Σε αυτά τα καφέ του Πειραιά πρέπει να πας

Πάμε Λιμάνι και πιάνουμε τραπεζάκι στα πιο ιδιαίτερα και ατμοσφαιρικά καφέ για κάθε γούστο και διάθεση.
Σε αυτά τα καφέ του Πειραιά πρέπει να πας

Ατμοσφαιρικά μπιστρό, κρυμμένα «διαμαντάκια» με specialty καφέδες και καλλιτεχνικά στέκια που σφύζουν από ζωή κάθε στιγμή της ημέρας.

Απολαμβάνουμε τα χειμωνιάτικα καφεδάκια μας στα πιο όμορφες και ιδιαίτερες διευθύνσεις του Πειραιά.

Μπελ Επόκ
Αριστοτέλους 10, τηλ: 21 0429 7300



Στο φωτεινό του αίθριο με το ασπρόμαυρο πλακάκι και τη vintage διάθεση, η ατμόσφαιρα των 60s αναβιώνει και ο χώρος γεμίζει από μυρωδιές καφέ και λαχταριστών σνακ που ετοιμάζονται καθημερινά. Στο Μπελ Επόκ απολαμβάνουμε καθημερινά ωραιότατο καφεδάκι από μυρωδάτα χαρμάνια, λαχταριστό brunch και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ μέχρι αργά το βράδυ.

Theatron Art & Food Gallery
Καραΐσκου 115, τηλ: 21 0411 7897



Μια ανάσα από το Δημοτικό Θέατρο, αυτό το καλαίσθητο καφέ στην Πλατεία Κοραή είναι ό,τι πρέπει για το πρώτο καφεδάκι της ημέρας (ωραιότατος ο ελληνικός στη χόβολη) ή για τσιμπολόγημα και – γιατί όχι; - κρασάκι μετά τις βόλτες μας στο κέντρο. Στα συν, η όμορφη θέα από τον πάνω όροφο. Σημειώστε πως συχνά διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, μουσικοθεατρικές παραστάσεις αλλά και ζωντανές εμφανίσεις εγχώριων ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Foyer Café Bistro
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, τηλ: 21 0410 0450


Στο νεοκλασσικό του Δημοτικού Θεάτρου, το Foyer Café Bistro είναι τόσο ατμοσφαιρικό όπως αρμόζει στην περίσταση: ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος, παλιές αυθεντικές καρέκλες θεάτρου με ειδική αρίθμηση, φωτογραφίες μιας άλλης εποχής, βίνταντζ έπιπλα και αντικείμενα στους τοίχους δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για έναν ζεστό καφέ ή γεύμα συνοδεία ιδιαίτερων μουσικών επιλογών.

Sound bistro
Κολοκοτρώνη 102, τηλ: 21 3044 2723


Αγαπά την μουσική, διοργανώνει συχνά πυκνά ζωντανές εμφανίσεις με εγχώριες μπάντες και σερβίρει ωραιότατα καφεδάκια από το πρωί στον arty χώρο του. Το μουσικό αυτό μπιστρό είναι ένας σούπερ ζεστός χώρος για καφέ, κρασί, μπύρα, ποτάκι και κρύα γεύματα για κάθε στιγμή της ημέρας. Μας αρέσει ιδιαίτερα και για τους πιστούς στο κλίμα καταλόγους του, οι οποίοι έχουν φτιαχτεί ο καθένας και από ένα διαφορετικό εξώφυλλο δίσκου.

Eighteen Screen Micro Roastery
Τζαβέλλα 88, τηλ: 2104120631


Καθώς κατηφορίζουμε την Τζαβέλλα την μύτη «σπάνε» αρώματα φρεσκοκομμένου καφέ. Υπεύθυνο αυτό το μικρό και πάντα ανήσυχο καφέ, η ομάδα του οποίου συνεχώς ψάχνεται με νέες specialty ποικιλίες από κάθε γωνιά της γης. Πέρα από καφέ, ετοιμάζουν και νοστιμότατα χειροποίητα γλυκά, σαλάτες, σάντουιτς και κρύα σνακ για να συνοδεύσετε τα ροφήματά σας.

Healthy Harmony
Πραξιτέλους 156, τηλ: 21 0410 0201



Σε έναν minimal, χαρούμενο και μοντέρνο χώρο στην Πραξιτέλους η υγιεινή διατροφή έχει την τιμητική της. Το Healthy Harmony ετοιμάζει από το πρωί καφεδάκια – δοκιμάστε το ιδιαίτερο Pumpkin spice latte χωρίς ζάχαρη - και μια τεράστια γκάμα χυμών από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και υπερτροφές και συνεχίζει με λαχταριστές σαλάτες, σούπες ημέρας και ένα σωρό υγιεινά και νόστιμα γεύματα. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί μίνι παντοπωλείο με προϊόντα Ελλήνων παραγωγών.

Τen drops
Ακτή Μουτσοπούλου 10, τηλ: 21 0429 7007



Κρυμμένο από τα μάτια του κόσμου, αυτό το διαμαντάκι… καφεΐνης στο Μικρολίμανο διαθέτει 2-3 τραπεζάκια για να χαζέψουμε τη θέα στις βαρκούλες και ετοιμάζει καθημερινά εξαιρετικό, φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ από εκλεκτό χαρμάνι αλλά και δροσερά κοκτέιλ. Αμφότερα μπορείτε να τα πάρετε και στο χέρι και να περπατήσετε στην περατζάδα του Μικρολίμανου μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v