Τα μεζεδοπωλεία… βγάζουν τραπεζάκια έξω

Πέντε μεζεδοπωλεία βάζουν τα ανοιξιάτικά σου και βγάζουν τραπεζάκια έξω σε αυλές και πεζοδρόμους για να μας σερβίρουν νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας.
Τα μεζεδοπωλεία… βγάζουν τραπεζάκια έξω
Σουσουράδα
Μαυρομιχάλη 44, Νεάπολη, τηλ.: 210 3647936

Στην ανερχόμενη πλευρά της Νεάπολης, τα ενδιαφέροντα μαγαζάκια που παντρεύουν το μοντέρνο με την χαλαρή εξαρχειώτικη διάθεση αυξάνονται. Η Σουσουράδα είναι μία από τις πιο φρέσκες γωνιές της γειτονιάς, με τραπεζάκια στον πεζόδρομο, όπου καταφτάνουν τσίπουρα ή κρασάκι (με διαφορετικές προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα κάθε εβδομάδα) συνοδεία μεζέδων. Σκεφτείτε καραμελωμένο ταλαγάνι με μαρμελάδα λεμόνι, πέτουρα με βουβαλίσιο καβουρμά, μπριάμ, κρητική σαλάτα, healthy επιλογές όπως η κινόα με σολομό, και άλλα ωραία. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Παλιό Ταχυδρομείο
Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 1838890

Από τους ζεστούς χώρους του παλιού ταχυδρομείου του Χαλανδρίου μεταφερόμαστε πλέον στην πανέμορφη αυλίτσα του. Μαζί με τα ελληνικά αποστάγματα, παραγγέλνουμε σούπερ κρεατομεζέδες αλλά και χορτοφαγικές επιλογές: Ρεβιθάδες, ποικιλίες μανιταριών, τραχανά με λουκάνικο, απάκι, συκώτι, ντολμαδάκια γιαλαντζί και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες προτάσεις μεζέδων σε λογικές τιμές. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο για ρακές και πλούσιο τσιμπολόγημα.

Frumel 
Μαυρομιχάλη 59, Νεάπολη, τηλ: 21 0512 5068

Ήσυχο, παρεΐστικο και άκρως στιλάτο, το Frumel απλώνει μικρά ξύλινα τραπεζάκια στον πεζόδρομο και αυτοσυστήνεται ως ένα… vintage μεζεδοπωλείο (στον διπλανό χώρο λειτουργεί και ένα μίνι παλαιοπωλείο) που σερβίρει προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Εδώ απολαμβάνουμε ελληνικά αποστάγματα, μεζέδες, όπως γαύρο μαρινάτο, μυρωδάτα παξιμάδια, πικάντικη τυροχτυπητή και άλλα λιτά και νόστιμα, ενώ ακούμε χαλαρές ροκ εν ρολ μουσικές. Υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο για ούζο και τσιμπολόγημα.

Το Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5 και Θεσσαλονίκης 7, Θησείο

Σε δύο «γειτονικές» διευθύνσεις στο Θησείο, ο Ηλίας απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, κάτω από τα ανθισμένα δέντρα της παλιάς Αθήνας, το ιδανικό σκηνικό για μεσημεριανά τσιμπούσια στη λιακάδα. Εδώ δοκιμάζουμε κλασικά κρεατικά ελληνικής ταβέρνας – ονομαστά τα αρνίσια παϊδάκια του, αλλά και τα ζουμερά μπιφτέκια – καθώς και κλασικούς μεζέδες – μη χάσετε τη σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα. Μαζί με κρασί ή μπύρα, υπολογίστε περί τα 15-17€ το άτομο.

Πυρολίκι
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0342 02933

Αυτό το καφενείο του Μεταξουργείο ποντάρει στην χύμα διάθεση αλλά την καλή, δημιουργική κουζίνα, την οποία μας σερβίρει στην πέτρινη αυλή του με τα αναρριχόμενα φυτά. Οι μεζέδες περιλαμβάνουν κρητικά ζυμαρικά, φάβα, πατατοσαλάτα, νηστίσιμα πιάτα (ωραιότατο χταπόδι στιφάδο και φρικασέ μανιταριών) και συνοδεύονται τέλεια από ουζάκι ή ρακές. Στο βάθος, παίζουν ωραία ρεμπέτικα – στο τέλος πληρώνουμε λιγότερα από 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v