Φαγητό στην Αθήνα κάτω απ’ τα αστέρια

Πού θα φάμε υπέροχο φαγητό στο κέντρο της Αθήνας, χαζεύοντας τον ουρανό με τ’ άστρα; (Και την Ακρόπολη, φυσικά.)
Φαγητό στην Αθήνα κάτω απ’ τα αστέρια

Θέλουμε καλό φαγητό, το θέλουμε τώρα, και επίσης το θέλουμε σε χώρους ανοιχτούς. Να σηκώνουμε το κεφάλι και να βλέπουμε τα αστέρια. Να κοιτάμε μπροστά και να βλέπουμε Ακρόπολη. Αυτό δεν είναι το καλοκαίρι, άλλωστε;

Ελαία

Ερεχθέως 16 και Ερωτοκρίτου, Πλάκα, τηλ: 210 3249512
Στην καρδιά της Αθήνας, καρδιοχτυπάμε κι εμείς επειδή η Ακρόπολη είναι τόσο δίπλα, που θα πούμε χαλάλι το όλο "τουριστικό" της περιοχής. Στην ταράτσα ενός τριώροφου αρχοντικού, παραγγέλνουμε νόστιμους μεζέδες και κρασάκι, και πολλά βράδια η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη με ζωντανή μουσική. Ανοίγει από το μεσημέρι και μένει ανοιχτό μέχρι αργά, και (χωρίς το κρασί) υπολογίζουμε 30-35€ το άτομο.

Στροφή

Ροβέρτου Γκάλι 25, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9214130
Μεγάλη ιστορία κουβαλά αυτό το εστιατόριο στου Μακρυγιάννη, με μια ταράτσα που κάποτε φιλοξενούσε αστέρες όπως η Τζένη Καρέζη και ο Μάνος Χατζιδάκις. Εδώ απολαμβάνουμε προσεγμένες παραδοσιακές συνταγές, μεταξύ των οποίων εκπληκτικά μαγειρευτά (κόκορας κρασάτος στα απόλυτα χιτ του μενού), αγναντεύοντας Ακρόπολη και Ηρώδειο. Με το κρασάκι μας, υπολογίζουμε περί τα 25-30€ το άτομο.

Εστιατόριο Μουσείου της Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλ.: 210 9000915
Και μια επιλογή για όσους θέλουν να κοιτάξουν την Ακρόπολη από πολύ κοντά. Με ένα μενού που αλλάζει συνεχώς (το οποίο θα το βρείτε εδώ) αλλά πάντα με έμφαση στην ελληνική παράδοση. Μπορούμε να το επισκεφτούμε καθημερινά από τις 08.00 μέχρι τις 20.00 (μέχρι τις 16.00 τις Δευτέρες), ενώ τις Παρασκευές μένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα. Υπολογίζουμε 20-25€ το άτομο.

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ: 210 3240133
Συνδυάζοντας ελληνικές γεύσεις με αρώματα και ιδέες ασιατικές, αυτό το εστιατόριο προσφέρει επίσης και εκπληκτική θέα. Το μενού αλλάζει κι εδώ τακτικά (θα το βρείτε εδώ) αλλά αυτό που παραμένει σταθερό είναι η προσοχή στην λεπτομέρεια, ειδικά σε πιάτα όπως το φιλέτο σολομού με λαχανικά σε σάλτσα ponzu με σόγια και τζίντζερ. Υπολογίζουμε περί τα 35-45€ το άτομο, με κρασί.

The Zillers

Μητροπόλεως 54, τηλ.: 210 3222277
Στο roof garden του ομώνυμου ξενοδοχείου, μπορούμε να χορτάσουμε με την θέα, επειδή η Ακρόπολη βρίσκεται στο πιάτο. Εντάξει, πλάκα κάνουμε, θα φάμε και πολύ καλό φαγητό. Το μενού είναι προσεγμένο και παντρεύει όμορφα το γκουρμέ στοιχείο με το comfort food. Ταυτόχρονα, δοκιμάζουμε τα εκπληκτικά κοκτέιλ που βγαίνουν από την μπάρα (από 9€). Υπολογίζουμε γύρω στα 35-50€ το άτομο, με κρασάκι.

Couleur Locale

Νορμανού 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917
Ναι, το ξέρουμε. Στο Couleur συνήθως πάμε για ποτό. Η κουζίνα του όμως βγάζει πεντανόστιμα πιατάκια, όπως και finger food. Το μενού αλλάζει τακτικά, και υπάρχουν και πιάτα ημέρας. Κατά τ’ άλλα, για την θέα που έχει αυτή η (αγαπημένη μας, δεν θα πούμε ψέματα) ταράτσα, έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Πηγαίνουμε σε λογικές ώρες, για να γλυτώσουμε τον χαμούλη που συμβαίνει καθημερινά. Οι τιμές των πιάτων κυμαίνονται στα 4 με 7€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v