8 ιδιωτικά νησιά που θα θέλατε να έχετε

Το ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα τα αποκτήσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα… χαζεύουμε. Από το Ιόνιο μέχρι την Καραϊβική, σαλπάρουμε για οκτώ παραδεισένια νησάκια για πριβέ καταστάσεις.
8 ιδιωτικά νησιά που θα θέλατε να έχετε
Για τους περισσότερους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, το όνειρο της απόκτησης ενός ιδιωτικού νησιού θα παραμείνει για πάντα όνειρο. Υπάρχουν και κάποιοι ανάμεσά μας, όμως, που όταν λένε «πάω για ψώνια», δεν εννοούν ντομάτες και φρυγανιές από το supermarket, αλλά ολόκληρα κομμάτια παραδεισένιας γης, «φυτεμένα» στη μέση των καλύτερων θαλασσών.

Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι από εμάς να μην τα αποκτήσουμε ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα… χαζεύουμε. Από τον Σκορπιό του Ωνάση στην Ελλάδα μέχρι ολόκληρα συμπλέγματα νησιών προς πώληση στην Γαλλική Πολυνησία, εντοπίζουμε δέκα… ιδιωτικά κελεπούρια στις θάλασσες του κόσμου.

*Little Hall’s Pond Cay
Τοποθεσία
: Μπαχάμες

Τριγυρισμένο από κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, αυτός ο παράδεισος 18 περίπου εκταρίων στις Μπαχάμες αγοράστηκε από τον Johnny Depp για 3,6 εκατομμύρια δολάρια το 2004. Ο Johnny έχει την ευκαιρία εκεί να ζει κοντά στην οργιώδη βλάστηση και την πανίδα του νησιού. Αλλά κυρίως έχει την ευκαιρία να βουτά και να λιάζεται σε έξι πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο. Το νησάκι διαθέτει επίσης και κατοικίες, οι ανάγκες των οποίων εξυπηρετούνται από ηλιακή ενέργεια.

*Σκορπιός
Τοποθεσία
: Ιόνιο πέλαγος, Ελλάδα

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε αυτό το άγονο ξερονήσι το 1963 και ανέθεσε στους ανθρώπους του να το μετατρέψουν σε όαση πρασίνου και γαλάζιου, φυτεύοντας πλάι στο κύμα χιλιάδες δέντρα. Ο Σκορπιός έχει έκταση περίπου 13 εκτάρια και υπολογίζεται πως στοιχίζει σήμερα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το νησί αποτέλεσε το σκηνικό του πολυσυζητημένου γάμου του Έλληνα εφοπλιστή με την Τζάκι Κένεντι, καθώς και τον τόπο «ξεκαλοκαιριάσματος» όλου του jet set του πλανήτη που ο Ωνάσης καλούσε για παρέα. Το νησί, που σήμερα ανήκει στην Αθηνά Ωνάση, περιλαμβάνει πολλές βίλες (περιλαμβανομένης της «Ροζ βίλας» της Τζάκι), γήπεδο τένις, αγρόκτημα, απομονωμένες παραλίες και πολλά παραθαλάσσια σπιτάκια.

*Great Hans Lollik Island
Τοποθεσία
: ΗΠΑ, Παρθένες νήσοι

Λευκή άμμος, τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά και πλούσια βλάστηση από φοίνικες πάνω σε λόγους που προσφέρουν θέα 360 μοιρών είναι μερικά από τα ατού αυτού του νησιού βόρεια του St. Thomas στις ΗΠΑ, το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο και ακατοίκητο. Από τον Φεβρουάριου του 2011, είναι διαθέσιμο προς πώληση για όσους έχουν 45 εκατομμύρια δολάρια να διαθέσουν και να χτίσουν σε έναν απόλυτα πράσινο καμβά.

