Νοστιμότατα ταβερνάκια μια ανάσα από το κύμα έως 25€

Θέα θάλασσα, αεράκι να φυσά ελαφρώς και η καλοκαιρινή ζωή είναι ωραία σε αυτές τις κλασικές και value for money ταβέρνες πλάι στο κύμα.
Νοστιμότατα ταβερνάκια μια ανάσα από το κύμα έως 25€

Μπαλκόνια με θέα το απέραντο γαλάζιο, φιλική ατμόσφαιρα, νόστιμοι μεζέδες στεριάς και θάλασσας στο τραπέζι. Οι καλοκαιρινές μας βραδιές και τα μεσημέρια πλάι στο κύμα έχουν για soundtrack το κυματάκι και φόντο τις παρακάτω τιμιότατες ταβέρνες.

Ισιδώρα
Παραλία Μαραθώνα, τηλ: 694 718 7487



Από το 1959 ετοιμάζει ελληνικές σπεσιαλιτέ με έμφαση στο ψάρι πλάι στο κύμα, αλλά και στον δροσερό της κήπο. Η Ισιδώρα  φημίζεται για τα φρέσκα θαλασσινά της, ενώ το μενού της περιλαμβάνει νοστιμιές όπως μύδια σαγανάκι, χταποδάκι στα κάρβουνα, γαρίδες ψητές ή σαγανάκι, κολοκυθοκεφτέδες, γαύρο τηγανιτό, γεμιστό καλαμάρι, χειροποίητη στριφτή τυρόπιτα αλλά και κάποιες μοντέρνες πινελιές όπως ταρτάρ σολομού με αβοκάντο και ταρτάρ μπαρμπούνι με μυρωδικά. Για θαλασσινό τσιμπολόγημα, με δικό τους κρασί, χωρίς φρέσκο ψάρι, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο.

Μπινελίκια
Λεωφ. Γ. Γρέγου 27, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299 076253



Τα σωστά τα μπινελίκια πρέπει να τρώγονται και όχι να ακούγονται, και η καλύτερη τοποθεσία είναι σίγουρα η θάλασσα. Σε αυτό το τσιπουράδικο/μεζεδοπωλείο στο Πόρτο Ράφτη γίνεται ακριβώς αυτό που πρέπει, και τα τραπεζάκια μια ανάσα από τη θάλασσα γεμίζουν με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια, καβουροσαλάτα, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, γιαουρτλού κεμπάπ, μαμαδίσια κεφτεδάκια, γαρίδες σαγανάκι, σαρδέλες παντρεμένες, μύδια αχνιστά και πληθωρικές γαριδομακαρονάδες. Ο λογαριασμός στα 15-20€/άτομο με τσιπουράκι ή ούζο.

Λεωνίδας
Βουγιουκλάκη 45, Αγ. Παντελεήμων, Μαραθώνας, τηλ: 2294 055080



Κλασική περίπτωση αυθεντικής ψαροταβέρνας, ο Λεωνίδας στον Μαραθώνα σερβίρει εδώ και δεκαετίες εκλεκτές γεύσεις θάλασσας και κάποιες επιλογές κρεατικών σε τραπεζάκια κυριολεκτικά πάνω στην άμμο και μια ανάσα από το κύμα. Στο ατμοσφαιρικό και άκρως καλοκαιρινό αυτό σκηνικό απολαμβάνουμε κλασικές μεζεδοεπιλογές όπως γαρίδες σαγανάκι, πιπεριές τηγανιτές, τηγανιτή αθερίνα και μαρίδα, καλαμαράκια, χταποδάκι ψητό, κουτσομουράκια τηγανιτά, μπακαλιάρο, σπιτική μελιτζανοσαλάτα και αρκετά ψάρια ημέρας αναλόγως τι θα φέρει η βάρκα (τσιπούρα, λαυράκι, λούτσος κ.α.). Μαζί με ουζάκι ή ρακί, ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, χωρίς φρέσκο ψάρι.

Ζούμπερης
Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 2294096866



Πάνω ακριβώς στην παραλία του Ζούμπερι, η οικογενειακή αυτή ταβέρνα κρατάει σταθερά ψηλά την ποιότητα και την γεύση των πιάτων της, έχοντας σερβίρει επί δεκαετίες στους κατοίκους της περιοχής φρέσκο ψαράκι και νοστιμότατα θαλασσινά. Ο κατάλογος παραμένει κλασικός, και περιλαμβάνει όλες τις κλασικές επιλογές μιας γνήσιας ψαροταβέρνας: καλαμαράκια τηγανιτά, σαρδέλες στα κάρβουνα, χόρτα βραστά, πλούσια χωριάτικη, μπαρμπουνάκια τηγανιτά, φρέσκες γαρίδες τηγανιτές, αλλά και μυδοπίλαφο και γαριδομακαρονάδες συγκαταλέγονται στα χιτ του και απολαμβάνονται με το αεράκι να φυσά ελαφρά στο πρόσωπο. Ακριβώς δίπλα, ο Ινδιάνος ενδείκνυται για συνέχεια με μπυρίτσα και χαλαρές μουσικές. Ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο με κρασί δικό τους.

Θαλασσάκι
Ακτή Θεμιστοκλέους 310, Πειραιάς, τηλ: 21 0418 1616



Προσεγμένες γεύσεις, φιλικό περιβάλλον και απλόχερη θέα θάλασσα από τα μπροστινά τραπέζια φτιάχνουν την ιδανική ατμόσφαιρα για καλοκαιρινά μεζεδογεύματα στην αγαπημένη ψαροταβέρνα της Πειραϊκής. Από τον πλούσιο κατάλογο δοκιμάζουμε πιάτα όπως ταμπουλέ με καπνιστό σολομό, ντακάκια κρητικά με κοπανιστή, φάβα με κρεμμυδάκι, σφουγγάτα Κύθνου με άνιθο, καβουροκροκέτες, αθερίνα τηγανιτή, μύδια σαγανάκι, κυδώνια, γυαλιστερές, καλαμαράκια τηγανιτά και γαρίδες με μουστάρδα λεμόνι και άνηθο σε ικανοποιητική ποσότητα και πολύ καλές τιμές. Τον κατάλογο συμπληρώνουν μαγειρευτά ημέρας και θαλασσινές μακαρονάδες. Ο λογαριασμός με κρασί ή ουζάκι στα 20€/ άτομο.

Κατσαρολάκια
Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, τηλ.: 210 4100609



Από την Πειραϊκή μεταφερόμαστε στο Πασαλιμάνι, όπου τα Κατσαρολάκια βγάζουν τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ τους πεζοδρόμιο, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε όμορφη θέα στα κότερα που λικνίζονται στο κυματάκι αλλά και νοστιμότατους μεζέδες και πιάτα της στεριάς και της θάλασσας: Μελιτζάνα σαγανάκι με ντομάτα και φέτα, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπαρη, γαριδούλες σουβλάκι, χταπόδι σχάρας, γαύρος μαρινάτος πικάντικος, χαλούμι ψητό, σαρδέλα σχάρας, μακαρονάδες με θαλασσινά, ποικιλίες ψαρικών για την παρέα και αφράτους κολοκυθοκεφτέδες. Συνδυάζουμε με ουζάκι που ταιριάζει γάντι στη θάλασσα, και πληρώνουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v