Φτηνά μεζεδάκια σε “χύμα” αυλές

Επειδή αν δεν αράξεις σε τραπεζάκια έξω με την παρέα και τα ουζάκια και με τα μεζεδάκια σας… τι καλοκαίρι είναι αυτό;
 

Φτηνά μεζεδάκια σε “χύμα” αυλές

Θέλετε τραπεζάκια έξω, για να αράζετε με την παρέα μέχρι το πρωί; Θέλετε να σερβίρουν και νόστιμα, φρεσκοφτιαγμένα μεζεδάκια; Ε, θέλετε και να μην σας βγει ο κούκος αηδόνι, και ευτυχώς είμαστε εμείς εδώ, επειδή έχουμε τις καλύτερες προτάσεις.

Καλοπούλα

Πηγή Καλοπούλας, Καισαριανή
Από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου, κρυμμένο μέσα στο δάσος Υμηττού, ξεπροβάλλει ένα αναψυκτήριο με δέντρα τριγύρω, δροσερό και πανέμορφο, ό,τι πρέπει για χαλάρωση. Εκεί, λοιπόν, θα κάτσουμε στα ξύλινα τραπέζια του και θα πιούμε κρασί με μεζεδάκια—κεφτεδάκια και πίτες, καγιανάς και γίγαντες, που δεν θα μας κοστίσουν πάνω από 6 ευρώ το πιάτο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το αναψυκτήριο είναι δημοτική επιχείρηση, και πως μέρος των εσόδων πηγαίνει για την στήριξη κοινωνικών δράσεων στην περιοχή.

Αυλή

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή
Ρετρό, σαν να μπαίνεις σε άλλη εποχή. Μπαίνουμε μέσα από μια μπλε πόρτα, που πίσω της κρύβει την μεγάλη αυλή με τα απλωμένα τραπεζάκια, και την υπαίθρια κουζίνα. Θα συνοδεύσουμε το κρασί ή το ούζο μας με τα θρυλικά της κεφτεδάκια, αλλά και με την τέλεια χωριάτικη σαλάτα της και τις μαμαδίσιες πατάτες.

Πενηνταράκι

Βορείου Ηπείρου 2, Πλατεία Σμύρνης, Βύρωνας
Σκιά ολούθε από τα δέντρα της Πλατείας Σμύρνης, ρετρό καρεκλίτσες και εκείνα τα λατρεμένα, μεταλλικά τραπεζάκια καφενείου. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, αλλά μόλις αρχίσει να περνάει η ώρα, βγαίνουν οι ρακές και τα μεζεδάκια, εκ των οποίων δεν μπορούμε να σας προτείνουμε αρκετά το λουκάνικο.

Κανάρια

Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο
Παρεΐστικη διάθεση, απλωμένα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, παρέες φοιτητών, καλλιτεχνών, πάσης φύσης εναλλακτικών, και σούπερ μεζεδάκια για να συνοδεύσουμε την ρακή μας. Προτείνουμε το γεμιστό λουκάνικο και την ψητή πατάτα.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v