Κοκτέιλ στο σπίτι: Καν’ το σαν επαγγελματίας
Τα υλικά, οι τεχνικές, τα αξεσουάρ και οι ιδέες που θα χρειαστείτε για να μαζέψετε την παρέα στο σπίτι και να εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις και τις γεύσεις ενός έμπειρου mixologist.

Τα κακά νέα πρώτα: Αν μέχρι πρότινος θεωρούσατε ότι 8€ για ένα κοκτέιλ σε κάποιο αθηναϊκό μπαρ είναι πολλά, περιμένετε μέχρι να βγείτε στον πηγαιμό για τα υλικά των σπιτικών σας δημιουργιών. Το mixology είναι ακριβό σπορ, ακόμη και αν αποφασίσετε να περιοριστείτε σε ένα είδος αλκοόλ (π.χ. μόνο ρούμι ή μόνο βότκα) και να αγοράσετε μόνο τα «περιφερειακά» υλικά, βλέπε σιρόπια, χυμούς, bitters, γρεναδίνες, ales, μπαχάρια και… μαναβική (lime, ginger, πορτοκάλια και λοιπά).
Εκ των ων ουκ άνευ, προφανώς, είναι το σέικερ: Ειδικά φτιαγμένο για κοκτέιλ, από ανοιξείδωτο ατσάλι, και όχι τα πλαστικά που χτυπούσατε παλιά τον φραπέ –γιατί ο πάγος, με τον οποίο χτυπάτε τα υλικά, δεν έχει καλή σχέση με το πλαστικό. Στην αγορά θα βρείτε δύο είδη τέτοιων σέικερ: το boston shaker, που είναι και το πιο στιλάτο (αλλά πάσχει από την βασική έλλειψη του «σουρωτηριού» στο στόμιό του) και το κλασικό σέικερ, όπως
Συνταγές για κοκτέιλ υπάρχουν εκατομμύρια, και το internet είναι πάντοτε μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών. Από τις αγαπημένες μας εφαρμογές, το 
