Κοτόπουλο με Vermouth, Φασκόμηλο & Μοσχοκάρυδο

Όσο ανεβασμένη διάθεση και αν έχετε, χειμώνας σημαίνει... cocooning. Το in2life ξεκινά την παρουσίαση εύκολων και κυρίως γρήγορων συνταγών για να ετοιμάζετε μόνοι σας κάποια από τα γεύματα της εβδομάδας σε 40 ή 30 λεπτά.
Κοτόπουλο με Vermouth, Φασκόμηλο & Μοσχοκάρυδο

Αν και οι θερμοκρασίες δεν συμφωνούν, ο χειμώνας βρίσκεται... προ των πυλών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και αν η διάθεσή μας δεν ”πέφτει”, είναι σίγουρο πως η τάση για cocooning θα αυξηθεί έναντι των προηγούμενων μηνών.

Το in2life, λαμβάνοντας υπόψη του αυτή τη... ραγδαία μεταβολή των συνθηκών, ξεκινά από σήμερα σε συνεργασία με εκπαιδευμένο σεφ, την παρουσίαση ”έξυπνων” συνταγών μαγειρικής, ώστε να μην χρειάζεται να είστε κάθε βράδυ έξω προς αναζήτηση ενός καλού γεύματος.

Ασχέτως της επιθυμίας μας για ”καλό σπιτικό φαγητό”, ο χρόνος δεν επιτρέπει να ξοδεύουμε 2 και τρεις ώρες για να φτιάξουμε μια γαλλικής έμπνευσης σπεσιαλιτέ που δεν θα μπορούμε καν να... προφέρουμε, αλλά ούτε και τον δοκιμασμένο μουσακά, η παρασκευή του οποίου είναι συνώνυμη με τον μπελά.

Ετσι, κοινό σημείο των συνταγών που θα παρουσιάζουμε θα είναι η απλότητα της εκτέλεσης και κυρίως η ταχύτητά της, ώστε όσοι θελήσουν να ακολουθήσουν τις μαγειρικές μας παραινέσεις να μην δαπανήσουν περισσότερο από 30 ή 40 λεπτά.

Το ”πρώτο πιάτο” μας παρουσιάζει ο σεφ Δημήτρης Μαργαρώνης (*).

Στήθος Κοτόπουλου με Vermouth, Φασκόμηλο & Μοσχοκάρυδο (για 2 άτομα)

2 Φιλέτα κοτόπουλου καθαρισμένα από τη πέτσα και τα κόκκαλα

2 κουτ. της σούπας αλεύρι

2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο

1/4 κουτ. του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/8 κουτ. του γλυκού πιππέρι

1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1/4 της κούπας Βερμούτ ξηρό

1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

Σε ένα ρηχό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλτε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ και πασπαλίστε το με το μείγμα, αφήστε το στην άκρη. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και το μαγειρεύετε για 5 έως 7 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές ωσότου πάρει καφέ χρώμα. Προσθέτετε το βερμούτ και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, έως ότου μαλακώσει.

Σερβίρετε γαρνίροντάς το με φύλλα φασκόμηλου.

(*) Το βιογραφικό του κ. Μαργαρώνη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη, ”συνοδευτικό υλικό”.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v