Πού θα πάμε για φαγητό «κάπου καλά» έξω;

Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε φόντο γαλάζιο και πράσινο, προσεγμένα μενού και ρομαντικό περιβάλλον σε πέντε νόστιμες διευθύνσεις.
Πού θα πάμε για φαγητό «κάπου καλά» έξω;

2ΜΑΖΙ

Νίκης 48, Πλάκα, τηλ: 2103222839

 



Στις παρυφές της Πλάκας, ο Ηλίας Γώγος και ο Νίκος Τόγιας βρήκαν το ιδανικό σημείο για να εκφράσουν τη δημιουργική τους προσέγγιση στην ελληνική και διεθνή κουζίνα. Στην κουκλίστικη αυλή του 2ΜΑΖΙ, έλληνες και ξένοι απολαμβάνουν (κάτω από τα γυάλινα βαζάκια – φαναράκια) γκουρμέ γεύσεις που εξιτάρουν γλυκά τον ουρανίσκο. Το καλαμάρι με αβοκάντο, ζελέ ούζου, λάδι μέντας και ρέγκα αποτελεί δείγμα τις γευστικής πρωτοτυπίας του 2ΜΑΖΙ, όπως επίσης και το ταρτάρ φρέσκου τόνου, με άγρια οργανική ρόκα και τα ραβιόλι με γέμιση καραβίδας και λαχανικών, ζωμό καρότου και λάδι χαμομήλι. Στα κυρίως ξεχωρίζουν το βοδινό φιλέτο με γλυκοπατάτα, βούτυρο καρύδας, γλυκάδια μόσχου και σάλτσα από βινσάντο και η μυρωδάτη σφυρίδα ποσέ σε ζωμό σκορπίνας, ριζότο λεμόνι και τραγανό πράσο. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί κυμαίνεται στα 50-60€ κατ’ άτομο, ενώ υπάρχουν 2 μενού γευσιγνωσίας: έξι πιάτων με 55€ κατ΄άτομο και οκτώ πιάτων με 70€ κατ’ άτομο.

Chefi

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106815774

 



Σας το συστήσαμε το φθινόπωρο που μας πέρασε, τώρα όμως έχετε δύο λόγους παραπάνω να το (ξανα)επισκεφθείτε: Αφενός τον υπέροχο κήπο του, με τα αγιοκλήματα και τα γιασεμιά και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του, αφετέρου το ολοκαίνουριο μενού που υπογράφει ο σεφ Αλέξανδρος Κοσσυβάκης. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε το καλαμάρι με ριζότο Thai curry και πέστο βασιλικού, το χταπόδι σχάρας που σερβίρεται με μαυρομάτικα φασόλια, κρέμα ταραμά, λάδι από ισπανικό λουκάνικο chorizo και ζελέ ούζου, και το άψογα μαστιχωτό κριθαρώτο γαρίδας με chorizo και αϊολί σαφράν. Οι αμετανόητοι κρεατοφάγοι θα βρουν τον παράδεισό τους σε πιάτα όπως το χοιρινό Iberico που σερβίρεται με πατάτες γκρατινέ, μαγιονέζα chipotle και σως γλυκού κρασιού, και το αρνάκι σχάρας που σερβίρεται με πλιγούρι, καπνιστή μελιτζάνα και γιαούρτι – μαστίχα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν τα επιδόρπια, όπως το πολύ ιδιαίτερο τιραμισού με παγωτό καραμέλα, και η Tropical Pavlova με φρούτα του δάσους, κρέμα μάνγκο, ανανά και άρωμα καρύδας. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι από την εκλεκτή λίστα κρασιών, θα υπολογίσετε περί τα 40€ το άτομο.

Αθήρι

Πλαταιών 15 Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983

 



Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, με την καταπράσινη αυλή/κήπο να αποτελεί σήμα κατατεθέν στην γευστική γειτονιά του Κεραμεικού (αλλά και γενικότερα της Αθήνας), το Αθήρι και ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης πάνε ένα βήμα παραπέρα τις παραδοσιακές γεύσεις της κλασικής ταβέρνας, με έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης. Το μίνιμαλ μενού αλλάζει κάθε μήνα και για τον Ιούνιο περιλαμβάνει αβοκάντο µε πουρέ µελιτζάνας, παξιµάδι τοµάτας, γίγαντες κονφί, µοσχολέµονο και νούµπουλο Κέρκυρας, µαριναρισµένο λαβράκι σε ζωµό εσπεριδοειδών, πουρέ µαραθόριζας και σαλάτα µε σταµναγκάθι και ραπανάκι, φάβα Σχοινούσας µε καραµελωµένο κρεµµύδι, τοµατάκι γλυκό και λάδι µαϊντανό και ψητά µαντί µε σιγοµαγειρεµένο βετούλι, φρέσκια πάστα τοµάτας και κατσικίσιο γιαούρτι. Στα κυρίως βρίσκουμε µοσχαρίσιο συκώτι µε σαλάτα βλήτα, κολοκύθι και λαδολέµονο αρωµατισµένο µε πιπερόριζα και χωριάτικες χυλοπίτες Ναυπλίου µε φρέσκο βούτυρο και µπουτάκια κοτόπουλου µπρεζέ µε ρίγανη, κανέλα και ξηρό ανθότυρο Νάξου, ενώ την απαραίτητη δόση γλύκας δίνει μια µους σοκολάτας µε µπισκότο πραλίνας, σάλτσα βανίλιας και tuile φουντούκι. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός θα έρθει στα 40€ κατ’ άτομο.

Ark

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ: 2108948882

 



Σε ένα από τα πιο προνομιακά από άποψη θέας σημεία στην αττική ριβιέρα, με άπλετη θέα στον Αργοσαρωνικό, το Ark προσφέρει γενναίες δόσεις μίνιμαλ πολυτέλειας στα τραπέζια του δίπλα στο κύμα και ντελικάτες γεύσεις στο πιάτο μας με τη σφραγίδα του Γιάννη Μπαξεβάνη. Στο μενού κυρίαρχη θέση κατέχει η θάλασσα, αλλά και «μαμαδίσιες» συνταγές όπως για παράδειγμα η χορτόπιτα σε φύλλο χαρουπιού, με τα αρωματικά χόρτα του Γιάννη και ξύγαλο ή ο λουκουμάς φέτας Παρνασσού με σορμπέ κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, σαλάτα μυρωδικών και λάδι βασιλικού. Το τραγανό γαριδάκι πάνω σε μους λευκού ταραμά με χαρουπόψωμο, το ταρτάρ πιπεράτου τόνου με χόρτα και σάλτσα με αυγά ψαριού, η μους αυγοτάραχο με καρπάτσιο τόνου σε εφτάζυμο άρτο με κρέμα λεμονιού, το φρέσκο λαυράκι Μεσολλογίου φιλέτο και το φίνο γιουβετσάκι θαλασσινών με καλαμαράκι, χταπόδι, γαρίδα και μύδια είναι μερικές μόνο από τις θαλασσινές γεύσεις που δοκιμάζουμε εδώ. Γλυκές αμαρτίες όπως μιλφέιγ φράουλα από φύλλο κρούστας με αφράτη κρέμα βανίλιας και τούρτα αμυγδάλου «όπως τον παλιό καλό καιρό», καθώς και πληθωρικά signature cocktail ολοκληρώνουν την εικόνα. Ο λογαριασμός στα 40€ κατ’ άτομο με ποτήρι κρασί και κάτι παραπάνω αν πάρετε φρέσκο ψάρι.

Ζάαταρ

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, τηλ: 2108070969

 



Μια industrial και ποπ αυλή έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και λίγους μήνες στα Βόρεια Προάστια και τα πρώτα δείγματα γραφής της είναι άκρως ενδιαφέροντα. Το «μείγμα μπαχαρικών» όπως μεταφράζεται το όνομά του είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο με βάση την ελληνική κουζίνα, το οποίο αγαπά το κρέας αλλά και τα παραδοσιακά μαμαδίσια μαγειρευτά. Πιάνουμε λοιπόν θέση στα μαρμάρινα λευκά τραπέζια με τα πολύχρωμα μαξιλάρια και παραγγέλνουμε για αρχή μπρουσκέτες με παστράμι, κανταΐφι τυριών, κολοκυθάκια κομμένα λεπτά σε στικς με λευκή σάλτσα, ταμπουλέ με κινόα και παντζαροσαλάτα με ξινόμηλο και καρύδι. Συνέχεια με κρεατοφαγία περιοπής και μπριζολάκια μαύρου χοίρου ελληνικής εκτροφής μαριναρισμένα, φιλετάκια προβατίνας με ψητή ντοματούλα, αρμένικο σις κεμπάπ και Rib Eye από Aberdeen Angus Ουρουγουάης με πατάτα φοντάν και τρεις σάλτσες. Εναλλακτικά, στα κυρίως προστίθενται κάθε μέρα διαφορετικά μαγειρευτά, όπως αρνάκι τσιγαριαστό με φέτα, κόκκορας κοκκινιστός με σκιουφιχτά μακαρόνια και λαχανοντολμάδες. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 30-40€ κατ’ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v