Τρώμε τέλεια σουβλάκια σε τραπεζάκια έξω

Το σουβλάκι το καλό, σε έξι μαγαζιά που θα κάτσεις να το απολαύσεις με την ησυχία σου. Επειδή το street food μας πρέπει να το απολαμβάνουμε.

Το σουβλάκι όλοι το αγαπάμε. Σωστά; Σωστά. Κι όμως, μερικές φορές το έχουμε λίγο δεδομένο. Το παραγγέλνουμε ντελίβερι. Το τρώμε βιαστικά, στο πόδι—μέγα λάθος, θα μας πέσει και βαρύ. Το σουβλάκι πρέπει να το απολαμβάνουμε σωστά. Που σημαίνει ότι θα κάτσουμε σε ωραία τραπεζάκια που απλώνουν οι αγαπημένες μας… σουβλακερί έξω. Ποιες είναι αυτές, όμως;

Έλβις

Πλαταιών 29 (Λεωνίδου), Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 5836

Αν ψάχνεις τον Έλβις (επειδή προφανώς και ακόμα ζει), θα τον βρεις στο Μεταξουργείο. Δεν θα τραγουδάει, αλλά θα φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα καλαμάκια που έχουμε φάει στην Αθήνα, και θα σου τα σερβίρει με τέλειες, μαμαδίσιες πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμί. Τα καλαμάκια κοστίζουν 1,30€. Στα υπόλοιπα κρεατικά, ξεχωρίζουν το πανσετάκι και το λουκάνικο. Στον Έλβις τρώμε μέχρι πολύ αργά—τέλειο φάρμακο για ένα στομάχι που ανέχτηκε πολύ αλκοόλ.

Θεσσαλικό

Αχαρνών 203 και Νιόβης, Κάτω Πατήσια, τηλ.: 210 8651101

Εδώ θα πας για κεμπάπ κοτόπουλο—που γενικά, δεν το βρίσκεις εύκολα, και ειδικά τόσο νόστιμο και καλοφτιαγμένο. Στο Θεσσαλικό το συνδυάζουν και με μια υπέροχη σως, στο τυλίγουν σε πίτα και σου το δίνουν για 2€. (Που σημαίνει ότι λογικά θα πάρεις και δεύτερο, το κοτόπουλο είναι άλιπη πρωτεΐνη, ναι τι.) Εκτός από αυτό, ο χοιρινός γύρος είναι πολύ, πολύ καλός. Τα καλαμάκια σε τεμάχιο κοστίζουν 1,30€.

Καλοψημένο

Ιπποκράτους 37 & Ναυαρίνου, Εξάρχεια

Από τις πιο αγαπημένες γωνιές για σουβλάκι στα Εξάρχεια, και με τεράστια ποικιλία. Επιλέγουμε παραδοσιακή, αλάδωτη, ολικής ή πίτα από καλαμπόκι και την γεμίζουμε με τιμιότατες ποσότητες κρέατος (φοβερός ο γύρος κοτόπουλο). Τα τυλιχτά κυμαίνονται γύρω στα 2,60€, ενώ υπάρχουν επιλογές τυλιχτό με μανιτάρια για τους χορτοφάγους αλλά και με σολομό, για όσους θέλουν λίγα ω-3.

Kalamaki Bar

Δημητρακοπούλου και Δράκου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 1017 1862

Σούπερ καλαμάκια στο Κουκάκι, σε έναν όμορφο πεζόδρομο. Το Kalamaki Bar, όπως προδίδει το όνομά του, έχει πολύ συγκεκριμένο μενού, με λίγα και πολύ καλά: χοιρινό, κοτόπουλο (μπούτι), κεμπάπ, μοσχάρι και αρνάκι γάλακτος, αν θέλεις κάτι πιο έξτρα. Στο μενού θα βρούμε και τιμιότατες μερίδες με μπιφτέκι ή φιλέτο κοτόπουλο, με φρεσκοκομμένες πατάτες. Μαζί με μια παγωμένη μπυρίτσα, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 10€ το άτομο.

Διόνυσος

Ιθάκης 9, Κυψέλη, τηλ.: 210 8211369

Ένα όνομα, μια ιστορία. Και γενιές και γενιές Αθηναίων που χόρτασαν την πείνα τους με τον φο-βε-ρό του γύρο—είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο. Το μενού, εκτός από τα κλασικά, συμπληρώνεται από κάτι ομορφιές όπως κοντοσούβλι, κοκορέτσι και κοτοπουλάκι στη σούβλα πεντανόστιμο. Τα σουβλάκια κυμαίνονται στα 2,30€.

Ακαδημίας Μπριζολάκια

Ακαδημίας 61, Κέντρο, τηλ: 210 3627 234

Τα μπριζολάκια μπορεί να βρίσκονται στο όνομα, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί. Επειδή παίζουν και εκπληκτικά τυλιχτά εδώ πέρα, ειδικά όταν μιλάμε για τον γύρο. Και δεν είναι απλός γύρος· είναι γύρος που τον τηγανίζουν. Με 2€, λοιπόν, απολαμβάνεις αυτό το αρρωστημένα νόστιμο πράγμα (που δεν ξέρουμε αν λυπόμαστε που δεν το βρίσκουμε παντού, ή αν χαιρόμαστε επειδή θα το τρώγαμε κάθε μέρα και αντίο διατροφή). Με 2,20€, από την άλλη, τρως σούπερ κοντοσούβλι σε πίτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v