Πού θα φάμε την Μεγάλη Παρασκευή;

Την Μεγάλη Παρασκευή, μετά την κατάνυξη του επιταφίου, το έθιμο θέλει να ψάχνουμε ταβερνάκι για ωραίο – νηστίσιμο πάντα – γεύμα. Κι επειδή εμείς δεν θέλουμε να χαλάμε τις παραδόσεις, διαλέξαμε μερικά απ’ τα αγαπημένα μας μέρη που θα είναι ανοιχτά και την Μεγάλη Παρασκευή, και σας τα προτείνουμε.
*Σημείωση σημαντική: Μέρες που ‘ναι, ένα τηλεφωνάκι από νωρίς για να κλείσουμε τραπέζι είναι λίγο αναγκαίο.

Παραγάδι
Σαλαμίνος 66, Καλλιθέα, τηλ: 2109593402
Το Παραγάδι είναι μια πολύ όμορφη ταβέρνα στην Καλλιθέα, με αρκετά χρόνια ιστορίας—και με σταθερή πελατεία που αποδεικνύει ότι τα καλά πράγματα, αναγνωρίζονται. Στον πολύ ευχάριστο χώρο του, λοιπόν, απολαμβάνουμε πολλές θαλασσινές επιλογές, από καραβίδες και γαρίδες, μέχρι μυδοπίλαφα και κρασάτες σουπιές. Υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Τα Βράχια της Πειραϊκής
Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4538461
Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές της Πειραϊκής, και από τις πιο οικονομικές επίσης. Τα θαλασσινά εδώ είναι άλλο πράγμα, δικαιολογούν την δημοφιλία του μαγαζιού· χταποδάκι στα κάρβουνα, ειδικά, είναι το αγαπημένο μας και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Μην αφήσετε στην άκρη, όμως, και τα λοιπά ορεκτικά, όπως τα κολοκυθάκια τηγανητά. Υπολογίζουμε 15-17€ το άτομο, και αναφέρουμε ότι εδώ δεν παίζουν κρατήσεις, συνεπώς ίσως να υπάρχει μια μικρή αναμονή τις ώρες αιχμής.

Πεζούλας
Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, τηλ: 210 9422684
Ιδιαίτερα αγαπητός για την όμορφή του ατμόσφαιρα, την αυλίτσα του που θυμίζει νησί και τις καλές τιμές του. Εδώ απολαμβάνουμε θαλασσινούς μεζέδες όπως χταποδάκι με φασόλια μαυρομάτικα, καραβιδόψιχα και – κλασικά – τραγανά καλαμαράκια τηγανητά. Το γλυκάκι κερασμένο στο τέλος, και υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο, αν παραμείνουμε στα νηστίσιμα και δεν παραγγείλουμε ψάρι.

Φάνη Μεζέ
Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ: 210 65 11 124
Στην αγαπημένη μας γωνιά του Χολαργού, και σε μια από τις πιο ανοιχτές αυλές, πάμε για να απολαύσουμε τα νηστίσιμα που μάς προτείνει ο Φάνης, από τους εκπληκτικούς γίγαντες της Αντριάνας (απλά παραγγείλτε τους κι εμπιστευτείτε μας), αλλά και μύδια αχνιστά με σκόρδο, ντοματίνια και μυρωδικά και τέλειες γαρίδες στη σχάρα. Δεν λείπουν και οι χορτοφαγικές επιλογές, όπως τα φαλάφελ. Υπολογίζουμε περί τα 15-17€ το άτομο.

Το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς
Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298
Στην στοά της Λέκκα υπάρχει ένα ουζερί που απλώνει τραπεζάκια έξω, ή μας περιμένει να αράξουμε στο φουλ γραφικό, φουλ πέτρινο εσωτερικό του. Εδώ παραγγέλνουμε πρώτα απ’ όλα θράψαλο ψητό, που είναι για να ξερογλείφεσαι και μόνο στη σκέψη, αλλά και παραδοσιακά ορεκτικά, όπως σαλάτα με σταμναγκάθι και μαυρομάτικα φασόλια με κάππαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v