Χειμερινά σπορ: Πέντε συν μία πολυτελείς αγορές

Προγραμματίζοντας τις εκδρομές μας στα πολυτελή σαλέ του εξωτερικού, εξοπλιζόμαστε με τις πιο μοντέρνες, πολυτελείς και στιλάτες προτάσεις των μεγαλύτερων οίκων μόδας, δίνοντας στα χειμερινά μας σπορ χαρακτήρα... Bon Viveur.
Χειμερινά σπορ: Πέντε συν μία πολυτελείς αγορές
Έχοντας φανερά επηρεαστεί από τον λαμπερό και στιλάτο χώρο της μόδας, πολλά από τα παραδοσιακά αξεσουάρ που χρησιμοποιούσαμε τα τελευταία χρόνια στα χειμερινά σπορ, «εξελίχθηκαν» σε πολυτελή αντικείμενα, που τις περισσότερες φορές φέρουν και την υπογραφή διάσημων δημιουργών ή/και οίκων. Μπουφάν για σκι, πέδιλα, μπότες, σκούφοι ακόμα και snowboard, έγιναν πιο πολύχρωμα, πιο μοδάτα και πιο πολυτελή από ποτέ, δίνοντας διαφορετικό χαρακτήρα σε ότι μέχρι τώρα αποκαλούσαμε «χειμερινή ένδυση». Αν λοιπόν, ετοιμάζετε τις διακοπές σας σε κάποιο από τα high class χιονοδρομικά του εξωτερικού ή αν απλά θέλετε να κάνετε σλάλομ με στιλ, τότε σας προτείνουμε έξι επιλογές για να μην περάσετε απαρατήρητοι.

Chanel Snowboard
Ως μέρος της σπορ χειμερινής του κολεξιόν, ο οίκος Chanel ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας σειράς πολυτελών αξεσουάρ για σκι και snowboard. Ήταν όλα εντυπωσιακά, αλλά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Black Snowboard (βλ. Gallery). Με μία πρώτη ματιά, φαίνεται ένα απλό σανίδι για snowboard. Παρατηρώντας το καλύτερα, διακρίνουμε το χαρακτηριστικό μαύρο φινίρισμα πιάνου που έχει γίνει με ειδικές ρητίνες, καθώς και το διακριτικό, αλλά εμφανές μονόγραμμα του οίκου Chanel στην μπροστινή πλευρά της σανίδας. Πρόκειται για ένα ελαφρύ σανίδι, φτιαγμένο εξ’ολοκλήρου με fiberglass και ξύλο. Η κατασκευή του είναι τέτοια ώστε να παρέχει ταυτόχρονα ευελιξία στην κίνηση, αλλά και σταθερότητα. Το κόστος του είναι περίπου 3.000 δολάρια και μπορείτε να το παραγγείλετε μόνο από τα κεντρικά γραφεία του οίκου στο τηλέφωνο 1-800-550-0005 ή μέσω mail.

Pinel & Pinel Lacroix Ski Set
Κατευθύνεστε προς το χιονοδρομικό του Courchevel; Τόσο το καλύτερο για εσάς. Εκεί, αποκλειστικά στο καινούργιο κατάστημα Lacroix, θα βρείτε το παρακάτω σετ για σκι, το οποίο αποτελεί το συλλεκτικό και πολυτελές αποτέλεσμα της συνεργασίας των παριζιάνικου οίκου Pinel & Pinel και της εταιρείας κατασκευής πέδιλων σκι Lacroix. Περιλαμβάνει ένα ζευγάρι πέδιλα για σκι Courchevel Exclusive, δέστρες Lacroix Smartrack, δύο μπαγκέτες από άνθρακα, δερμάτινα γάντια του σκι, μάσκα και δύο δερμάτινους σάκους. Το σετ βρίσκεται προσεκτικά τοποθετημένο σε ειδικό βαλιτσάκι του οίκου PInel & Pinel , το οποίο είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και χάλυβα, με πλήρως δερμάτινη εσωτερική και εξωτερική επένδυση. Αγοράζοντας το σετ, έχετε παράλληλα δωρεάν είσοδο για έναν χρόνο στο χιονοδρομικό κέντρο 3 Valees και δωρεάν συντήρηση. Το πακέτο πωλείται έναντι 50.000 ευρώ.


