Στο Περιστέρι τρώμε τέλειους μεζέδες

Νέο-καφενεία, μοντέρνα μεζεδοπωλεία και ψαροταβερνάκια για παρεΐστικο τρωγοπίνειν στους δρόμους του Περιστερίου.
 

Στο Περιστέρι τρώμε τέλειους μεζέδες

Έχει μπαράκια με χαρακτήρα και ωραία καφέ, έχει πάντα νεαρό-κοσμο στους δρόμους του και μπόλικα μεζεδοπωλεία, νέο ταβερνάκια στις παρυφές του για να πιάσουμε θέση με την παρέα και να τσιμπολογήσουμε.

Το Περιστέρι είναι νόστιμο, και αυτά τα μαγαζάκια είναι πρώτα στις προτιμήσεις μας.

Αγροτικόν
Καρπενησίου 52, τηλ: 21 0572 9629

 



Συνδυασμός καφενείου και ρακάδικου, το Αγροτικόν θα το βρείτε συνέχεια γεμάτο κόσμο στο μικρό εσωτερικό του, αλλά και έξω τους μήνες που ο καιρός το επιτρέπει, κόσμο ο οποίος τσιμπολογάει μεζεδάκια και τσουγκρίζει ρακές και κρασιά. Οι μεζέδες ξεκινούν από 2€ (εξαιρετικό ταμπουλέ, ωραίο σαγανάκι, γλυκόξινο κοτόπουλο, παστουρμαδοπιτάκια και πολύ καλό χοιρινό με πουρέ είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν), ενώ το αλκοόλ είναι και αυτό σε πολύ χαμηλές τιμές. Αποτέλεσμα να φεύγουμε έχοντας δώσει περί τα 12€ για τιμιότατο φαγοπότι.

Αφού
Μεγ. Αλεξάνδρου 37, τηλ: 21 0573 0139

 



Μικρούλι, με ζεστή ατμόσφαιρα και νεαρόκοσμο, το Αφού είναι ένα ακόμα καφενείο που το «γυρνάει» σε μεζεδάκια, ρακές και ουζάκι όσο περνά η μέρα φτιάχνοντας την ιδανική ατμόσφαιρα για παρέες. Οι οικονομικοί του μεζέδες είναι φτιαγμένοι με μεράκι και περιλαμβάνουν επιλογές όπως πανσέτα, φάβα, κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, χοιρινό ρολό, γαύρο μαρινάτο και αρκετές προσθήκες αναλόγως ημέρας. Συχνά στήνει ρεμπέτικες βραδιές, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€ κατ’ άτομο.

Θεσσαλός
Αγίου Κηρύκου 29, τηλ: 21 0572 0574

 



Κλασικό και τίμιο ουζερί στην πλατεία, το οποίο βγάζει τραπεζάκια στο μπλε «σπιτάκι» απέναντι και σερβίρει φρέσκο ψάρι και παραδοσιακούς μεζέδες θάλασσας σε χορταστικές μερίδες και καλές τιμές. Ψητό χταποδάκι, τηγανιτά καλαμαράκια, φιλέτο σφυρίδας, φέτα μπουγιουρντί, γαύρος μαρινάτος, χαλούμι με μανιτάρια, καπνιστό σκουμπρί, σαρδέλες ψητές, σπιτικοί κολοκυθοκεφτέδες και γαριδομακαρονάδα είναι μερικές από τις θαλασσονοστιμιές – και όχι μόνο – που θα δοκιμάσετε εδώ σε σούπερ οικονομικές τιμές – περί τα 15€/ άτομο με ουζάκι.

Πρωτοράκι/Γιαγιά Κούκου
Πελασγίας 7, τηλ: 2105771109

 



Δύο χώροι - ένας σε στιλ νέο- καφενείου και ένας πιο «σπιτικός»- μια κουζίνα, η οποία βγάζει τέλεια μεζεδάκια συνθέτουν τον χαρακτήρα αυτού του συμπαθέστατου μεζεδοπωλείου. Χειροποίητη τυροκαυτερή, κεφτεδάκια, αλμυρό κανταΐφι, σουτζουκάκια με γιαούρτι, μπριζολάκια με γλυκόξινη σάλτσα, χούμους με λουκάνικα, φαλάφελ, σπεντζοφάι και λοιπές παραδοσιακές συνταγές ελαφρώς «πειραγμένες» συνθέτουν το πλούσιο μενού του, ό,τι πρέπει για παρεϊστικο τρωγοπίνειν. Ο λογαριασμός στα 12-15€ κατ’ άτομο με ωραίο δικό τους κρασί.

Γκαλερί του Μεζέ
Δημοσθένους 18, τηλ: 210 5720047-8

 



Με βάση πρώτες ύλες από έλληνες μικροπαραγωγούς, οι σεφ αυτού του μοντέρνου μεζεδοπωλείου πειραματίζονται νόστιμα και τα αποτελέσματα έχουν γευστικό ενδιαφέρον. Στο ζεστό εσωτερικό του, ή στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο τους ζεστούς μήνες η Γκαλερί σερβίρει μεζέδες όπως μαστέλο Χίου στη σχάρα με culi λεμονιού και θυμάρι, φουρνιστά μανιτάρια με σκορδοβούτυρο, αυγά μάτια με στάκα, κίμινο και απάκι, ρεβυθοκεφτέδες με γκουακαμόλε και καπνιστή πάπρικα, καπνιστή μπριζόλα με ανανά και φραγκοστάφυλο και τηγανιά με κοτόπουλο στήθος και λουκάνικο. Ο λογαριασμός για ένα μεζεδο-γεύμα με κρασί στα 17€/άτομο.

 

Κούπα
Εθνικής Αντιστάσεως 66, τηλ: 2105761793

 



Σε ήσυχο σημείο πάνω σε πεζόδρομο, η Κούπα είναι από εκείνα τα συνοικιακά ουζομεζεδοπωλεία που χαίρεσαι να αράζεις με τις ώρες συνοδεία νόστιμων μεζέδων και κρασο/ουζοκατάνυξης. Ο εκτενής κατάλογος περιλαμβάνει νοστιμιές όπως σφακιανή πίτα, χοιρινή τηγανιά, κοτόπουλο κοντοσούβλι, κριθαρότο με απάκι και πορτοκάλι, φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι, γεμιστή πατάτα φούρνου με ροκφόρ, μοσχαρίσιο συκώτι λεμονάτο και πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών σε πολύ καλές τιμές. Ούζο και τσίπουρο προσφέρονται σε ικανοποιητική ποικιλία ετικετών, όπως και σπιτικό ρακόμελο, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Κότταβος
Μιλτιάδου 14, τηλ: 2105757997

 



Πρόσφατη άφιξη στην περιοχή, ο Κότταβος έχει νέο-ρετρό αύρα και σερβίρει στο προσεγμένο εσωτερικό του με το όμορφο πατάρι που θυμίζει σπιτικό σαλόνι του ‘50, μοντέρνους μεζέδες και πιάτα με βάση εποχικά υλικά: γιουβέτσι γαρίδας γάμπαρη Αμβρακικού με κριθαράκι Αράχωβας, χοιρινή μπριζόλα λαιμού μαριναρισμένη με θυμάρι ελαιόλαδο και σινάπι, κοτόπουλο Ιωαννίνων με ροδοπέταλα Ηρακλείου και σάλτσα τομάτας και άλλα τέτοια ωραία. Η αλκοολική συνοδεία γίνεται με ελληνικά αποστάγματα, δική τους μπύρα και κρασί. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο συνοδεία αλκοόλ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v