*Νήσος Necker
Τοποθεσία
: Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

Ο Sir Richard Branson, ο άνθρωπος πίσω από την «αυτοκρατορία» της Virgin, απέκτησε αυτό το πανέμορφο νησάκι πολύ προτού η επιχείρησή του γίνει γνωστή παγκοσμίως. Ο ίδιος μάλιστα έχει δηλώσει ότι το αγόρασε δίνοντας το εξευτελιστικό ποσό των 100.000 δολαρίων το 1978 – πολύ προσοδοφόρα επένδυση, αν σκεφτούμε ότι η σημερινή του αξία εκτιμάται στα 60 εκατομμύρια δολάρια. Ο Branson το αναφέρει παντού ως «σπίτι του» και κατανοούμε το γιατί: Το «σπίτι» του περιλαμβάνει κοραλλιογενείς ύφαλους, λευκές αμμουδιές, πολυτελείς βίλες και ξενώνες, και φυσικά τα υπέροχα νερά της Καραϊβικής. Σημειώστε ότι μπορείτε να… νοικιάσετε το νησί για 1.893 δολάρια κατ’ άτομο ανά βραδιά για group άνω των 28 ατόμων, αποκτώντας το δικαίωμα να μείνετε σε ξενώνα και να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ μακριά από τα πλήθη.

*Isla de sa Ferradura
Τοποθεσία
: Ισπανία

Σε μικρή απόσταση από την Ίμπιζα, το μεσογειακό αυτό «καταφύγιο» μπορεί να φιλοξενήσει 14 άτομα έναντι του «εξευτελιστικού» ποσού των 196.000 δολαρίων ανά εβδομάδα. Στην τιμή περιλαμβάνονται γεύματα, πριβέ πάρτι, θεραπείες σπα, και φυσικά η διαμονή στην τεράστια χασιέντα, τα τεχνητά συμπλέγματα χαλαρωτικών σπηλιών(!) και τα υπέροχα νερά της Μεσογείου.

*Νήσοι Tetiaroa
Τοποθεσία
: Γαλλική Πολυνησία

Πρόκειται για 13 νησάκια που περιβάλλονται από έναν κοραλλιογενή ύφαλο της Γαλλικής Πολυνησίας, τα οποία ερωτεύτηκε ο Μάρλον Μπράντο όταν βρέθηκε στην περιοχή για τα γυρίσματα της ταινίας «Mutiny on the Bounty». Ο έρωτάς του τον οδήγησε στην απόκτησή τους, έναντι 200.000 δολαρίων το 1965. Η κατάφυτη έκταση με τα τιρκουάζ νερά, τους φοίνικες και τις λευκές αμμουδιές τα άξιζε τα λεφτά της. Μετά τον θάνατο του ηθοποιού, ένας επιχειρηματίας αγόρασε το νησί για το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να χτίσει πολυτελές οικολογικό ξενοδοχείο.

*Ναυσικά
Τοποθεσία
: Ιόνιο πέλαγος, Ελλάδα

Πεντακόσια εκτάρια γης «ριγμένης στο πέλαγο» κείτονται αναξιοποίητα πλάι στον Σκορπιό, περιμένοντας τον επενδυτή που θα διαθέσει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια (ευκαιρία μπροστά στα 200 εκατομμύρια που αναγράφει το ταμπελάκι του Σκορπιού) για να τα κάνει δικά του. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νησάκια προς πώληση στην Μεσόγειο και διαθέτει πλούσια βλάστηση, ψηλά βουνά που προσφέρουν ασυναγώνιστη θέα και αρκετούς προστατευμένους ορμίσκους και λιμανάκια για να αράξετε με το… γιοτ σας και να κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία, που – κι όμως – δεν διαθέτει λευκή αμμουδιά, όπως τα υπόλοιπα νησάκια του δημοσιεύματος. Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα…

*Isla Majagual και Isla Maje
Τοποθεσία
: Παναμάς

Δύο νησάκια σε ένα, τα Majagual και Maje στον Παναμά πωλούνται έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, και μπορεί να είναι προς το παρόν παρθένα και αναξιοποίητα, αλλά τριγύρω τους έχει στηθεί ολόκληρος «εναλλακτικός» τουριστικός μηχανισμός, αφού ακόμη καταφθάνουν σκάφη και δύτες πέφτουν στα γειτονικά νερά για να φέρουν στην επιφάνεια χρυσά και ασημένια νομίσματα από τον θησαυρό ενός ισπανικού πλοίου, που ναυάγησε στην περιοχή το 1631. Στα νησάκια κατοικούν επίσης 80 είδη πουλιών και άφθονα οστρακοειδή για να «ψαρέψετε» στα ρηχά νερά και να κάνετε τσιμπούσι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v