Ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία με τζάκι στην Αθήνα

Το κρύο θέλει καλοπέραση, και τα ταβερνάκια της Αθήνας ανάβουν τα τζάκια τους και μας περιμένουν για μεζεδάκια και χουχούλιασμα.
Ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία με τζάκι στην Αθήνα

Κλείσε το τραπέζι πλάι στο τζάκι σε ένα από τα παρακάτω αθηναϊκά μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια, βάλε τσιπουράκι στα ποτήρια και θα ξεχάσεις ότι δεν σου πολυαρέσει ο χειμώνας.

Φάνη Μεζέ
Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ.: 210 6511124

Τα ζεστά χρώματα στους τοίχους αυτού του γλυκύτατου μεζεδοπωλείου στον Χολαργό ζεσταίνονται ακόμα περισσότερο από τη μεγάλη φωτιά που κριτσανίζει κάθε βράδυ στο τζάκι. Φιλόξενο και παρεΐστικο, με παλιά λαϊκά και έντεχνα στα ηχεία, και ένα προσφάτως ανανεωμένο μενού που καλύπτει όλα τα γούστα: Παραδοσιακούς και μοντέρνους, φανατικούς κρεατοφάγους και εναλλακτικούς βίγκαν. Μην χάσετε σε καμία περίπτωση τους τραγανούς γίγαντες στο τηγάνι, το κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι, το best seller που λέγεται κεφτεδάκια σαγανάκι με ούζο, ντομάτα και φέτα, το ταλαγάνι στη σχάρα που σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας και τις τραγανιστές τηγανιτές πατάτες. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι, τηλ.: 213 0258011



Σας την έχουμε προτείνει ουκ ολίγες φορές για την υπέροχη, εντελώς νησιώτικη ταράτσα της. Καιρός να μιλήσουμε και για τον καταπληκτικό εσωτερικό της χώρο, με το τζάκι που σιγοκαίει ακριβώς στη μέση να προσθέτει έξτρα πόντους στην ήδη ρουστίκ, χουχουλιαστή ατμόσφαιρα. Εδώ το μενού αλλάζει ανάλογα με τα φρέσκα προϊόντα που πετυχαίνουν κάθε φορά στην αγορά, περιλαμβάνει ωστόσο πάντα πεντανόστιμα μεζεδάκια φτιαγμένα με πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως κρητική στάκα, φέτα Καλαβρύτων, γουρουνόπουλο με σφέλλα Μεσσηνίας, παραδοσιακή μελιτζάνα γιαουρτλού σε πήλινο και άλλα ωραία, που συνοδεύονται ιδανικά με τσιπουράκι ή κρασί και δεν στοιχίζουν πάνω από 15€ το άτομο.

Απλίκα
Γράμμου 99, Μοσχάτο, τηλ.: 21 0940 4479



Σε έναν χαλαρό και παρεΐστικο, ατμοσφαιρικά φωτισμένο χώρο που ζεσταίνεται ακόμα περισσότερο από το αναμμένο τζάκι, η Απλίκα του Μοσχάτου μας κακομαθαίνει με μεζεδάκια που πατάνε πάνω στην ελληνική παράδοση, αλλά της προσθέτουν και την… τσαχπινιά τους. Δοκιμάστε για παράδειγμα το τηγανόψωμο με μαρμελάδα κρασιού και τριμμένη κεγαλογραβιέρα, τα παστουρμαδοπιτάκια, το πούρο φέτας με μέλι, τη φωλιά κοτόπουλου και το γιαουρτλού κεμπάπ. Στο τέλος, τις εντυπώσεις κλέβει η κόλαση που λέγεται τηγανητό oreo με παγωτό. Κάθε Σάββατο βράδυ έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο, με κρασί ή τσιπουράκι.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας
Αλκυόνης 77, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9851473



Το αναμμένο τζάκι φτιάχνει ατμόσφαιρα και σε αυτήν την γλυκύτατη φαληριώτικη μονοκατοικία, που φιλοξενεί βραδιές με ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Στο μενού κυριαρχεί η γεύση από Κρήτη, με ωραιότατο γαμοπίλαφο, χοχλιούς μπουμπουριστούς, σαλάτες με σταμναγκάθι και μυζηρθοπιτάκια, χωρίς να λείπουν και κλασικές επιλογές της σχάρας και μεζέδες εμπνευσμένοι από την βορειότερη παράδοση –μπεκρή μεζέ, παστουρμαδόπιτα και κοτομεζές, ήτοι μπουκίτσες κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και μουστάρδα. Με καλή κρητική ρακή ή κρασί, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Σαλματάνης
Συγγρού 18 & Αγ. Τρυφώνος, Κηφισιά, τηλ.: 210 8015394



Όπου να ‘ναι κλείνει έναν αιώνα ζωής, αυτή η ιστορική πάλαι ποτέ μπακαλοταβέρνα της Κηφισιάς που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 1920. Σήμερα, με την τέταρτη πλέον γενιά της οικογένειας στο τιμόνι, ακροβατεί άψογα μεταξύ παράδοσης και νεωτερισμού, με το μεγάλο τζάκι μονίμως αναμμένο να κυριαρχεί στον όμορφο εσωτερικό του χώρο. Στο μενού του κυριαρχούν τα μαγειρευτά και το κυνήγι, ενώ στα ορεκτικά κλέβουν τις εντυπώσεις τα μανιτάρια και τα μπουρέκια μελιτζάνας. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι έχει ζωντανή μουσική που ξεκινά από έντεχνα και… εξελίσσεται ανάλογα με το κέφι και τη διάθεση. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v