Τρώμε οικογενειακά στα δυτικά προάστια

Ψητά της ώρας, παραδοσιακές γεύσεις και οικείο περιβάλλον σε πέντε κλασικές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία των δυτικών προαστίων.
Στο Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, την Πετρούπολη και τους Θρακομακεδόνες.

Τα Αχλάδια

Κερασούντος 25 και Κωνσταντινουπόλεως, Αιγάλεω, τηλ: 210 5986568

Η κριτική κουζίνα βρίσκει νόστιμη έκφραση μέσα από το μενού αυτής της προσεγμένης ταβέρνας στην οποία θα δοκιμάσετε νοστιμιές της λεβεντόγεννας όπως στειακή σαλάτα, μακαρούνες καρπαθιώτικες, χοιρινά κοψιδάκια, στάκα με αυγά, μπριζολάκια μαύρου χοίρου με πουρέ πατάτας, τσιγαρίδες με αυγά, κοτόπουλο φιλέτο μπούτι με ψητά λαχανικά, γαμοπίλαφο και μοσχαράκι με μακαρούνες και ανθότυρο. Συνοδεύουμε με τσικουδιά Σητείας, εμφιαλωμένα τσίπουρα και ούζα σε ικανοποιητική ποικιλία, και πληρώνουμε περί τα 15€/ άτομο.

Ταβέρνα Λεβέντης

Σκρα 9, Πετρούπολη, τηλ: 21 0502 7775

Στα χέρια της δεύτερης γενιάς της οικογένειας Λεβέντη η παραδοσιακή αυτή ταβέρνα της Πετρούπολης ανανεώθηκε, διαθέτει ωραίο εξωτερικό (στεγασμένο) χώρο και συνεχίζει την ιστορία ετών με παράδοση στα εξαιρετικά ψητά της ώρας με αποκορύφωμα τα παϊδάκια. Ακόμα ένα συν η εγγύτητά της με το πάρκο και την παιδική χαρά. Στα του μενού, σερβίρει ωραίο συκώτι μοσχαρίσιο, ζουμερή χοιρινή μπριζόλα, σαλάτα «Συκοφάντης» με πρασινάδα, βαλσάμικο και λευκό τυρί, μανιτάρια πλευρώτους στο σαγανάκι μαζί με πορτομπέλο, ρολάκια με ροκφόρ και σύκο, χειροποίητη τυροκαυτερή και νοστιμότατα μπιφτέκια με χεράτες πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός στα 17€/ άτομο με ωραίο κρασί.

Παππάς

Θεσσαλονίκης και Σερρών, Θρακομακεδόνες, τηλ: 2102431232

Οικογενειακό περιβάλλον, άνετη σάλα και σταθερή ποιότητα στο φαγητό χαρακτηρίζουν αυτήν την παραδοσιακή ταβέρνα σε μια όμορφη περιοχή των Θρακομακεδόνων, η επίσκεψη στην οποία συνδυάζεται και με ωραιότατη βόλτα αναψυχής στο δάσος. Εδώ δοκιμάζουμε κολοκυθοκεφτέδες και τυρόπιτα χωριάτικη, σαλάτα «Παππάς» με πρασινάδα, ντοματίνια και ψητό μανούρι, και σούπερ ψητά σχάρας όπως μοσχαρίσιο σουβλάκι, χοιρινή μπριζόλα, ψαρονέφρι, παϊδάκια για τα παιδάκια (χα!) και… burger. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο με κρασί.

Το Δράμι

Σίφνου 4 & Χανίων 47, Αγ. Βαρβάρα, τηλ.: 210 5625300

Μεζεδο-ταβέρνα με φανατικό κοινό στην Αγία Βαρβάρα (αλλά και τη Γλυφάδα όπου απέκτησε αδερφάκι), το Δράμι σε σκηνικό που θυμίζει μπακάλικο με παλιά μηχανήματα, ξύλινα λευκά τραπεζάκια και διάσπαρτες κονσέρβες ΚΥΚΝΟΣ σερβίρει νοστιμότατα πιάτα παραδοσιακά και «πειραγμένα». Κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού, ψημένη πανσέτα κομμένη σε λεπτές λωρίδες, σαν γύρος, χανουμάκια (κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και λιαστή ντομάτα) με πατάτες σε κύβους και μανιτάρια με κρέμα γάλακτος είναι μερικά από τα «κορυφαία» του μενού, το οποίο ανανεώνεται συχνά. Συνοδεία χύμα ροζέ κρασιού θα πληρώσετε περί τα 17€ ανά άτομο.

Φοίνικες

Αγίας Βαρβάρας 10, Αγιά Βαρβάρα, τηλ: 21 0561 1103

Παραμένουμε Αγία Βαρβάρα για να πιάσουμε τραπέζι σε αυτήν την κλασική ταβέρνα, η οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής και για παρέες αφού από Τετάρτη μέχρι Κυριακή φιλοξενεί βραδιές ζωντανής μουσικής. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά – μπριζόλες, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, παϊδάκια, μπιφτέκια, λουκάνικο χωριάτικο, με αρκετές «ψαγμένες» επιλογές όπως αγριογούρουνο (σε φιλέτο και λουκάνικο), ουρά κροκόδειλου, βίσονα, ορτύκι, πέρδικα, ακόμα και… καγκουρό. Τα ορεκτικά είναι καλοφτιαγμένα, ενώ από Τρίτη εως Παρασκευή έχουν μενού με 12€ / άτομο με μενού ανά 4 άτομα και κερασμένο το κρασί. Κατά τα άλλα ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€/ άτομο για ένα χορταστικό γεύμα με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v