Βερμούτ: Το... προγονικό ποτό επιστρέφει
Το βρίσκαμε κάποτε στην κάβα των σημερινών εξηντάρηδων. Το βρίσκουμε και στο Μαρτίνι, ως βασικό συστατικό. Το... ιστορικό ποτό του Μεσοπολέμου κάνει δυναμικό comeback, αναμειγνυόμενο με ρούμι, gin και άλλα δημοφιλή ποτά, και μεταπηδά απευθείας από το χρονοντούλαπο στις πιο trendy μπάρες της υφηλίου.

Τελικά, η Ιταλία κράτησε τα σκήπτρα του γλυκού βερμούτ, ενώ η Γαλλία κέρδισε τις δάφνες του καλύτερου ξηρού. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, οι αρχικοί… πρακτικοί λόγοι της μείξης του κρασιού με βότανα και μπαχαρικά –που δεν ήταν άλλοι από την συγκάλυψη της χαμηλής ποιότητας ή της παρελθούσης ημερομηνίας λήξης τους– άρχισαν να δίνουν τη θέση τους σε εξευγενισμένες αποστάξεις, διαγωνισμούς προσμίξεων και «ψαγμένες» συνταγές για κοκτέιλ.
Βερμούτ έχετε δοκιμάσει –κι ας μην το ξέρετε– σε κοκτέιλ όπως τα Manhattan, Bronx, Mephisto και βέβαια το Martini. Αν, τώρα, θέλετε να εντυπωσιάσετε την παρέα με τις bartending γνώσεις σας, ιδού δύο πιο «ψαγμένες» συνταγές για κοκτέιλ με βερμούτ.
Η παρασκευή του είναι απλούστατη: χτυπάμε στο σέικερ δύο μεζούρες ρούμι, μία μεζούρα curacao, μία μεζούρα βερμούτ και λίγη γρεναδίνη μαζί με πάγο, στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι του Μαρτίνι, χωρίς πάγο. Γαρνίρουμε με ένα ξύσμα πορτοκαλιού. 




