Ταβερνάκια πλάι στο κύμα που μας έλειψαν

Πιάνουμε τραπεζάκι πλάι στο κύμα, παραγγέλνουμε ψαρομεζέδες και απολαμβάνουμε την μυρωδιά της θάλασσας.
Ταβερνάκια πλάι στο κύμα που μας έλειψαν
Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι χώροι εστίασης άνοιξαν ξανά, και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ότι θα τρέξουμε για ψαρομεζέδες – είτε αμέσως μετά το μπάνιο μας, είτε και σκέτους. Ίσως δεν χρειαστούμε καν την δικαιολογία ότι πάμε για μπανάκι, και απλά σηκωθούμε να βγούμε από το σπίτι για τα μεζεδάκια.

Και είναι ωραία μεζεδάκια...

Φόρος

Θορικό Λαυρίου, τηλ.: 22920 28018
Μια υπερυψωμένη αυλή με θέα στο γαλάζιο είναι αρκετή για να συνοδεύσουμε την βόλτα μας στο Λαύριο με φοβερά μεζεδάκια, από γαύρο μαρινάτο μέχρι νόστιμο χταποδάκι. Στα χιτ του μενού συμπεριλαμβάνονται η πατατοσαλάτα με καπνιστό ψάρι και οι σουπιές με κρεμμύδι. Με το ουζάκι μας, υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο, με κερασμένο το γλυκάκι στο τέλος.

Φύκι Φύκι

Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990 76333
Πέρα από το όνομα, πέρα από την τοποθεσία, πέρα από την μυρωδιά της θάλασσας και το κύμα που σκάει δίπλα, με το που κοιτάξεις το μενού, μπορεί να το ξανασκεφτείς για τους ψαρομεζέδες. Όχι επειδή δεν είναι καλοί, υπέροχοι είναι, αλλά και τα κρεατικά του είναι άλλο πράγμα: Σουτζουκάκια από αγριογούρουνο και μακαρούνες με καπνιστό ψαρονέφρι. Στα... αλμυρά του μενού, φοβερό γαριδάκι στο τηγάνι, αλλά και χορταστικότατο κριθαρότο με θαλασσινά. Μαζί με ουζάκι, υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο.

Λεωνίδας

Βουγιουκλάκη 45, Μαραθώνας, τηλ: 2294055080
Απλώνει τα ωραία, γαλάζια του τραπεζάκια πάνω σχεδόν στην αμμουδιά και φτιάχνει τέλεια ατμόσφαιρα, ιδανική για οικογενειακή έξοδο. Τα καλαμαράκια του είναι φανταστικά, ενώ το φρέσκο ψάρι μαγειρεύεται με τέλειο τρόπο (η τσιπούρα, προφανώς, στα must). Συνοδεύουμε τα μεζεδάκια μας με ουζάκι και υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Ξυπόλητος

25ης Μαρτίου (Άγιος Νικόλαος), Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342
Θα νιώθεις σαν να είσαι σε νησί, έτσι όπως τα τραπέζια είναι απλωμένα δίπλα στην θάλασσα και τα θαλασσινά μεζεδάκια απλώνουν παντού την τέλεια μυρωδιά τους. Μαριδάκι τηγανιτο, μαρινάτος γαύρος και καλαμαράκια, αλλά και φρέσκο ψαράκι. Στα ορεκτικά, το μενού πατάει αρκετά στην ελληνική παράδοση, και ο λογαριασμός (για τσιμπολόγημα) θα φτάσει το πολύ μέχρι 20€ το άτομο. Το φρέσκο ψάρι ξεκινά από 55€ το κιλό.

Ο Βράχος

Χρυσής Ακτής 14, παραλία Μαραθώνα, τηλ.: 22940 55297
Το σκηνικό είναι ονειρικό: Τραπεζάκια απλωμένα κάτω από δέντρα, με τέλεια σκιά, το κύμα να σκάει πιο δίπλα και να σου έρχονται στο πιάτο μεζεδάκια ολόφρεσκα. Ξυδάτο χταποδάκι ή και ψημένο στα κάρβουνα, γαριδάκι συμιακό, αλλά και φρέσκο ψάρι ημέρας. Προφανώς παίρνουμε και μια (και δυο) μερίδες μαμαδίσιες τηγανιτές πατάτες, και με το ουζάκι μας πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v