ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗBON VIVEUR

Δείτε πώς μπορείτε να πετάξετε πάμφθηνα με ιδιωτικό αεροπλάνο

Αυτή είναι η εταιρία που χαρακτηρίστηκε η… Uber των αιθέρων και μας επιτρέπει να πετάμε με ιδιωτικό αεροπλάνο έναντι μικρής αμοιβής.

Δείτε πώς μπορείτε να πετάξετε πάμφθηνα με ιδιωτικό αεροπλάνο

Το Wingly είναι ένα δίκτυο για πτήσεις με ιδιωτικά αεροπλάνα που διασυνδέει τους πιλότους τους με υποψήφιους επιβάτες, κάτι ανάμεσα σε… AirBNB και UBER των αιθέρων.

Με απλά λόγια, όσοι έχουν ιδιωτικό αεροπλάνο ανά τον κόσμο και προγραμματίζουν πτήσεις, μπορούν να «ανεβάσουν» τις πληροφορίες της επερχόμενης προγραμματισμένης τους πτήσης και να ορίσουν μια τιμή ανά επιβάτη (μπορούν να μεταφέρουν ως και 6 συνεπιβάτες).

Στην ουσία, ο επιβάτης μοιράζεται τα έξοδα της πτήσης με τον πιλότο, χωρίς να επιτρέπεται να βγαίνει κάποιο κέρδος από αυτό για να μην θεωρηθεί εμπορική πτήση, ενώ οι τιμές εξαρτώντας κυρίως από τον τύπο του αεροσκάφους. Η εταιρία θεωρείται νόμιμη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) ενώ οι πιλότοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν δίπλωμα, ιατρικό πιστοποιητικό και λεπτομέρειες της εμπειρίας τους. Οι «πολέμιοι» της υπηρεσίας, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι είναι επισφαλές να εμπιστευθεί κανείς πιλότους με άδεια, που ωστόσο το εξασκούν ως χόμπι και όχι ως επάγγελμα.

Αρκετοί εκ των πιλότων της υπηρεσίας είναι άνθρωποι που οφείλουν να συμπληρώσουν έστω κάποιες ώρες πτήσεις με το αεροσκάφος τους ανά έτος για να ανανεωθεί το δίπλωμά τους. Για το κοινό, πάντως, είναι ένας καλός τρόπος για… τουρισμό από τους αιθέρες: Προσφέρονται για παράδειγμα σε τιμές κάτω από 100€, εναέρια βόλτα πάνω από την Πράγα, εκδρομή από το Μπέρμιγχαμ στα χωριά των Cotswolds στην Αγγλία και άλλες επιλογές ανά την Ευρώπη. Δείτε τις διαθέσιμες πτήσεις εδώΠηγή: BBC 

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY