4 τέλεια μεζεδοπωλεία που ακουμπούν στην θάλασσα

Στο Πόρτο Ράφτη, τον Πειραιά, το Σούνιο και τον Μαραθώνα, πιάνουμε τραπεζάκι δίπλα στην θάλασσα, και απολαμβάνουμε μεζεδάκια θαλασσινά και στεριανά.
 

4 τέλεια μεζεδοπωλεία που ακουμπούν στην θάλασσα

Τα Κατσαρολάκια
Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, τηλ.: 210 4100609

Απλώνει τα τραπεζάκια του στο φαρδύ πεζοδρόμιο που κρέμεται σαν μπαλκόνι πάνω από την μαρίνα της Ζέας, για χάζι στα κότερα που λικνίζονται και τα φώτα της πόλης που καθρεφτίζονται στην θάλασσα, και μας σερβίρει νόστιμες γεύσεις της στεριάς και της θάλασσας: Μελιτζάνα σαγανάκι με ντομάτα και φέτα, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπαρη, γαριδούλες σουβλάκι, μακαρονάδες με θαλασσινά και αφράτους κολοκυθοκεφτέδες. Συνδυάζουμε με ουζάκι που ταιριάζει γάντι στη θάλασσα, και πληρώνουμε γύρω στα 20€ το άτομο.



Συρτάκι
69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σούνιο, τηλ.: 22920 39125

Δυο βήματα από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ό,τι πρέπει για θαλασσινά τσιμπούσια μετά τις βουτιές στο ΚΑΠΕ, το Συρτάκι φτιάχνει απίστευτο κρασάτο χταπόδι, ψητή σαρδελίτσα, ριζότο με καλαμάρι σε μελάνι σουπιάς, σολομό σε φύλλο κρούστας και μακαρονάδες με θαλασσινά. Μεγάλο, φρέσκο ψαράκι «παίζει» πάντα στη βιτρίνα, η ποικιλία ούζων είναι μεγάλη και χορταστική και ο λογαριασμός στο τέλος στα 20€ το άτομο αν δεν πάρετε μεγάλο ψάρι.



Φύκι Φύκι
Λεωφόρος Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990 76333

Απλώνει τραπεζάκια ακριβώς πλάι στο κύμα, στην παραλιακή περαντζάδα του Πόρτο Ράφτη, και μας σερβίρει τις σπεσιαλιτέ του που ακροβατούν μεταξύ στεριάς και θάλασσας: Ψητά σουτζουκάκια από αγριογούρουνο, μύδια αχνιστά, χανιώτικες μακαρούνες με καπνιστό ψαρονέφρι και κρητικό ανθότυρο, «πιπινογαριδάκι» στο τηγάνι, παπαρδέλες με κοτόπουλο και φρέσκα μανιτάρια, κριθαρότο με θαλασσινά, χοιρινή τηγανιά σβησμένη με brandy. Ειδική μνεία αξίζουν οι τέλειες πατάτες που τα συνοδεύουν όλα αυτά, που έρχονται κομμένες σε κυβάκια, αρχικά βρασμένες και εν συνεχεία στο τηγάνι. Συνοδεύετε με κρασί ή ουζάκι, και υπολογίζετε περί τα 20€ το άτομο.



Φάρος
Περικλέους 22, Παραλία Μαραθώνα, τηλ: 22940 56164

Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι επάνω στην αμμουδιά, ή στην υπερυψωμένη ξύλινη βεράντα για έξτρα σκιά, και απολαμβάνουμε μεζεδάκια σαν τη μελιτζανοσαλάτα, την χειροποίητη ταραμοσαλάτα, τις γαρίδες σαγανάκι, το συμιακό γαριδάκι και τον μαρινάτο γαύρο. Η συναγρίδα συγκαταλέγεται στα “best of” του μενού, καθότι ψήνεται αριστοτεχνικά, οπότε αν την πετύχετε μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά. Συνοδεύουμε με το απαραίτητο ουζάκι και υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο για τον λογαριασμό στο τέλος.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v