Εστιατόρια με υπέροχη θέα στην Αθήνα

Φρέσκο ψάρι σε φόντο γαλάζιο ή φινετσάτες γεύσεις με την Ακρόπολη στο πλάνο; Επτά νόστιμες διευθύνσεις με υπέροχη θέα στο… πιάτο.
Εστιατόρια με υπέροχη θέα στην Αθήνα

Πρώτα χορταίνει το μάτι λένε, και μετά το στομάχι. Ε λοιπόν, στις παρακάτω διευθύνσεις πιθανότατα ο κορεσμός να έρθει ταυτόχρονα μιας και συνδυάζουμε αρμονικά την όμορφη θέα με το καλοφτιαγμένο μενού για κάθε γευστική απαίτηση.

Τι προτιμάτε; Ταράτσα με θέα το Λεκανοπέδιο, τραπέζι με πλάνο τη Μαρίνα Φλοίσβου ή degustation menu με φόντο την Ακρόπολη;

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, τηλ: 21 0764 0240


Η ταράτσα του απολαμβάνει υπέροχη θέα από τον Αργοσαρωνικό και τον Λυκαβηττό μέχρι την Πάρνηθα, ενώ το ταξίδι συνεχίζεται με εκλεπτυσμένες γεύσεις που αγαπούν το ψάρι και συνδυάζουν τοπικά προϊόντα σε μοντέρνες εκφάνσεις. Πέρα από τις επιλογές του a la carte μενού, το «Μπαλκόνι» ετοίμασε δύο καλοκαιρινά σετ μενού σε – πολύ – καλές τιμές για να μια value for money εμπειρία. Το ένα εστιάζει στο ψάρι, και περιλαμβάνει πιάτα όπως μπρουσκέτα σαρδέλας σε χειροποίητο ψωμί με μαραθόσπορο, φιλέτο λαυράκι στη σχάρα με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας και τάρτα λεμονιού (26€) και το άλλο στο κρέας με επιλογές όπως τάρτα φάβας Σχοινούσας, ψαρονέφρι σοτέ και μπράουνι σοκολάτας με παγωτό βανίλια (24€).

Ψ...art με θέα
Παπαναστασίου 60, Καστέλλα, Καστέλα, τηλ: 2103466896



Το γνωρίσαμε αρχικά στο Γκάζι, όταν έφερε τη θαλασσινή του αύρα στη γειτονιά του Κεραμεικού, όμως τώρα μας υποδέχεται στην υπερυψωμένη βεράντα του στο Μικρολίμανο, η οποία του ταιριάζει υπέροχα. Στο Ψ...art το μενού περιλαμβάνει νοστιμότατες σαλάτες όπως η ομώνυμη, με σεβίτσε τσιπουρας, ανανά, ντομάτα και αγγουράκι, φάβα Σαντορίνης, θαλασσινά εδέσματα για τη μέση όπως καλαμαράκια, αχινοσαλάτα, καραβιδόψυχα, γαριδάκι και φιλετάκια πεσκανδρίτσας και ενδιαφέρουσες επιλογές ζυμαρικών με άρωμα θάλασσας, όπως τα λιγκουίνι με κιμά σκορπίνας ή το κριθαρότο εποχικών θαλασσινών και το ριζότο με γάμπαρη, παρμεζάνα και φρέσκο βούτυρο. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα, χωρίς φρέσκο ψάρι, στα 35-40€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Marina's ΦΑΡΜΑ Meat House
Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ: 21 0010 9758



Ωραίο και το ψάρι, όμως το κρέας έχει άλλη γοητεία, ιδιαίτερα αν το απολαμβάνουμε με θέα την όμορφη περατζάδα της Μαρίνας Φλοίσβου και φόντο θάλασσα.  Στη πρόσφατη κρεατοφαγική άφιξη, τα κρέατα ψήνονται σε παραδοσιακό φούρνο με ξυλοκάρβουνα για εξαιρετική καπνιστή γεύση, και το μενού περιλαμβάνει εκλεκτές ποικιλίες κρεάτων από εγχώριες φάρμες. Prime steaks Tomahawk Black Angus από Ελλάδα και Αυστραλία, ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένα με μουστάρδα και αρωματικά βότανα, μοσχαρίσιο φιλέτο με λαχανικά σχάρας και σάλτσα κρασιού, γιαουρτλού με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος είναι μερικά μόνο από τα πιάτα του πληθωρικού μενού. Σαλάτες και ορεκτικά το συμπληρώνουν, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-30€/ άτομο, αναλόγως κρέατος.

