Ωραία ταβερνάκια για μαγειρευτά

Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουμε κάθε φορά σε κάτι σούπερ σπέσιαλ. Μερικές φορές θες ένα κλασικό, μαμαδίσιο μαγειρευτό φαγητό.
Ωραία ταβερνάκια για μαγειρευτά
Επειδή όλοι μας κάποιες φορές θα σκεφτούμε τι ωραία φαγητά κάνει η μανούλα μας—αλλά η μανούλα μας δεν μένει εδώ κοντά να μας τα φτιάξει—πρέπει να βρίσκουμε νέες λύσεις. Και, προφανώς, μπορούμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε εμείς μαγειρευτά όπως της μαμάς μας, αλλά αυτό μάλλον δεν θα πάει καλά.

Όχι ότι δεν είμαστε καλοί μάγειρες. Απλά δεν είμαστε η μαμά μας. Τα παρακάτω μαγαζιά, ευτυχώς, προμηθεύονται τα μαγειρευτά τους απευθείας από την κουζίνα της, όμως, γι’ αυτό και εμείς τα επισκεφτόμαστε συχνά.

Η Παλιά Φάβα

Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109311994
Πάμε μια βόλτα κι απ’ τα νότια, προς Φάληρο μεριά. Η Παλιά Φάβα έχει μια πανέμορφη σκεπαστή αυλή για να απολαύσεις τα νόστιμα μαγειρευτά που βγαίνουν από την κουζίνα—τα οποία αλλάζουν καθημερινά (αλλά, μην ανησυχείς· αλλάζει μόνο το μενού, όχι η νοστιμιά). Αν πετύχεις αρνάκι λεμονάτο, σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, είναι παραμυθένιο. Μαζί με το κρασί, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Κίτσουλας

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814798
Και από τα νότια, στα βόρεια. Ο Κίτσουλας είναι ο ορισμός της λέξης «τίμιος». Δεν θα δοκιμάσεις πειραματικά ρεμίξ παραδοσιακών πιάτων. Εδώ θα σας πεντανόστιμο φαγητό που ξέρεις, αγαπάς και σου γεμίζει το στομάχι όπως κανένα άλλο. Κοκκινιστό μοσχαράκι με τέλειες πατάτες τηγανιτές. Εκπληκτικά ρεβύθια, πιτούλες σπιτικές, χοιρινό ή αρνάκι και φουρνιστά. Τα συνδυάζεις με κρασί ή μπύρα, και με το ζόρι ο λογαριασμός βγαίνει 15€ το άτομο.

Δίπορτο

Σωκράτους 9, Πλατεία Θεάτρου, τηλ.: 210 3211463
Το Δίπορτο έχει μεγάλη ιστορία, και το καταλαβαίνεις μόλις μπεις μέσα. Αλλά δεν χρησιμοποιεί αυτή την ιστορία για να τσιμπήσει τουρίστες. Είναι απλά αυτό που είναι. Οι επιλογές σου μπορεί να είναι λιγότερες σε σχέση με άλλα μαγαζιά, αλλά είναι όλες καταπληκτικές (τελειοποιημένες εδώ και πολλά χρόνια) και σερβίρονται σχεδόν αμέσως: ρεβιθάδα και φασολάδα, σαρδέλα τηγανητή ή ψητή, γιαχνί και κατσικάκι κοκκινιστό. Μαζί με χύμα κρασί, δύσκολα θα πληρώσεις πάνω από 12€ το άτομο.

Μπαρμπα-Γιάννης

Εμμ. Μπενάκη 94, Εξάρχεια, τηλ.: 2130331078
Στέκεται στη θέση του εδώ και πολλές δεκαετίες, απλώνει τραπεζάκια του έξω και σερβίρει νοστιμιές σε κάθε λογής περαστικούς, Εξαρχειώτες, φοιτητές και απόφοιτους. Εδώ θα βρεις από λεμονάτο χοιρινό, μέχρι γεμιστά. Από κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο (κλασική αξία), μέχρι ψάρι στο φούρνο. Όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι, οπότε μην ανησυχείς τι θα διαλέξεις. Με το απαραίτητο χύμα κρασί, υπολόγισε γύρω στα 15€ το άτομο.


Ταβέρνα Οικονόμου

Κυδαντιδών 32, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3467555
Κι εδώ έχουμε ένα μαγαζί που δεν το ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός, αλλά η αυθεντική, παραδοσιακή γεύση. Επειδή, τι είναι πιο εντυπωσιακό – αλήθεια – από ένα φαγητό μαγειρεμένο ακριβώς όπως πρέπει να μαγειρευτεί; Η ταβέρνα του Οικονόμου έχει θέσει τον πήχη ψηλά (και τον κρατάει εκεί) σερβίροντας στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο στιφάδο, λαδερά, ντολμάδες, κοκκινιστά και όλα τα καλά. Με υπέροχο χύμα κρασί, υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v