Μοντέρνα καφενεία για καφέ και μεζεδάκι

Ξεκινάς από νωρίς για καφεδάκι, καταλήγεις απόγευμα να πίνεις τσίπουρα και να τρως μεζέδες με την παρέα. Επειδή έτσι πρέπει.
Μοντέρνα καφενεία για καφέ και μεζεδάκι
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο, βλέπουμε ένα πολύ ιδιαίτερο concept μαγαζιού να ανθίζει στην Αθήνα, και πολύ χαρούμενους μας κάνει αυτό: Πρόκειται για έναν συνδυασμό καφενείου – με πιο νεανική προσέγγιση – που όσο περνά η μέρα, το γυρνάει σε μεζεδάκια και ούζα. Δύο απ’ τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, δηλαδή. Και σε αυτά τα μαγαζιά μπορούμε να τα απολαύσουμε.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Ερμού 119, Αθήνα, τηλ. 210 3219 119
Από το παραδοσιακό στέκι της Ευριπίδου, τα Καραμανλίδικα εξελίχθηκαν και άνοιξαν μαγαζί και στην Ερμού, στην καρδιά του κέντρου της πόλης. Εδώ δοκιμάζουμε πεντανόστιμα προσφούρνια, βυζαντινά ψωμάκια που ψήνονται σε πετρόχτιστο φούρνο. Οι μεζέδες με παστουρμά και σπάνια τυριά είναι όλοι υπέροχοι, ενώ δεν λείπουν και παραδοσιακά γλυκίσματα για το τέλος, όπως ο μπακλαβάς. Υπολογίζουμε περί τα 10-12€ το άτομο.

Αγροτικόν

Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 21 0572 9629
Το πρωί για καφεδάκι, το βράδυ για ρακές. Γεμάτο με κόσμο, όποια ώρα της ημέρας κι αν το επισκεφτείς—ειδικά αν πας σε περίοδο που ο καιρός επιτρέπει να καθόμαστε στα τραπεζάκια έξω. Οι μεζέδες είναι πολύ φτηνοί (ξεκινούν από 2€) και έχουν αρκετή ποικιλία, από παστουρμαδοπιτάκια μέχρι γλυκόξινο κοτόπουλο και ταμπουλέ. Για πλήρες φαγοπότι, υπολογίζουμε περί τα 12€ το άτομο.

Το Παγκάκι

Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, τηλ.: 213 0009927
Από τα πιο αγαπημένα φοιτητικά στέκια, στην γειτονιά που φημίζεται για τα φοιτητικά της στέκια. Το Παγκάκι είναι μια κολεκτίβα που συνεργάζεται με μικρούς παραγωγούς και φέρνει στο τραπέζι φοβερά μεζεδάκια για το φανατικό κοινό της από το μεσημέρι και μετά. Η ατμόσφαιρα είναι όσο εναλλακτική μπορείς να φανταστείς, και οι τιμές ανάλογες, με 1,5€ μόλις το ποτήρι κρασί.

Κονσερβοκούτι

Ιπποκράτους 148 και Βατατζή, Εξάρχεια, τηλ: 2106461244
Μιλώντας για κολεκτίβες, το Κονσερβοκούτι είναι από τις αγαπημένες μας γωνιές για φαγητό στα Εξάρχεια. Στα δωμάτια ενός πολύ όμορφου νεοκλασικού, δοκιμάζουμε γεύσεις από όλη την Ελλάδα, αλλά και καλοφτιαγμένα πιάτα ημέρας που πατούν ταυτόχρονα στην παράδοση, βάζουν όμως κι ένα πιο μοντέρνο twist, όπως ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς. Μαζί με το απαραίτητο κρασί μας, ο λογαριασμός με το ζόρι θα ξεπεράσει τα 10€ το άτομο.

Σερσέ Λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα, τηλ: 210 3222029
Συστήνεται ως «αστικό καφενείο», και είναι ακριβώς αυτό: ένας τέλειος χώρος, που θα σε γεμίσει νοσταλγία από την πρώτη ματιά, και έπειτα οι απίστευτες μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα και φτάνουν στο τραπέζι μας. Μπακαλιάρος σε κουρκούτι, σαρδελάκι ψητό και κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικο χωριάτικο και ζουμερά κεφτεδάκια. Μαζί με τσιπουράκι ή ούζο από διαλεχτούς παραγωγούς, υπολογίζουμε τον λογαριασμό γύρω στα 15€ το άτομο.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 21 0641 0057
Μικρούλι, παρεΐστικο και μοντέρνο όσο πρέπει, το Ρακούν μας περιμένει εκεί που η Ασκληπιού συναντά την Αλεξάνδρας – μείον την φασαρία της λεωφόρου, με κάποιον μαγικό τρόπο. Το πρωί σερβίρει αχνιστό καφεδάκι σε νεολαίους που διαβάζουν, ενώ όσο περνά η ώρα, ο καφές γίνεται παγωμένη μπύρα (ή ωραίο ρακόμελο, για όσους κρυώνουν) και στο τραπέζι καταφτάνουν προσεγμένα μεζεδάκια—τα γεμιστά μανιτάρια τα έχουμε αγαπήσει. Ο λογαριασμός θα βγει περί τα 10-12€ το άτομο, ενώ δεν είναι σπάνιο να πετύχεις και live ρεμπέτικα τα βράδια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v