Φύγαμε για μεζεδάκια στις πλατείες της Αθήνας!

Τραπεζάκια σε πολυσύχναστες πλατείες,  παρεΐστικη ατμόσφαιρα, καλές τιμές και μεζέδες για κάθε γούστο σε έξι τιμιότατα μεζεδοπωλεία.
Φύγαμε για μεζεδάκια στις πλατείες της Αθήνας!

Η καλοκαιρινή τελετουργία του αράγματος μετά μεζεδακίων σε τραπεζάκια έξω σε πλατείες ευτυχώς θα διεξαχθεί και φέτος.

Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε καταλλήλως και σημειώνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις στο κέντρο της πόλης για να τη ζήσουμε όπως πρέπει: με ουζάκι/κρασάκι στα ποτήρια και νοστιμότατους μεζέδες στεριάς και θάλασσας σε πιατάκια.

Πλάτανος
Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη, τηλ: 2108612749



Στον ίσκιο του υπεραιωνόβιου πλατανιού σήμα κατατεθέν της πλατείας της Κυψέλης, εκεί που πριν από αρκετές δεκαετίες γυρίστηκε η «Θεία από το Σικάγο» ο Πλάτανος βγάζει τραπεζάκια για περιποιημένους μεζέδες και ουζάκι. Τα πιάτα του έχουν τη λογική του «τσιμπάμε λίγο από όλα» και περιλαμβάνουν νοστιμότατα παστουρμαδοπιτάκια, τσιροσαλάτα, φάβα παντρεμένη με μανιάτικο σύγκλινο, χοιρινή τηγανιά, αλλά και αρκετές επιλογές θαλασσινών όπως καλαμαράκια, γαρίδες σαγανάκι, σαρδέλα φούρνου και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός στα 17-20€/ άτομο, με ουζάκι.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο, τηλ: 2111834789



Πάμε για… παπαρδέλες στης Σεϋχέλλες, στο νέο-μεζεδοπωλείο που συνέδεσε άμεσα το όνομά του με την ιστορία της αναβίωσης του Μεταξουργείου σε «χοτ» προορισμό. Το εν λόγω πιάτο βέβαια δεν είναι το μοναδικό που αξίζει να δοκιμάσει κανείς στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο και στην πλατεία Αυδή. Μοσχαρίσια γλώσσα με φασολάκια, καρότο και φινόκιο, σπιτική τυροκαυτερή, κεφτεδάκια μπακαλιάρου με μαγιονέζα λάιμ και ρεβυθοσαλάτα με λιαστές ντομάτες, αβοκάντο και λαδόξυδο πάπρικας είναι μερικές μόνο από τις μοντέρνες μεζεδο-επιλογές του μενού. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Το Καφενείο της Πλατείας Μερκούρη
Αρκάδων 5, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3476237

Δεν πρωτοτυπεί σε όνομα, ούτε σε ποικιλία καταλόγου είναι όμως άκρως παρεΐστικο, με πεντανόστιμα πιατάκια για τσιμπολόγημα μετά ρακής/ούζου/μπύρας και βρίσκεται σε μια από τις πιο «ψαγμένες» πλατείες της Αθήνας. Σημείο συνάντησης για κατοίκους της γειτονιάς, αλλά και νεαρόκοσμο όσο παίρνει και βραδιάζει, το καφενείο σερβίρει σε τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και απέναντι στην πλατεία ικανοποιητική ποικιλία μεζέδων, όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, κεφτεδάκια τραγανά με πατάτες τηγανιτές, φάβα, ντοματοκεφτέδες, μελιτζάνα πολίτικη, κοκκινιστό μοσχαράκι και κάποια πιάτα ημέρας. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-12€ το άτομο, με σιμιγδαλένιο χαλβά κερασμένο.

Ραντεβού
Καλλισθένους 85, Πλ. Μερκούρη, τηλ: 210 3477961



Ακόμα μια παρεϊστικη μεζεδο-διεύθυνση στην κοσμαγάπητη πλατεία των Πετραλώνων, το Ραντεβού βγάζει τα ξύλινα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο, και ετοιμάζει γεύσεις που συνδυάζουν ελληνική και ανατολίτικη κουζίνα. Δίνουμε λοιπόν γευστικό ραντεβού εκεί και δοκιμάζουμε λιβανέζικη τυροσαλάτα, κοπανιστή τήνου, πατάτα ψητή με ταραμά, μαυρομάτικα με χόρτα, αυγά με στάκα, φαλάφελ, αρμένικη ομελέτα, σουτζούκι ψητό, αλλά και γαύρο μαρινάτο, διάφορα ψαράκια παστά, ψητό θράψαλο, ντολμαδάκια και γαρίδες σχάρας. Με κερασμένο γλυκό τριαντάφυλο στο τέλος, και καλωσόρισμα με ρακή, ο λογαριασμός στα 12-15€ κατ’ άτομο με κρασί.

Σεφερτό
Πλ. Αγίου Δημητρίου 9, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0641 0331



Πάνω στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους, το Σεφερτό βγάζει τραπεζάκια έξω και μας υποδέχεται για καλοκαιρινές ουζοκατανύξεις συντροφιά με νοστιμότατους μεζέδες σε καλές τιμές. Οι ποικιλίες κρεάτων για παρέες είναι χορταστικότατες και ποιοτικές, ενώ για τσιμπολόγημα μεζέδων το μενού περιλαμβάνει ρολάκια μελιτζάνας, ψητή φέτα με κρέμα γάλακτος, πικάντικη χοιρινή τηγανιά, αλλά και νόστιμα καλαμαράκια, γαύρο τηγανιτό, κουτσομουράκια στο τηγάνι και σκουμπρί για τους λάτρεις των θαλασσινών μεζεκλικίων. Ο λογαριασμός στο τέλος συνοδεία ούζου στα 17-20€/ άτομο.

Το Ουζερί του Λάκη
Ελπίδος 16, πλατεία Βικτωρίας, τηλ: 21 0821 3776



Θρυλικό στέκι ουζοποσίας στο κέντρο της Αθήνας, το ουζερί του Λάκη αποτελεί τόπο συνάντησης εδώ και δεκαετίες για μερακλήδες των μεζέδων και συνεχίζει να κρατά σταθερή τη νόστιμη φήμη και την αξία του. Σαλάχι αχνιστό, βελούδινη φάβα, ψαράκια ημέρας τηγανιτά, μύδια σαγανάκι με μπόλικη φέτα, θράψαλο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, γαύρος σοφρίτο, σαρδέλες στα κάρβουνα, γαριδάκι τηγανιτό, πατατοσαλάτα με γαύρο μαρινάτο σε μια ενδιαφέρουσα συνεύρεση και κολιoί με καραμελωμένα κρεμμύδια, μελιτζάνα και ντομάτα εγγυώνται ένα νοστιμότατο θαλασσινό τσιμπούσι. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, μαζί με ουζάκι ή ωραίο Ροδίτη.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v