Bubble Tea: Το παγωμένο τσάι… αλλιώς

Παγωμένο τσάι με γεύσεις φρούτων, πέρλες που σκάνε στο στόμα και τεράστια, χρωματιστά καλαμάκια. Να σας συστήσουμε τη νέα γευστική μόδα που κατακτά την Αθήνα.
Bubble Tea: Το παγωμένο τσάι… αλλιώς
της Ηρώς Κουνάδη

Το πρώτο πράγμα που προσέχεις είναι το καλαμάκι –για την ακρίβεια το μέγεθός του. Περίπου το διπλάσιο από εκείνο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, για παράδειγμα, στα milkshake. Το δεύτερο είναι οι μικρές μπιλίτσες, ή bobas κατά την… επίσημη ορολογία, που σκάνε στο στόμα όταν τις δαγκώσεις, αλλάζοντας την γεύση του παγωμένου τσαγιού σου. Λέγεται bubble tea, μας ήρθε από την Ασία, και εξελίσσεται ταχύτατα σε μόδα –στον δρόμο που χάραξε το frozen yogurt.

Τι ακριβώς είναι το bubble tea;

Στην ουσία του, παγωμένο τσάι –λευκό, πράσινο, μαύρο, τσάι γιασεμιού κλπ– αναμεμειγμένο με σιρόπι φρούτων (όπως ροδάκινο, φράουλα, ανανά και πάει λέγοντας) και πέρλες από ταπιόκα –η οποία παράγεται από τις ρίζες ενός φυτού και χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες της Ασίας και της Αφρικής. Το καλαμάκι του είναι τεράστιο ακριβώς για να διευκολύνει την διέλευση αυτών των περλών, των bobas, οι οποίες είναι και το όλο «κλου» του πράγματος.



Για να παραγγείλετε το bubble tea σας, επιλέγετε αρχικά βάση (λευκό, πράσινο, τσάι γιασεμιού είναι μερικές από τις βάσεις που διατίθενται), εν συνεχεία γεύση σιροπιού, και τέλος bobas –οι οποίες μπορεί, για παράδειγμα, να έχουν γεύση μάνγκο, φράουλα, πορτοκάλι κλπ. Το όλο μείγμα «χτυπιέται» σε ειδικό μηχανικό shaker, και «λούζει» τις πέρλες οι οποίες το περιμένουν στο ποτήρι.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να προσθέσετε και γάλα στο όλο mix, και να έχετε ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα μοιάζει πολύ με milkshake. Μπορείτε ακόμα και να πειραματιστείτε συνδυάζοντας διάφορες γεύσεις bobas, ή και να προσθέσετε ζελεδάκια που δεν θα «σκάνε» στο στόμα, σε διαφορετικές γεύσεις. Για την πρώτη σας δοκιμή, πάντως, εμείς θα συνιστούμε έναν απλό συνδυασμό βάσης, ενός φρούτου και μίας μόνο γεύσης bobas.



Και πού θα το δοκιμάσω;

Κάτι μας λέει ότι η γευστική μόδα του Bubble Tea θα εξαπλωθεί αργά αλλά σταθερά στην Αθήνα, Προς το παρόν έχουμε εντοπίσει –και αγαπήσει– τα εξής δύο: 

Bubble Tea Bar (Ιφικράτους 3, Χαλάνδρι): Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις, και «έτοιμους» συνδυασμούς για να πάρετε ιδέες. Σερβίρει bubble tea στα χαριτωμένα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο, ή σε πλαστικά ποτηράκια για να το πάρετε μαζί σας. Οι τιμές ξεκινούν από 2,80€ για το απλό τσάι με μία γεύση bobas –αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες, ή/και ζελεδάκια, προσθέτετε 40 λεπτά για κάθε topping.

Bubbleicious (Αιόλου 68, Αθήνα): Ούτε λίγο ούτε πολύ, τριακόσιους διαφορετικούς συνδυασμούς έχει να προτείνει το tea bar που πρωτο-έφερε το bubble tea στο κέντρο της Αθήνας. Τρία είδη τσαγιών, δέκα διαφορετικά σιρόπια και δώδεκα είδη πέρλες, συν πέντε γεύσεις milk tea (καρύδα, παπάγια, βανίλια, μπανάνα και ταρό –ασιατικό φασόλι) σας περιμένουν για να διαλέξετε. Το ποτήρι των 500 ml κοστίζει 2,60€ και εκείνο των 750 ml κοστίζει 3€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v