Ιταλικές γεύσεις σε τραπεζάκια έξω

Σε δροσερές αυλές και μπαλκονάκια με θέα θάλασσα, απολαμβάνουμε πίτσα στον ξυλόφουρνο και φρέσκα ζυμαρικά al dente.
 


Γιατί οι ιταλικές γεύσεις θέλουν και την αυλή τους και τη δροσούλα τους.

Cupola
Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ: 21 1411 7444




Bγάζει τραπεζάκια έξω σε έναν μινιόν πεζόδρομο του Παγκρατίου και μας σερβίρει ωραιότατες μακαρονάδες και ναπολιτάνικη πίτσα συνοδεία εκλεκτής λίστας κρασιών, με αρκετές επιλογές σε ποτήρι. Λεπτοκομμένο νουά μόσχου vitello tonnato με σάλτσα τόνου κι ανθούς κάππαρης, αυθεντική καρμπονάρα, λαχταριστή πίτσα με λάδι τρούφας και Ossobuco Milanese σε σάλτσα από merlot με risotto zaferano είναι μερικές από τις ιδιαίτερες γεύσεις του πληθωρικού μενού. Μαζί με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο.

Colibri
Εμπεδοκλέους 15, Μετς, τηλ: 21 0701 1011




Μπορεί να μην αποτελεί καθαρόαιμο ιταλικό εστιατόριο, όμως τα φρέσκα ζυμαρικά του και οι εξαιρετικές του πίτσες αρκούν για να μπει στην al dente λίστα μας. Στα τραπεζάκια που βγάζει έξω στην Εμπεδοκλέους δοκιμάζουμε λαχταριστές πίτσες Cacciatore με μοτσαρέλα, σαλάμι, πεπερόνι και σκόρδο, Colibri με μοτσαρέλα, καπνιστή γαλοπούλα, φρέσκια ντομάτα και blue cheese, καθώς και πένες με καπνιστό σολομό και φρέσκια κρέμα, λινγκουίνι algio e olio με πεπεροντσίνο και tortellini με μανιτάρια, κρέμα και μαύρο πιπέρι. Για ένα πλήρες γεύμα με πίτσα στη μέση, υπολογίστε περί τα 15-20€ με κρασί ή μπύρα.

La Pasteria
Κασσαβέτη 12, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 5607



www.e-table.gr

Αγαπημένη επιλογή για ιταλική κουζίνα στα Βόρεια Προάστεια, το La Pasteria στη Κασσαβέτη βγάζει τα τραπεζάκια του στην αυλή ενός εντυπωσιακού κτιρίου που μοιάζει με πύργο και σερβίρει πληθωρικές γεύσεις σε ζυμαρικά, πίτσα και κάποια κυρίως πιάτα. Δοκιμάστε την pizza Strapazzata με αυγό, μπέικον, και πράσινη πιπεριά ή μια Mascarpone e Prosciutto Affumicato με προσούτο και μοτσαρέλα. Τα λινγκουίνι με τριμμένο αυγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού έρχονται κατευθείαν από τη… Σαρδηνία, ενώ κλασική επιλογή αποτελεί και η Marinara Siciliana με θαλασσινά και ελαφριά σάλτσα κρασιού. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Mano d'oro
Αγίου Παντελεήμονος 23, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 0400




Προσεγμένες ιταλικές γεύσεις με υπέροχη θέα θάλασσα σε χαλαρή ατμόσφαιρα απολαμβάνουμε στη νέα αυτή άφιξη της αθηναϊκής ριβιέρας. Το Mano d'oro αγαπά την ιταλική κουζίνα αλλά και το καλό κρασί, και βγάζει από τον φούρνο του εξαιρετική pizza Picante με καυτερή σάλσα ντομάτας και λουκάνικο calabreze, ολόφρεσκες σαλάτες όπως η ομώνυμη με τραγανή τορτίγια, flakes ψητής κολοκύθας και γκότζι μπέρι και εξαιρετικά φρέσκα ζυμαρικά, όπως για παράδειγμα τα Spaghetti Di Grano Intero με λαχανικά και ελαφριά σάλτσα ντομάτας. Rissoti, μοσχαρίσιο carpaccio, και μπρουσκέτες συμπληρώνουν το ντελικάτο μενού. Υπολογίστε περί τα 30€ κατ΄άτομο με ποτήρι κρασί.

Da Nonna
Ομήρου 24, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6830009


Στην δροσερή της αυλή, αυτή η συμπαθέστατη τρατορία στο Χαλάνδρι ετοιμάζει πληθώρα επιλογών ιταλικής κουζίνας. Εδώ δοκιμάζουμε πουγκιά fagottini από προσούτο γεμισμένα με κρέμα τυριών, σαλάτα firenze με σπανάκι, ντοματίνια και ανθότυρο, και ωραιότατα φρέσκα ζυμαρικά όπως νιόκι πατάτας σε κόκκινη σάλτσα με μοτσαρέλα και παρμεζάνα και παπαρδέλες με φρέσκο σολομό. Αξίζει να δοκιμάσετε και το ψωμί τους, το οποίο ψήνεται στον ξυλόφουρνο και σερβίρεται με ψιλοκομμένη ντοματούλα, όπως και την επίσης ψημένη στον ξυλοφουρνο πίτσα σε διάφορες παραλλαγές. Με κέρασμα limoncello, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο, με χύμα κρασί.


Ν. Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v