Εστιατόρια για καλό κρέας στην Αθήνα

Μπριζόλες έχουμε, μπιφτέκια έχουμε, εκλεκτές κοπές και κάθε είδους κρεατοφαγική απόλαυση στα παρακάτω εστιατόρια.
Εστιατόρια για καλό κρέας στην Αθήνα

Το κρέας, γενικά, υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στην διατροφή μας. Όσο περισσότερο μπορούμε, ψάχνουμε συνταγές, βρίσκουμε τρόπους να το απολαύσουμε αλλιώς… αλλά μερικές φορές δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε. Θέλουμε να κάνουν άλλοι την δουλειά για εμάς, κι εμείς απλώς να φάμε. Και αν μιλάμε για κρέας, που θέλει άλλωστε προσοχή για να φτιαχτεί σωστά, τα παρακάτω εστιατόρια μας αφήνουν πάντα 100% ικανοποιημένους.

Basegrill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455
Όταν ξεκίνησε, κανείς – μάλλον ούτε οι ιδιοκτήτες – δεν πίστευε πως αυτό το στέκι θα γινόταν τόσο δημοφιλές. Τα (αυστηρά ελληνικά) κρέατα του Basegrill φτιάχνονται με απόλυτη προσοχή στο ψήσιμο, ώστε να φτάνουν στο πιάτο μας ζουμερά, όπως η φοβερή σπαλομπριζόλα. Από τα ορεκτικά, δεν πρέπει να χάσετε την φωλιά τηγανιτής πατάτας με αυγά, απλά φροντίστε να αφήσετε χώρο και για τα υπόλοιπα. Ο λογαριασμός, χωρίς κρασί, θα βγει γύρω στα 30-35€ το άτομο.

Κρητικός

Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ: 210 6659061
Θα πάμε μέχρι την Κάντζα για κρέας; Ναι, θα το κάνουμε, επειδή στον Κρητικό θα απολαύσουμε (τι άλλο;) φανταστικές κρητικές συνταγές. Γαργαλάμε πρώτα τον ουρανίσκο μας με ορεκτικά όπως σπιτική χορτόπιτα, και στο κυρίως πιάτο έχουμε και λέμε: T-bone steak να γλείφεις τα δάχτυλά σου, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, ψημένα έτσι ώστε να συγκρατούν όλους τους λαχταριστούς χυμούς τους, τεράστιες σπαλομπριζόλες αλλά και καταπληκτικά μπιφτέκια. Χωρίς κρασί, αλλά με πολύ φαΐ, θα δώσουμε γύρω στα 25€ το άτομο.

Dry & Raw

Βασ. Παύλου 103, Βούλα, τηλ. 210 8955655
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για κρέας στην πόλη βρίσκεται… στο υπόγειο ενός κρεοπωλείου. Και είναι λογικό, επειδή το κρεοπωλείο του Στράτου Δρακούλη ήταν ούτως ή άλλως ένα hot spot, με μουσικές και εκστασιασμένους πελάτες να τον παρακολουθούν να κόβει. Οι πολλές και διαφορετικές κοπές που προτείνει ο μάγειρας για τα πολύ προσεκτικά διαλεγμένα κρέατα από όλο τον κόσμο που φέρνει είναι από τα πιο δυνατά σημεία εδώ—από Black Angus μέχρι ιαπωνικό Wagyu. Υπολογίζουμε περί τα 40-45€ το άτομο, χωρίς κρασί.

Bar.B.Q

Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ: 210 9319675
Έχει να προτείνει πολλά – από άποψη μαγειρέματος, από άποψη κοπής – αλλά όλα τα προτείνει σε εξαιρετικές τιμές, και σε φανταστική ποιότητα. Το Bar B.Q., από τότε που ξεκίνησε στην Νέα Σμύρνη, είναι ένα μέρος που μπορείς να πας και να απολαύσεις από λαχταριστά burgers μέχρι πανσέτα δώδεκα ωρών ψησίματος, με εξωτική σάλτσα από passion fruit. Μαζί με το κρασί μας, υπολογίζουμε περί τα 20 με 25€ το άτομο.

Τηλέμαχος (Athens)

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3613300
Ξεκίνησε στην Κηφισιά, αλλά μετακόμισε και στο κέντρο για να γεμίσει στομάχια και να κάνει στόματα να μην μπορούν να σταματήσουν το χαμόγελο. Και πώς να μην χαμογελάς, άλλωστε, όταν σου σερβίρονται πιάτα όπως ζουμερό μπιφτέκι μαύρου χοίρου, λουκάνικο βοδινό ή προβατίνας, αλλά και τράγος βουνίσιος στην γάστρα με λινγκουίνι; Όλα προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, σε έναν όμορφο χώρο, με τις τιμές να είναι λιγάκι τσιμπημένες, αλλά αν δεν επιλέξετε τις πιο ακριβές προτάσεις του μενού, ο λογαριασμός θα βγει (μαζί με το πολύ ωραίο κρασί του μαγαζιού) γύρω στα 40€ το άτομο.

Steak Alive

Κρήτης 23 & Αγ. Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ. 210 4952000
Σχετικά πρόσφατο entry στην λίστα με τα αθηναϊκά κρεατάδικα (δεν μετρά ούτε ενάμιση χρόνο ζωής), αλλά άμεσα αυτό το μαγαζί του Κορυδαλλού κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη φήμη, για τα ζουμερά και υπέροχα ψημένα του κρέατα. Εδώ απολαμβάνουμε από κλασικά πιάτα, όπως burgers και μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, μέχρι εμπνεύσεις όπως χοιρινό κότσι σε σάλτσα μπύρας. Αγαπήσαμε ιδιαίτερα και τα ορεκτικά του, που ακουμπούν λίγο πιο έθνικ μονοπάτια, όπως η ομελέτα με τσορίθο. Μαζί με το κρασί μας, υπολογίζουμε περί τα 20-25€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v