Κολασμένα brownies και σουφλέ σοκολάτας στην Αθήνα

Πού θα απολαύσουμε τα καλύτερα brownies και σουφλέ σοκολάτας στην πόλη; Έχουμε τις τοπ κολασμένες διευθύνσεις.
Κολασμένα brownies και σουφλέ σοκολάτας στην Αθήνα
Οι φαν της σοκολάτας ορκίζονται – μεταξύ άλλων – σε δύο δημιουργίες σκέτη σοκόλαση: τα brownie και το σουφλέ σοκολάτας.

Είναι απολαυστικά, «παντρεύονται» και τα δύο άψογα με παγωτό και μπορούμε να τα βρούμε σχεδόν σε κάθε γλυκιά γωνιά της πόλης. Εμείς ψάξαμε και σας προτείνουμε τις δικές μας αγαπημένες που εγγυημένα θα σας αφήσουν με ανοιχτό (και κλειστό) το στόμα.

Εσείς, μπορείτε να αντισταθείτε;            

Για κολασμένα brownies…

* Στο Sin Burger Bar (Αγ. Αλεξάνδρου 26, τηλ: 2109802116) το οποίο έφερε κάτι από Νέα Υόρκη στο… Παλαιό Φάληρο, πέρα από εκπληκτικά burger δοκιμάζουμε εξαιρετικά brownies με κομμάτια λευκής σοκολάτας, καραμελωμένα κρεμμύδια και σιρόπι σοκολάτας.

* Στην Ηπειρώτισσα (Λεωφ. Βάρης 32, Βούλα, τηλ. 2108996454), την αγαπημένη patisserie της Βούλας, εκτός από κολασμένους γλυκούς πειρασμούς όπως cupcakes, μακαρόν και τάρτες σοκολάτας, παίρνουμε για το σπίτι φρεσκοψημένα brownies, και τα απολαμβάνουμε σκέτα και μοσχομυριστά.

* Στο συμπαθέστατο γαλλικό cupcake shop Amandine Bagels & Gourmandises (Νίκης 13, τηλ: 21 0323 9829) η ατμόσφαιρα θυμίζει παριζιάνικο μπιστρό και οι μυρωδιές «σπάνε μύτη» από μέτρα. Τα brownies εδώ φτιάχνονται κάθε μέρα με φρέσκα υλικά και είναι πλούσια σε κακάο και βούτυρο. Bon appetite!

* Στα καταστήματα της αλυσίδας Starbucks τα brownies συνοδεύουν άψογα τον καφέ μας και σερβίρονται σε ιδιαίτερη ποικιλία. Αν πετύχετε, δοκιμάστε οπωσδήποτε τα double chocolate, cheese cake, peppermint, double chocolate chunk και caramel.

* Στο παραμυθένιο μενού του Cap Cap στο Αιγάλεω τα brownie έχουν την τιμητική τους. Κάθε μέρα θα βρείτε και κάποιο διαφορετικό για να ικανοποιήσει άψογα τις ανάγκες σας σε γλυκόζη. Απογειωτική εμπειρία το Cheesecake Choco Brownie και το α λα Snickers soft cookie brownie.

* Στα Max Perry οι υπογλυκαιμίες εξαλείφονται με κολασμένες γεύσεις. Ανάμεσά τους και τα εκπληκτικά brownie που «παίζουν» σε συνδυασμούς όπως Amarena με βύσσινο και λευκή σοκολάτα, αγριοκέρασο, σοκολάτα υγείας και τριμμένο φουντούκιφδ, σοκολάτα γάλακτος με τριμμένο αμύγδαλο και σοκολάτα γάλακτος με μπισκότο.

Για σουφλέ σοκολάτας…

* Στη Νανά Γιώτη, το απόλυτο σοκολατένιο highlight εδώ δεν είναι άλλο από το σουφλέ σοκολάτας, με την αφράτη υφή το οποίο συνοδεύεται από κρέμα γάλακτος (και παγωτό εφ’ όσον θελήσετε) και διατηρείται στο ψυγείο σε περίπτωση που θέλετε να το καταναλώσετε αργότερα. Must φυσικά και η σοκολατόπιτα.

* Στο Pasta Bar (Δεκελείας 136, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 3005 5519) μετά από ένα σούπερ γεύμα, αποτελειώνουμε την κατάσταση με ένα λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας με καραμελωμένη κρέμα γάλακτος. Κόλαση.

* Στο La duree du gout στο Χαλάνδρι (Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6081000) η "διάρκεια της γεύσης" όπως μεταφράζεται το όνομά του είναι φρέσκια και γλυκιά. Απόλυτα highlight εδώ το υπέροχο σουφλέ σοκολάτας και η lemon pie.

* Στην… βετεράνο του είδους Χαρά (Πατησίων 339, Αθήνα, τηλ: 21 0228 7266) τα σουφλέ σοκολάτας μας κολάζουν και σερβίρονται ζεστά-ζεστά, σκέτα ή με παγωτό, ανεξαρτήτως εποχής.

* Στα καταστήματα Fresh η σοκολάτα έχει την τιμητική της μέσα από δεκάδες λαχταριστές προτάσεις. Ξεχωρίζει το σούπερ αφράτο σουφλέ, το οποίο το ζεσταίνετε στο σπίτι και απολαμβάνετε μόνοι ή με παρέα μια πανδαισία σοκό-λασης στον ουρανίσκο.

* Στον Τερκενλή το τσουρέκι είναι, μεν, λαχταριστό, όμως έχουμε και άλλες αφορμές για να τιμήσουμε τα μαγαζιά της αλυσίδας: μία εξ’ αυτών τα ατομικά σουφλέ – πρωτοποριακή ιδέα - που τα ζεσταίνουν εκείνη την ώρα και τα «τσακίζετε» στο χέρι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v