Vistablue
Ηλίου 19 & Σελήνης, Καβούρι, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108952555



Θέα θάλασσα… α λα ιταλικά (πιάτα) προσφέρει το επίσης νέο αυτό ιταλικό εστιατόριο στη Βουλιαγμένη, το οποίο βάζει τον γευστικό πήχη ψηλά και δεν σερβίρει απλά «μακαρονάδες και πίτσα», αλλά προσεγμένα πιάτα ιταλικής κουζίνας σε άκρως ρομαντικό περιβάλλον. Σαλάτα μπουράτα με ντοματάκια, ελαιόλαδο, μοτσαρέλα και βασιλικό, φωλιά πατάτας με λάδι τρούφας και αυγά τηγανιτά, λεπτή και τραγανή pinsa (πίτσα δηλαδή) με ντομάτα, ρίγανη, αντζούγια και σκόρδο, ριζότο με κατσικίσιο τυρί, λιγκουίνι με φρέσκια ντομάτα και βασολικό και σιγομαγειρεμένο χοιρινό με μαυροδάφνη, μέλι και τζίντζερ είναι μερικές μόνο από τις νόστιμες επιλογές του μίνιμαλ καταλόγου. Σημειώστε επίσης την αυθεντική paella valenciana, που σερβίρεται αντίστοιχα για 2 και 4 άτομα. Ο λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο για ένα πλήρες γεύμα, συνοδεία δικούς τους κρασιού.

Apolis
Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 0620



Με το όνομά του να είναι συνυφασμένο με το «απίστευτη θέα στην Αθήνα», το Apolis ξεκινά με ανανεωμένο μενού για ένα ακόμα καλοκαίρι και μας υποδέχεται στη μοντέρνα ταράτσα του για να απολαύσουμε προσεγμένες γεύσεις ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας. Εδώ δοκιμάζουμε καρπάτσιο από φιλέτο τόνου με flakes παρμεζάνας, ρολάκια σολομού με κρέμα τυριών, ζυμαρικά με μοσχάρι ragu και σκληρό κατσικίσιο τυρί, κριθαρότο με γαρίδες και τυρί μασκαρπόνε, χοιρινό φιλέτο με πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και λευκό κρασί, φιλέτο κοτόπουλο πανέ γεμιστό με μανιτάρια, τυρί ρικότα και προσούτο και βιολογικό rib eye alla griglia με πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης και ανθό αλατιού. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τραγανή πίτσα, ενώ η λίστα κρασιών προσφέρει πληθώρα επιλογών σε καλές τιμές. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα, με ποτήρι κρασί στα 20-25€/ άτομο.

Υάδες
Αττικό Άλσος, τηλ: 2106470936



Έχουν και τα… Τουρκοβούνια την γοητεία τους: Στις Υάδες, το all day café του Αττικού Άλσους βρισκόμαστε πάνω από το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλοθέη και ατενίζουμε την πόλη στο καταπράσινο φόντο του κήπου συντροφιά με καλοφτιαγμένες μεσογειακές γεύσεις. Τι δοκιμάζουμε εδώ λοιπόν; Ριζότο με γαρίδες σβησμένες με ούζο και bisque αρωματισμένου πορτοκαλιού και φινόκιο, φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι με σάλτσα τζίντζερ με πράσινο μήλο και ανανά, κόντρα φιλέτο με κρουστά μυρωδικών, σάλτσα τσιμιτσούρι και country style πατάτες, χορταστικό μπέργκερ με παναρισμένο κοτόπουλο σε νιφάδες βρώμης και τσένταρ και αρκετές ακόμα γεύσεις τις οποίες συνοδεύουμε με ωραιότατα signature coctails ή κρασί. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί στα 20-25€/ άτομο.

SENSE Rooftop Restaurant
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5 (Athens Was Hotel), Μακρυγιάννη, τηλ: 21 0920 0240



Στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Athens Was, ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η ομάδα του έχουν στήσει ένα φινετσάτο degustation μενού το οποίο συνοδεύει μοναδικά την υπέροχη θέα στον βράχο της Ακρόπολης. Το μενού περιλαμβάνει καλωσόρισμα με προζυμένιο ψωμί και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σαλάτα «καλοκαιρινό μποστάνι» με χόρτα εποχής, ασπρομύτικα λήμνου, ροδάκινο και παστινάκι, «κανελόνι παστιτσάδα» με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια, μαύρη τρούφα και κρέμα από αρσενικό ναξου, «μπαρμπούνι α λα σπετσιώτα» με ψητή ντοματούλα, κρέμα και λάδι μαϊντανού, «μπαρδουνιώτικο κοκκοράκι» με κροκέτα από κοκκινιστό μπούτι, κρεμμυδάκια στιφάδου και κρέμα σφέλλας και «λευκαδίτικο παντεσπάνι» με φρούτα εποχής και παγωτό μαστίχα. Η τιμή του στα 55€/ άτομο και για τα 5 πιάτα  ή 39€/ άτομο για τρία πιάτα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v