10 τέλειες ελληνικές μπίρες για την άνοιξη

Φρουτένιες, γλυκόπικρες, δροσερές και εξωτικές, αυτές οι δέκα ελληνικές μπίρες δεν πρέπει να λείπουν από την ανοιξιάτικη κάβα σου.

Ελληνική μαγ(κ)ιά και μερακλίδικοι λυκίσκοι.


* Κάντε κλικ στα ονόματα των ετικετών για να μεταφερθείτε στη σελίδα παραγγελίας τους, εναλλακτικά κάποιες εξ' αυτών θα τις βρείτε και στην Cava di Patsi (Αθανασίου Διάκου 7, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ: 21 0232 3645)


Αναστασίου Συνταγή 10
Στις βρύσες της Local Pub και The Lazy Bulldog Pub στα 6,5€ το pint




Η χαλανδριώτικη μικροζυθοποιία βρίσκεται πίσω από μια φρέσκια, double dry hopped West Coast IPA με γενναιόδωρες ποσότητες λυκίσκων Citra και Chinook, έντονα φρουτώδη και πικρή γεύση και αρώματα κίτρων, ανανά και ελαφριάς καραμέλας.

Dreamer Vic Secret IPA




Από τη Βέροια με άκρα… μυστικότητα, μας έρχεται μια Indian Pale Ale με 6,7% αλκοόλ και έντονα αρώματα φρούτων, όπως μάνγκο, ανανά και passion fruit, εσπεριδοειδών. Η προσθήκη του λυκίσκου VIC Secret της δίνει δροσερά τροπικά αρώματα, και γλυκόπικρη επίγευση, ενώ ο συνδυασμός του με τον λυκίσκο Citra απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Mikonu Blonde Saison



Από την Mikonoooos και την «ροκ» ζυθοποιία της έρχεται μια χαμηλή σε αλκοόλ (5%) και με αρωματική γλυκάδα μπίρα, η οποία βγάζει αρώματα και γεύσεις από κίτρο, τριαντάφυλλο, μπαχαρικά και μπανάνα.

Clepsydra Just In Time



H πρώτη ετικέτα της Clepsydra Nomad Brewing αφήνει τον χρόνο να σταματήσει για λίγο, με τον χυμώδη χαρακτήρα της οποίος περιλαμβάνει αρώματα τροπικών φρούτων και ροδακίνων και 7% αλκοόλ.

Lola Fresh!
Σύντομα διαθέσιμή εδώ




Η πρώτη λαρισαϊκή μπύρα από την Ζυθοποιία Πηνειού, είναι μια φρέσκια, ξανθιά, απαστερίωτη και αφιλτράριστη pilsner μπύρα με 5,5% αλκοόλ ελαφρύ σώμα και πικάντικα αρώματα τα οποία αφήνουν μια πικρή επίγευση.

Midnight Circus One Eyed Jack




O Μονόφθαλμος Τζακ, μια από τις δύο ετικέτες της Midnight Circus Gypsy Brewing, αποτελεί σύγχρονη εκδοχή της κλασικής American Pilsner. Πρόκειται για μια «δυνατή» lager στα 5,7% αλκοόλ, δροσιστική, με γεμάτο σώμα, γεύση βύνης και διακριτό άρωμα και γεύση λυκίσκου.

Flaros IPA



Η δεύτερη ετικέτα της σιφνέικης Flaros παρασκευάζεται στη Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery» και αποτελεί μια από τις καλύτερες ελληνικές IPA. Διαθέτει δροσερά τροπικά αρώματα, και νότες γκρέιπφρουτ, κίτρου και γιασεμιού με 5,7% αλκοόλ.

Dark Crops APA 2



Η δεύτερη «έκδοση» της American Pale Ale από την Dark Crops Brewery συνοδεύεται από το μότο – αναφορά σε δίσκο των Pantera «The Small Western Trendkill» και έχει ελαφρύ σώμα, μέτρια πικράδα και έντονο άρωμα κίτρου και τροπικών φρούτων από αμερικάνικους λυκίσκους.

Σόλο Χωριάτικη



Η μπίρα τύπου Saison της Κρητικής craft ζυθοποιίας είναι μια κλασική βέλγικη συνταγή, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και μπαχαρικών και γλυκόπικρη, φρουτώδη γεύση, η οποία αφήνει ελαφριά πικράδα. Είναι επίσης «δυνατή» σε αλκοόλ, στα 6%.

Κυκάω Elina's IPA



Η νικήτρια συνταγή της Ελίνας Σαουσοπούλου από τον διαγωνισμό Brew Challenge ζυθοποιήθηκε από την ΚΥΚΑΩ και τους Strange Brew έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να απολαύσει αυτήν την φρουτένια και πλούσια IPA με 6,5% αλκοόολ.

Τσηρζ!


Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v