M8: Κάτι νόστιμο συμβαίνει στο Κολωνάκι

Κομψό, μοντέρνο και μίνιμαλ, το restaurant bar της Μηλιώνη ανανεώθηκε γευστικά και προτείνει μια all day εμπειρία στο Κολωνάκι.
M8: Κάτι νόστιμο συμβαίνει στο Κολωνάκι

Στον ήσυχο πεζόδρομο της Μηλιώνη, κάτι νόστιμο συμβαίνει. Η ταμπέλα στο νούμερο 8 γράφει «Μ8» και σε υποδέχεται σε έναν μοντέρνο και chic χώρο που καταλαβαίνεις πώς δεν πρόκειται «ένα ακόμα all day bar restaurant».

Το ένστικτό σου δεν σφάλλει. Πράγματι, το M8 Restaurant Bar βάζει τη δική του σφραγίδα στο κλασικό Κολωνάκι, προσφέροντας κάτι πολύ όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας. Ξεκινά από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό και συνεχίζει προσφέροντας εκλεπτυσμένο μενού για fine dining, το οποίο συνοδεύεται από ιδιαίτερα cocktails, εμπνευσμένα από τα υλικά που βγαίνουν από την κουζίνα. Συχνά πυκνά, διοργανώνει και θεματικά parties αλλά και live εμφανίσεις με εγχώριους καλλιτέχνες.



Ο χώρος είναι απροσποίητα chic, με χαμηλό φωτισμό, μοντέρνες πινελιές και elegant ατμόσφαιρα, ιδανική για lunch break, επαγγελματικά ραντεβού, ένα ποτό μετά το γραφείο ή ένα ρομαντικό δείπνο δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας.

Η τελευταία βρίσκει ταιριαστό εκφραστή της στις δημιουργίες του σεφ Αθανάσιου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος ανέλαβε από πέρσι το φθινόπωρο την κουζίνα.



Το μενού που έχει στήσει ανλτώντας έμπνευση από ελληνικές πρώτες ύλες, εντυπωσιάζει με την υφή, τα αρώματα, τα χρώματα και τις γεύσεις των πιάτων, τα οποία φλερτάρουν με γη και θάλασσα μέσα από ευφάνταστους πειραματισμούς. Το χταποδάκι σχάρας, για παράδειγμα συνοδεύεται από πουρέ μαιντανόριζας, ταραμά και λιαστή ντομάτα (9€), ενώ οι γαρίδες φούρνου έρχονται πάνω σε τραγανό καλαμποκόψωμο με καυκαλίθρες, ροζ γκρέϊπφρουτ και σάλτσα ξυνόγαλο (10€).



Μοναδική σε γεύση η σαλάτα σπανάκι με σελινόριζα και γλώσσα μόσχου ανακατεύεται με βινεγκρέτ κάπαρη και κύμινο (10€), ενώ το Νιώτικο σκοτύρι με την ιδιαίτερη γεύση του αναμειγνύεται σε μια σαλάτα Μεσκλάν με κριθάρι και φαγόπυρο με ψητά αχλάδια (12€).

Σε μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση των παραδοσιακών ζυμαρικών, ο σεφ χρησιμοποιεί τον Νιόκο Λευκάδας (χειροποίητη μανέστρα) με μπλε καβούρι, μαραθόριζα και λεμονόχορτο (18€) σε ένα πιάτο που εκφράζει πλήρως τον γευστικό χαρακτήρα του μαγαζιού, ενώ το ίδιο κάνει και με τις Μανιάτικες Γκόκες, ακόμα ένα ζυμαρικό το οποίο συνδυάζεται εξαιρετικά, αυτή τη φορά με ψητό φιλέτο παπάκι και σάλτσα φασκόμηλου (16€).

Ένας μαύρος χοίρος από τη Φάρμα Φωτιάδη φιγουράρει καμαρωτός και σιγομαγειρεμένος με πουρέ λαγόχορτου με λεβάντα και πετιμέζι σταφύλι (20€) στα κυρίως πιάτα, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης ένα τραγανό ψητό ρολό από κοκοράκι με σφουγγάτο Μυτιλήνης, κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και μπαχαρικά και σάλτσα από κρόκο Κοζάνης (19€).



Οι λάτρεις του εκλεκτού κρέατος θα εκτιμήσουν το σπαλοφιλέτο Black Angus 300 γρ. με χωριάτικες πατάτες, τριμμένη φέτα Καλαβρύτων και σάλτσα μαντζουράνας (22€), ενώ ιδιαίτερα είναι και τα επιδόρπια του καταλόγου: «Εκμέκ» μπαμπάς με Μαστίχα Χίου και μανταρίνι (10€) ή «Μιλφέιγ» με παρφέ από φυστίκι Αιγίνης και μέντα (12€); Μήπως μια Τάρτα γιαουρτιού, με Πρόβειο γιαούρτι, τζελ βιολέτας και βύσσινο (11€); Δύσκολη απόφαση.

Για τις πρωινές μας βόλτες στην Αθήνα, το M8 σερβίρει ένα εξίσου λαχταριστό κατάλογο πρωινού (μέχρι τις 13.00) αλλά και σνακ (μέχρι τις 19.00), με τον ίδιο γευστικό προσανατολισμό και πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα.

Ο κατάλογος με τα πρωινά περιλαμβάνει επιλογές όπως αυγά τηγανιτά σε πολύσπορο ψωμάκι με Λούζα Μυκόνου (5€), γιαούρτι με μέλι και καρύδια ή φρέσκα φρούτα εποχής (4,5€) και ομελέτα με πιπεριά, γαλοπούλα, ντομάτα και ένταμ (5,5€).

Στα σνακ, βρίσκουμε αυγά μάτια με καβουρμά Ξάνθης σε πολύσπορο ψωμάκι με φέτα Καλαβρύτων και σπαράγγια (12€), γλυκά σκορδόψωμα με Μπλε Καβούρι και μαρινάτο παντζάρι (9€), και μπαγκέτα με σύγκλινο Μάνης, σπανάκι και γραβιέρα Μυτιλήνης (11€).

Νικόλας Γεωργιακώδης

Info:

M8 Restaurant Bar
Μηλιώνη 8, Κολωνάκι, τηλ: 21 0364 3388
Facebook  
Site
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v