκιες τηγανιτές πατάτες, αρμένικο σαγανάκι με σουτζούκι και ποικιλία τυριών, παστουρμαδοπιτάκια αφράτα με κασέρι, φετοκροκέτες με μέλι και σουσάμι και συνεχίστε με μαμαδίσιους κεφτέδες τραγανούς, συκωτάκι ζουμερό και χοιρινά μπριζολάκια καλοψημένα με πατάτες τηγανιτές. Συνοδεία ωραίου ημίγλυκου κρασιού και με κερασμένο χαλβά, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Ρακάδικο – Στοά Κούβελου
Καραολή Δημητρίου 5, τηλ: 210 4178470

 



Στην πιο παλιά Στοά του Πειραιά, το Ρακάδικο κρατά αρκετή από την νοσταλγική ατμόσφαιρα του χθες και μας προδιαθέτει ευχάριστα να πιάσουμε τραπεζάκι για να δοκιμάσουμε μεγάλη ποικιλία σε μικρά μεζεδάκια, με αρκετές επιλογές σε κρητικά εδέσματα και κρέατα της ώρας. Απάκι με ξινομυζήθρα, χοιρινή τηγανιά, κοτομπουκιές σε σάλτσα μουστάρδας, μικρά κεμπάπ, πανσέτα μαύρου χοίρου, φέτα πανέ με σουσάμι και μαρμελάδα ντομάτας, κοκκινιστό λουκάνικο με λαχανικά (διαβολομεζέ τον λένε) και σαλάτα με καρπούζι, ντομάτα, φέτα και βασιλικό συγκαταλέγονται στα highlights του. Για ένα μεζεδο-γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€/ άτομο. Παρασκευές και Σάββατα έχει και ζωντανή μουσική.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v