Το φαγητό είναι απόλαυση. Και αν δεν είναι, πρέπει να είναι. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, μερικές φορές θέλουμε να πάμε κάπου να φάμε που να νιώσουμε ότι μας περιποιούνται. Διαλέξαμε, λοιπόν, μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές στην πόλη για φαγητό… «κάπου καλά».
Fine Mess Smokehouse
Σκουφά 73, τηλ. 21 1115 5725
Γεύσεις από Αμερική, και ειδικά από τον Νότο θα δοκιμάσουμε σε αυτό το ρεστοράν που πατάει πιστά στην παράδοση του μπάρμπεκιου και του καπνίσματος, αλλά με μία γκουρμέ ανατροπή. Λατρέψαμε το brisket Black Angus, που καπνίζεται για περισσότερες από οκτώ ώρες, ενώ οι τριπλοτηγανισμένες πατάτες μας έκαναν να ψέλνουμε κι εμείς «U-S-A! U-S-A!». Για γεύμα μαζί με ένα από τα υπέροχα κοκτέιλ του μαγαζιού, υπολογίζουμε περί τα 30-45€ το άτομο. Πολύ αναλυτικότερα, για το Fine Mess έχει γράψει και η Αγάπη Μαργετίδη, εδώ.
Στροφή
Ροβέρτου Γκάλι 25, τηλ.: 210 9214130
Μια ταράτσα με θέα, αλλά και πολλή ιστορία. Εδώ απολαμβάνουμε συνταγές που πατούν στην παράδοση, όπως ο εκπληκτικός κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες (που είναι και από τα μεγαλύτερα χιτ του μενού) αλλά και τα ψητά του κρέατα στη σχάρα. Για ένα ωραίο γεύμα με κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 25-30€ το άτομο.
Kastri Bistro
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Νέα Ερυθραία, τηλ: 2103507140
Στον πολύ όμορφο χώρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri, το Kastri Bistro σερβίρει σύγχρονη ελληνική κουζίνα, που αξιοποιεί ντόπια, φρέσκα υλικά και τα παρουσιάζει με εξίσου φρέσκες γαστρονομικές ιδέες. Και όλα αυτά με απίστευτη θέα από τις μεγάλες τζαμαρίες, επειδή – είπαμε – θέλουμε περιποίηση. Τα κρέατα του μενού είναι εξαιρετικά, όποια κοπή κι αν επιλέξετε, ενώ για ορεκτικό μία από τις ιδιαίτερες, οργανικές σαλάτες θα σας αφήσει παραπάνω από ικανοποιημένους. Με κρασί, υπολογίζουμε στα 40-55€ το άτομο.
Aleria
Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5222633
Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στο Μεταξουργείο, με ατμόσφαιρα φιλική, αλλά και πολυτελή, δοκιμάζουμε πιάτα ελληνικά, αλλά αρκετά «πειραγμένα». Η μους κολοκύθας με κάστανο και μαύρη τρούφα είναι εκπληκτική, όπως και το συγκλονιστικό παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου και μανιτάρια Shiitake. Το εστιατόριο προσφέρει μενού γευσιγνωσίας, στα 55€ και 75€, με πέντε και επτά πιάτα αντίστοιχα, χωρίς κρασί.
Chefi
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106815774
Στο Chefi του Χαλανδρίου δοκιμάζουμε ένα μενού που έχει… λίγο απ’ όλα, με πιάτα πολύ προσεγμένα για να ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο. Το κριθαρότο γαρίδας με chorizo και αϊολί σαφράν είναι αποκάλυψη, ενώ το μελωμένο χοιρινό με πορτοκάλι, τζίντζερ, σελινόριζα και κόκκινο λάχανο θα σε κάνει να παραμιλάς. Αυτές τις γιορτές έχεις και έναν έξτρα λόγο να το επισκεφθείς, μιας και παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μπορείς να απολαύσεις set menu, με 65€ και 75€ το άτομο αντίστοιχα. Εναλλακτικά, υπολογίζουμε περί τα 40-55€ το άτομο. Πολύ πιο αναλυτικά για το Chefi, σου τα έχουμε πει και εδώ.
Είναι μερικά εστιατόρια που μπορεί να μην είναι και τα πιο φτηνά, αλλά προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες φαγητού…
Διαβάστε επίσης
×