Τσικνοπέμπτη: Πού να πάω για φαγητό;

Βρήκαμε και προτείνουμε μερικές τέλειες ταβέρνες για καλό κρέας την Τσικνοπέμπτη, για να βγεις με την παρέα.
Τσικνοπέμπτη: Πού να πάω για φαγητό;
Πεντανόστιμα κρέατα. Λαχταριστές μπριζόλες. Ζουμερά μπιφτέκια και καλαμάκια χοιρινά. Πού θα τα βρούμε όλα αυτά την Τσικνοπέμπτη;

Το Στέκι του Ηλία


Επταχάλκου 5, Θησείο, τηλ.: 210 3458052
Ταβερνάκι βγαλμένο από τα παλιά, το Στέκι του Ηλία είναι από τα πιο δημοφιλή στέκια του Θησείου, και σερβίρει νόστιμη παραδοσιακή, ελληνική κουζίνα. Ο χώρος είναι υπέροχα απλός, όπως αξίζει στην ημέρα, και το κρέας πρωταγωνιστεί. Το κρέας και οι τέλειες πατάτες του, που είναι φρεσκοκομμένες και μαμαδίσιες, η μελιτζανοσαλάτα σπιτική και «σκορδάτη», και προφανώς το μεγαλύτερο «χιτ» του μενού, τα αρνίσια παϊδάκια. Με παγωμένη μπύρα ή κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί γύρω στα 15-17€ ανά άτομο. Λίγο πιο κάτω, υπάρχει και το δεύτερο… Στέκι του Ηλία, από τους ίδιους ιδιοκτήτες.

Κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629
Πάνω από 90 χρόνια ταΐζει τον λαό της Αθήνας, και δεν σταματά ποτέ. Η ταβέρνα που με το που περνάς την πόρτα της μεταφέρεσαι αυτόματα στο παρελθόν σερβίρει κρέατα καλοψημένα και προσεγμένα, φτιαγμένα με μεράκι και την γνώση τόσων πολλών χρόνων. Για σούπερ κρεατοφαγία, συνοδεία καλού κρασιού, υπολογίστε γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455
Το Base Grill κάνει κόσμο από όλη την Αθήνα να πηγαίνει στο Περιστέρι, για να γευτεί τα υπέροχα κρέατά του. Από φοβερά μπιφτέκια, μέχρι μπριζόλες, δεν υπάρχει κρέας που θα δοκιμάσεις εδώ και να μην είναι άψογα μαγειρεμένο. Από τα ορεκτικά, μην παραλείψετε με τίποτα την φωλιά πατάτας με αυγά. Οι τιμές είναι κάπως τσιμπημένες, αλλά το αναπληρώνουν αυτό οι μερίδες, που είναι τεράστιες. Υπολογίζουμε περί τα 30-35€ το άτομο, με δικό τους κρασί.

Τέλης

Ευριπίδου 86, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ.: 210 3242775
Γίνεται Τσικνοπέμπτη χωρίς μπριζολάκια; Και γίνεται μπριζολάκια στην Αθήνα, χωρίς μια βόλτα από τον Τέλη; Βρίσκεται στην ίδια θέση, στην πλατεία Κουμουνδούρου, από το 1978, και κάνει αποκλειστικά αυτό που ξέρει να κάνει καλά: ψήνει απίστευτα χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα, και μας τα σερβίρει με τραγανές, σπιτικές τηγανιτές πατάτες και σούπερ τζατζίκι. Με κρασί, και για φαγητό μέχρι σκασμού, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Το Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109704515
Η φήμη του ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της γειτονιάς του, και γι’ αυτό θα δεις κόσμο να τρέχει από κάθε γωνιά της Αθήνας. Σε ένα κτίριο που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής, το Ρεμούτσικο απλώνει τραπεζάκια που στρώνονται με καρό τραπεζομάντιλα και σερβίρει εκπληκτικό κοντοσούβλι, φοβερά πανσετάκια, παϊδάκια και ζουμερά μπιφτέκια. Μαζί με χύμα κρασάκι, ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v