Τα κρυμμένα έθνικ της Αθήνας

Κρυμμένα έθνικ μαγαζάκια μας μυούν σε κουζίνες που μοσχοβολούν μπαχάρια στα στενάκια της Αθήνας.
Τα κρυμμένα έθνικ της Αθήνας
Sum Sum

Σόλωνος 86 & Ασκληπιού,  τηλ: 2103642804

«Σουσάμι» σημαίνει το όνομά του στα συριακά, υλικό που κυριαρχεί σε όλα τα πεντανόστιμα street αραβικά γεύματα που ετοιμάζει για να τα απολαύσουμε στο χέρι. Το μικροσκοπικό αυτό μαγαζάκι στη Σόλωνος αναδίδει μυρωδιές που «σπάνε μύτη» και μας σερβίρει καθημερινά πεντανόστιμα φαλάφελ, χούμους, λαχματζούν, φατούς, σις ταούκ, σούπες ημέρας, ταμπουλέ, ωραιότατο κεμπάπ αλλά και αραβικό καφεδάκι, και αϊράνι το ρόφημα «συνοδός» κάθε ανατολίτικου πιάτου. Για ένα γεύμα «στα γρήγορα» υπολογίστε 6-8€/ άτομο. 

Babaji Indian Food

Νίκης 11, Σύνταγμα, τηλ: 21 0325 4841

Ένα μικρούλι Ινδικό στην «έθνικ» οδό Νίκης μας υποδέχεται στο cosy εσωτερικό του για να μας μυήσει στην αρωματική και πικάντικη κουζίνα της Ινδίας: δροσιστικό Mango Lassi για ξεκίνημα, πιτούλες pesawari naan με καρύδα και σταφίδες, meat samosas με κιμά πικάντικο, lamb karahi ήτοι αρνάκι μαριναρισμένο με ινδικά μπαχάρια και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σούπερ καυτερό chicken madras με μπαχαρικά της πόλης Μάντρας και σάλτσα κάρυ με γάλα καρύδας είναι μερικές από για γεύσεις που θα βρούμε εδώ. Ο λογαριασμός περί τα 15€/ άτομο, με ποτό.

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι, τηλ: 2114051947

Από την Ινδία πάμε Ταϋλάνδη μέσα από τα πιάτα αυτού του επίσης τοσοδούλικου – μόλις 10 και κάτι θέσεων – έθνικ φαγάδικου, με την όμορφη διακόσμηση – πίνακες και μεμοραμπίλια κοσμούν τους τοίχους του- και το νόστιμο φαγητό: εδώ δοκιμάζουμε σούπες πάσης φύσεως πικάντικες και μη, Karipap Gai ήτοι γεμιστά πιτάκια με κάρυ κοτόπουλο και πατάτα, Som Tum Thai παραδοσιακή σαλάτα η οποία φτιάχνεται σε πήλινο γουδί με παπάγια, ντοματίνια, λάιμ, τσίλι και σάλτσα ψαριού και φυσικά το κλασικό Phad Thai με κοτόπουλο ή χοιρινό ή γαρίδες, αυγό, φρέσκα λαχανικά, φιστίκια και Thai chili. Ο λογαριασμός για ένα εξωτικό γεύμα στα 15€/ άτομο με κέρασμα.

Pak Tikka

Σαπφούς 5, Γεράνι

Πιθανότατα το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε την αυθεντική Πακιστανική κουζίνα στην Αθήνα, το Pak Tikka με ατμόσφαιρα… Bollywood σερβίρει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικό chicken achari, ήτοι κοτόπουλο μαγειρεμένο με τζίντζερ, πίκλες, σκόρδο, τσίλι, γιαούρτι και φρέσκα λαχανικά και chana dal, ήτοι φάβα με ποικιλία μπαχαρικών, ντομάτα, τζίντζερ και σκόρδο. Θα χορτάσετε πικάντικες γεύσεις και αυθεντικό έθνικ περιβάλλον με λιγότερα από 10€ κατ’ άτομο.

Maharaja kitchen

Νοταρά 122, Πειραιάς, τηλ: 210 4294117

Για αυθεντική Ινδική κουζίνα σε… πριβέ περιβάλλον, η Τρούμπα αποτελεί προορισμό χάρη στην κουζίνα του Μαχαραγιά. Εξαιρετικό κοτόπουλο tikka masala, αφράτες πιτούλες naan που έρχονται σερβιρισμένες με διάφορες σως, κεμπάπ από αρνίσιο κιμά που έρχεται «τσιτσιριστό» στο μαντέμι, πιάτα με ρύζι μπασμάτι και ένα σωρό γνωστές και άγνωστες αυθεντικές ινδικές γεύσεις. Η μεγάλη τηλεόραση στον τοίχο παίζει Bollywood φυσικά, και οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 12€ το άτομο για λουκούλειο γεύμα με (εμφιαλωμένο) κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v