Πούρo: Επτά κορυφαίες επιλογές για… αρχάριους

Θέλετε να μπείτε στον αρωματικό κόσμο των πούρων, όμως δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Επτά εκλεκτές και προσιτές επιλογές για τους… αρχάριους του χώρου, υπόσχονται να σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις – και γεύσεις.
Πούρo: Επτά κορυφαίες επιλογές για… αρχάριους
Οι «βετεράνοι» του χώρου, γνωρίζουν πολύ καλά πως το κάπνισμα ενός πούρου αποτελεί σωστή ιεροτελεστία, ενώ η επιλογή του είναι και αυτή με την σειρά της εξίσου σημαντική. Τι γίνεται όμως με όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι δεν είναι εξίσου… μορφωμένοι σε αυτόν τον τομέα; Με αφορμή την εορταστική περίοδο που διανύουμε και λαμβάνοντας υπόψη πως το πούρο είναι μεταξύ άλλων και η ιδανική στέψη μιας εξαιρετικής περίστασης, προτείνουμε επτά κορυφαίες επιλογές για να μπείτε στο… κλίμα.

1. Montecristo No. 4 – Κούβα
Τιμή: ~8€

To πιο εμπορικό κουβανέζικο πούρο ανήκει σε μια από τις πιο διάσημες εταιρείες παγκοσμίως, η οποία δανείζεται το όνομά της από τον χαρακτήρα του Αλέξανδρου Δουμά. Το Montecristo No. 4 έχει λεπτή, προς μεσαία δύναμη καπνού και ένα μείγμα από γεύσεις ξύλου, καφέ, κακάο και βανίλιας.

2. Arturo Fuente Añejo no 77 – Δομινικανή Δημοκρατία
Τιμή: ~15€

Ένα κορυφαίο πούρο από μια κορυφαία εταιρεία της χώρας της. Η Arturo Fuente ιδρύθηκε το 1912 και έκτοτε έχει συνδέσει το όνομά της με εξαιρετικά πούρα. Ένα από αυτά είναι και το Añejo no 77, το «Shark» όπως αποκαλείται λόγω του σχήματος και του χρώματός του. Αρώματα γλυκά, γήινα, αρώματα από ξύλο, μπαχάρια, πιπέρια, σοκολάτα, σταφίδες και κονιάκ και μια ελάχιστα πικρή επίγευση χαρακτηρίζουν την καπνιστική εμπειρία ενός Añejo.

3. Cohiba Siglo VI – Κούβα
Τιμή: ~28€

Άλλη μια «μεγάλη» εταιρεία του χώρου, η Cohiba, κυκλοφόρησε το 2002 το Siglo VI. Πλούσια κρεμώδης και σοκολατένια γεύση, με αποχρώσεις καραμέλας, κέδρου και βανίλιας και φυσικά εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, όπως αρμόζει σε μια τέτοια εταιρεία, χαρακτηρίζουν το εν λόγω πούρο. Από πολλούς ειδικούς έχει χαρακτηριστεί ως το «καλύτερο κουβανέζικο πούρο». Μια δοκιμή θα σας πείσει.

4. Partagas Serie D 4 – Κούβα
Τιμή: ~11€

Από τα πιο γνωστά πούρα της κατηγορίας Robusto, το Serie D 4 διακρίνεται για τον πολύπλοκο, πιπεράτο και νόστιμο χαρακτήρα του. Είναι γεμάτο από νότες ξύλου και κανέλας και ξεχωρίζει για το πλούσιο άρωμά του.

5. Hoyo de Monterrey Epicure No. 2 – Κούβα
Τιμή: ~11€

Ακόμα ένα κλασικό πούρο από την κρατική εταιρεία της Κούβας, εν ονόματι Habanos. Αποτελεί ένα μέτριο χαρμάνι σκούρων, καστανών και λίγων ξανθών καπνών από τη Vuelta Abajo, ενώ η γεύση του είναι πλούσια και ζεστή με νότες πικάντικων μπαχαρικών και μια ελαφριά πικράδα από κακάο.

6. Davidoff No. 2 – Δομινικανή Δημοκρατία
Τιμή: ~18€

Μπορεί η Davidoff να μην φτιάχνει πλέον τα πούρα της στην Κούβα, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υστερούν σε ποιότητα και γεύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το No. 2, ένα πούρο το οποίο ξεχωρίζει για την πολυπλοκότητα και την γεμάτη γεύση του, προϊόν μείξης αρωμάτων και γεύσεων από κακάο, με νότες μπαχαρικών και δέρματος.

7. Η. Upmann Half Corona – Κούβα
Τιμή: ~5€

Με μήκος μόλις εννέα εκατοστά, όμως με δυνατό, πλούσιο και σύνθετο χαρακτήρα, το Half Corona της εταιρείας Η. Upmann μόνο «μικρό» δεν το χαρακτηρίζεις. Διαθέτει πληθωρικές πικάντικες και σοκολατένιες νότες και αποτελεί μικρογραφία ενός εξαιρετικού πούρου Αβάνας, σε σαφώς πιο ελκυστική τιμή.

N.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v