Μ1000 Snopro 162’’ Snowmobile
Snowmobile; Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να ξεφεύγει από τον χαρακτηρισμό «αξεσουάρ», αλλά δεν παύει να είναι ένα χρήσιμο όχημα για όλους τους χειμερινούς bon viveurs που λατρεύουν τα extreme sports. Το συγκεκριμένο αποτελεί την πιο πρόσφατη δημιουργία της εταιρείας Arctic Cat, που ειδικεύεται στην κατασκευή παρόμοιων οχημάτων. Βγαίνει σε λευκό χρώμα, με κινητήρα 999 κυβικών, υδραυλικά φρένα, αναρτήσεις A-Arms με την πατέντα FOX Float, φώτα αλογόνου, ψηφιακό ταχύμετρο και οδόμετρο, ενώ είναι ιδιαίτερα ελαφρύ. Το ενδεικτικό κόστος του είναι 13.200 δολάρια και μπορείτε να το παραγγείλετε από την
ιστοσελίδα της εταιρείας.


Γούνινα leopard Ear Muffs και δερμάτινα leopard γάντια Luis Vuitton
Τα γούνινα «αυτάκια» του διάσημου οίκου μόδας, έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους το leopard μοτίβο που σχεδιάστηκε ειδικά για την Luis Vuitton από τον Αμερικάνο σχεδιαστή Stephen Sprouse. Είναι μοντέρνα, στιλάτα, αλλά και διακριτικά, χωρίς να κρύβουν τον πολυτελή χαρακτήρα τους. Το χρυσό φινίρισμα του οίκου και αυτό σχεδιασμένο από τον Sprouse, ολοκληρώνει τον ιδιαίτερό τους χαρακτήρα με τον καλύτερο τρόπο. Η γούνα είναι  mink και πρόκειται για μία από τις ακριβότερες που κυκλοφορούν στην αγορά, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην τιμή τους (935 δολάρια). Μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά, με το αντίστοιχο σετ γαντιών του ίδιου οίκου, το οποίο κινείται στο ίδιο στιλ και εμφάνιση και κοστίζει 1.140 δολάρια. Τον σκούφο και τα γάντια μπορείτε να τα παραγγείλετε από την ιστοσελίδα του οίκου ή από το κατάστημα του οίκου στο Κολωνάκι (Βουκουρεστίου 19, τηλ. 210 36 13 938)

Jacket Dior Homme
Ο διάσημος οίκος του Παρισιού, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις χειμερινές κολεξιόν του για άνδρες και γυναίκες. Από την ανδρική κολεξιόν, ξεχωρίσαμε το συγκεκριμένο sport jacket (βλ. Gallery), το οποίο θα σας κρατήσει ζεστούς καθ’ όλη την διάρκεια των δραστηριοτήτων σας στο βουνό – και όχι μόνο. Κυκλοφορεί σε μαύρο χρώμα, με ψηλό κολάρο, ραφές στους ώμους, μάλλινα τελειώματα στα μανίκια, δύο τσέπες στο πλάι και μία εσωτερική, φερμουάρ και κουμπιά στο μπροστινό μέρος και nylon «γυαλιστερή» υφή, που φοριέται πολύ και φέτος. Κοστίζει 1247€ και μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.

Kandahar Alpina
Ξεκινώντας το 1932 σαν ένα μικρό εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων για σκι στην Ελβετία, η Kandahar, εξασφαλίζοντας την εύνοια και την συνεργασία του γνωστού εκείνη την εποχή σκιέρ και δασκάλου Fritz von Allmen, κατάφερε να συνδυάσει το όνομά της με την πολυτέλεια και το ποιοτικό design. Έχοντας το μότο “Shoecraft is handcraft” για φιλοσοφία τους, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κατασκευάζουν ιδιαίτερα παπούτσια και μπότες για σκι, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής και υλικά υψηλής ποιότητας. Κάθε χρόνο διανέμουν το πολύ δέκα εφτά χιλιάδες κομμάτια σε καταστήματα μόδας σε Ευρώπη και Αμερική. Η σειρά Alpina είναι και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας. Περιλαμβάνει πέντε σχέδια, από τα οποία επιλέξαμε αυτό με το γκρι τρίχωμα αλόγου. Κοστίζουν περίπου οχτακόσια δολάρια και μπορείτε να τα παραγγείλετε από την εταιρεία εδώ.


Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v