7 απολαύσεις που έχουν γίνει πολύ πιο φθηνές

Τα εξεζητημένα κοκτέιλ, τα αεροπορικά εισιτήρια, οι συνδρομές γυμναστηρίου και άλλες τρεις «πολυτέλειες» που (επιτέλους) έγιναν πιο οικονομικές από ποτέ.
7 απολαύσεις που έχουν γίνει πολύ πιο φθηνές
Τι χρειαζόταν για να επικρατήσει η κοινή λογική στην διαμόρφωση τιμών στην αγορά της Ελλάδας; Απ’ ό,τι φαίνεται, μια τεράστια κρίση, η οποία βάζει μυαλό σε διάφορους κλάδους της πιάτσας – και ακόμη υπάρχει αρκετός δρόμος για να επικρατήσει ισορροπία μεταξύ της αγοραστικής μας δύναμης και της «λυπητερής» που καλούμστε να πληρώσουμε. Χαιρετίζουμε, πάντως, τις ενδείξεις εκλογίκευσης των τιμολογιακών πολιτικών, συγκεντρώνοντας επτά κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολύ πιο προσιτά στον μέσο καταναλωτή.

*Τα ποτά και οι καφέδες
Θυμάστε τότε που η ποιότητα και το class ενός μαγαζιού ήταν άμεσα συναρτώμενα από το ύψος της τιμής των κοκτέιλ και των ποτών; Τότε που μία ρημαδοβότκα (αμφιβόλου καθαρότητας και τότε, για να σας προλάβουμε) δεν έπεφτε κάτω από τα 8€ και ένα κοκτέιλ κάτω από διψήφια τιμή; Μπορεί να υπάρχουν ακόμη τέτοια δείγματα εκμετάλλευσης, αλλά ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια είδαμε τις πιο καυτές πιάτσες της πόλης να ξεφυτρώνουν εκεί που υπάρχουν φτηνά μπαράκια, τα οποία διατηρούν τα ποτά σε έναν μέσο όρο των 5€ - ορισμένα εξ αυτών, ακόμη και τα κοκτέιλ, χωρίς καν να είναι happy hour. Δείτε εδώ τις διευθύνσεις στις οποίες εντοπίσαμε φθηνά ποτά και εδώ τα café που σερβίρουν φρέντο έως 2 ευρώ. 

*Τα αεροπορικά εισιτήρια
Κι εκεί που είχαμε απελπιστεί με την φορολογική πολιτική του Ελευθέριος Βενιζέλος που είχε διώξει όλες τις low cost (και όχι μόνο) αεροπορικές εταιρίες από την «αγκαλιά» του, έσκασε φέτος η είδηση της άφιξης της Ryanair στην Αθήνα. Και πλέον, από 1η Απριλίου, θα έχουμε την δυνατότητα να πεταχτούμε ως το Λονδίνο ή το Μιλάνο με 10€ και να κάνουμε την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη… Παγκράτι-Κολιάτσου. Και όχι μόνο αυτό: Η κίνηση της συγκεκριμένης εταιρίας ανακίνησε τον ανταγωνισμό και ώθησε κι άλλες εταιρίες να επιστρέψουν στο «Ελ.Βενιζέλος» - από το καλοκαίρι η κίνηση στο αεροδρόμιο θα αυξηθεί στο πολλαπλάσιο, με πολλές ακόμη low cost να κάνουν προσφορές. Μάλιστα, ακόμη και η Aegean έχει προχωρήσει σε θέσπιση θέσεων με μειωμένο κόστος – για παράδειγμα μπορείτε πλέον να επιλέξετε τις θέσεις “go light” χωρίς αποσκευή παρά μόνο με χειραποσκευή, με χαμηλότερο κόστος.

*Οι συνεδρίες spa και μασάζ
Αν σας ρωτούσαμε πέντε χρόνια νωρίτερα τι ποσό θα υπολογίζατε πως πρέπει να δώσετε για μια συνεδρία χαλαρωτικού μασάζ, σίγουρα η απάντηση θα είχε τουλάχιστον τρία ψηφία. Σήμερα, η απάντηση μπορεί να έχει… ως και ένα: Τα ινστιτούτα αισθητικής και τα κέντρα περιποίησης, spa και μασάζ πραγματοποιούν προσφορές που, μέσω των deal sites φτάνουν τα 5€ για συνεδρίες 45 λεπτών. Antistress, χαλαρωτικό, ινδικό, σουηδικό μασάζ, σοκολατοθεραπεία, ειδικές θεραπείες και άλλα… ωραία και αρωματικά, είναι πλέον διαθέσιμα σε τιμές κρίσης – ρίξτε μια ματιά στην ειδική κατηγορία του Tsibato.gr που συγκεντρώνει ανάλογες προσφορές. 

*Οι συνδρομές γυμναστηρίου
Περίπου στο μισό έχουν πέσει οι τιμές των ετήσιων συνδρομών στα περισσότερα γυμναστήρια, με την νέα πραγματικότητα να καθιστά δυνατή την εύρεση προσφορών όπως 100 ευρώ τον χρόνο, τιμή που μέχρι πρότινος θα θεωρούταν αδιανόητη. Διαβάστε στο σχετικό ρεπορτάζ του in2life δέκα ενδεικτικά πακέτα σε γνωστά αθηναϊκά γυμναστήρια και χτίστε σώμα… (σχεδόν) τζάμπα.

*Τα ακριβά χόμπι
Αντικειμενικά, παραμένουν ακριβά. Ωστόσο, οι τιμές τους έχουν πέσει αισθητά, έτσι ώστε να μην αποτελούν άπιαστο όνειρο για όσους θέλουν να διαθέσουν το υστέρημά τους για κάτι εξεζητημένο. Μιλάμε για χόμπι και δραστηριότητες όπως η ιππασία, το γκολφ, η ιστιοπλοΐα και η ενοικίαση σκάφους για τις διακοπές σας – σκεφτείτε πως οι ιππικοί όμιλοι έχουν ήδη θεσπίσει εκπτωτικά πακέτα, ενώ για μια πρώτη γνωριμία με το κάθε άθλημα, μπορείτε να βρείτε οικονομικότατες προσφορές σε sites εμπειριών, όπως το Days4U και το Baladeur σε τιμές από 15€. Διαβάστε περισσότερα για τα «ακριβά χόμπι» σε παλαιότερο δημοσίευμα του In2life

*Γκουρμέ κουζίνα
Ακούτε για αστέρια Michelin και περίεργα υλικά, για διακεκριμένους σεφ και ακριβοθώρητη θέα, και εύλογα θεωρείτε πως για ένα ημιχορταστικό δείπνο θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα μηνιάτικο κατ’ άτομο. Κι όμως, η γκουρμέ κουζίνα έχει γίνει πλέον πολύ πιο προσιτή, και γνωστοί σεφ σε πολύ όμορφους χώρους φροντίζουν να μας χορτάσουν οικονομικά και εκλεπτυσμένα: Τα set menu μερικών από των πιο φημισμένων αθηναϊκών εστιατορίων ξεκινούν από τα 15€ κατ’ άτομο και μας προκαλούν για γαστρονομικές εμπειρίες όπως αυτές που επί παραδείγματι προσφέρουν οι σεφ στο «Αθήρι» του Μεταξουργείου, ο Βασίλαινας στον Πειραιά ή η Kuzina στο Θησείο. Δείτε μερικές ακόμη διευθύνσεις με οικονομικά degustation menu εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v