Τα καλύτερα μέρη για να φας καλά στο Κουκάκι

Από λαχταριστό ταϋλανδέζικο μέχρι μοντέρνα ψαροφαγία και συνεργατικά μεζεδάκια, το Κουκάκι ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο και μπάτζετ.
Τα καλύτερα μέρη για να φας καλά στο Κουκάκι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τόσες πολλές νόστιμες στάσεις, τόσος λίγος χρόνος και χρήματα. Το Κουκάκι προσφέρει πληθώρα γευστικών προτάσεων για κάθε ουρανίσκο και μπάτζετ, κι εμείς συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας για να πάρετε μια γεύση (χα!) από την όμορφη γειτονιά στα πόδια της Ακρόπολης.

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, τηλ: 2114051947



Ένα τοσοδούλικο -  μόλις 10 και κάτι θέσεων – έθνικ φαγάδικο σερβίρει σε όσους τυχερούς βρουν θέση νοστιμότατες ταϋλανδέζικες γεύσεις: σούπες πάσης φύσεως πικάντικες και μη, Karipap Gai ήτοι γεμιστά πιτάκια με κάρυ κοτόπουλο και πατάτα, Som Tum Thai παραδοσιακή σαλάτα η οποία φτιάχνεται σε πήλινο γουδί με παπάγια, ντοματίνια, λάιμ, τσίλι και σάλτσα ψαριού και φυσικά το κλασικό Phad Thai με κοτόπουλο ή χοιρινό ή γαρίδες, αυγό, φρέσκα λαχανικά, φιστίκια και Thai chili. Ο λογαριασμός για ένα εξωτικό γεύμα στα 15€/ άτομο με κέρασμα.

Μάνη Μάνη

Φαλήρου 10, τηλ: 21 0921 8180



Σε ένα διώροφο νεοκλασικό στο Κουκάκι, ολόλευκα τραπέζια απλώνονται και στα πιάτα καταφθάνουν μανιάτικες νοστιμιές με πρώτες ύλες που παραλαμβάνονται καθημερινά από την Πελοπόννησο, αλλά και γεύσεις μεσογειακής κουζίνας. Εδώ απολαμβάνουμε τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια και καβουρδισμένη μυζήθρα, γιουβετσάκι θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και καλαμάρι, κόκκορας γεμιστός με πεκορίνο Αμφιλοχίας και μακαρούνες ολικής άλεσης με λιαστή ντομάτα, αρμύρα, ελιά φέτα και σκόρδο. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο και σημειώστε ότι κάθε μεσημέρι μπορείτε να επιλέξετε και μισές μερίδες.

Umami Panda

Γεωρ. Ολυμπίου 8, τηλ: 21 0921 8522



Ένα συμπαθέστατο panda αποτελεί τη μασκώτ του νέου ασιατικού στον πεζόδρομο της Ολυμπίου το οποίο μας ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Στον μίνιμαλ χώρο του, με τα άνετα τραπέζια και τις καρέκλες από μπαμπού δοκιμάζουμε νοστιμότατο sushi σε μεγάλη ποικιλία, dim sums με πάπια και χοιρινό σε σάλτσα BBQ, ψητό σολομό με goma ντρέσινγκ, ταρτάρ τόνου με τεμπούρα γαρίδας, τρυφερά bao buns, pad thai με γαρίδες και κοτόπουλο, δροσερές ασιατικέ σαλάτες, όπως η Tuna Truffle και μυρωδάτες σούπες και ramen, ό,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στα 15-20€/ άτομο, με κρασί.

Seawolf

Δημητρακοπούλου 35, τηλ: 21 0922 9235



Αυτός ο θαλασσόλυκος που έπιασε στεριά στο Κουκάκι αγαπά την μοντέρνα ψαροφαγία, και δημιουργεί ιδιαίτερα πιάτα μπλέκοντας γεύσεις, αρώματα και υφές. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική και εμπνέει το fine dining, ενώ το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως ταραμοσαλάτα με wasabi και τηγανητά φύλλα nori, τάκος με τηγανισμένο μπακαλιάρο σε κουρκούτι, γκουακαμόλε και τσίλι, χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με κιμά χταποδιού, φάβα, με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και ζεστό καπνιστό σκουμπρί και μια πρωτότυπη χωριάτικη χωριάτικη με βιολογικά ντοματίνια, παξιμάδια χαρουπιού και ξινομυζήθρα. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί στα 35€/ άτομο.

Όπως παλιά

Βεΐκου 2, τηλ: 21 0923 9718



Όνομα και πράγμα αυτό το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο το οποίο δεν επενδύει στην εσωτερική διακόσμηση ή στην πρωτοτυπία των πιάτων, όμως διαθέτει ζεστό περιβάλλον και σερβίρει γεύσεις που φέρνουν στο νου τα παιδικά μας χρόνια. Από το παραδοσιακό του μενού δοκιμάζουμε προβατίνα στη γάστρα που λιώνει στο στόμα, ντάκο με ξινομυζήθρα, μακαρονάδα με στάκα, τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και κάρι, γραβιέρα με μπουκοβο, μπριζολάκια ζουμερά με πατάτες τηγανιτές και σουτζουκάκια σμυρνέϊκα. Συνοδεύουμε με δικό τους κρασί, και δεν πληρώνουμε περισσότερα από 12€/ άτομο.

Λούπα

Ερεχθείου 12, τηλ: 215 5450985



Τέσσερις φίλοι βρίσκονται πίσω από αυτό το συνεργατικό καφενείο, το οποίο ανοίγει από το πρωί για να σερβίρει οικονομικό και πλούσιο πρωινό και συνεχίζει μέχρι το βράδυ βγάζοντας νοστιμότατα μεζεδάκια για να συνοδεύσουν ελληνικά αποστάγματα και μπύρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες. Στα αγαπημένα μας ανήκουν η παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και φιστίκι Αιγίνης, ο ντάκος σε μορφή cheese cake με κρέμα τυριών, οι κεφτέδες με μακάλο, μια παραδοσιακή μακεδονίτικη συνταγή, οι τυροφλογέρες με σος ταχίνι και μέλι, και το μαριναρισμένο χταποδάκι με φάβα και φινόκιο. Για ένα τιμιότατο μεζεδογεύμα, συνοδεία ούζου ή τσίπουρου, δεν πληρώνουμε περισσότερα από 10-12€/άτομο.

Λόλος

Γ. Ολυμπίου 5, τηλ: 21 09217266



Κλείνει περισσότερο από μισό αιώνα ζωής, αποτελούσε στέκι του Παπαγιαννόπουλου και σερβίρει ωραιότατο χύμα τσίπουρο και εκλεκτούς μεζέδες, σπιτικούς, αλλά και διάφορα μαγειρευτά που αλλάζουν κάθε μέρα. Ο Λόλος είναι ένα μεζεδοκαφενείο με παλιακή ατμόσφαιρα, στο οποίο δοκιμάζουμε μεταξύ άλλων γαύρο μαρινάτο, τηγανιτά κουτσομουράκια, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σπετζοφάι, φασόλια γίγαντες, φάβα και φρέσκο ψαράκι ημέρας ανάλογα τι θα τους φέρει ο ψαράς. Όλα τα πιάτα και τα μεζεδάκια συνοδεύουν άψογα τις τσιπουροποσίες μας, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v