Ski Resorts: Γιορτές στα 5 πολυτελέστερα του κόσμου

Σκι στις ελβετικές Άλπεις, slalom στις πίστες των Άλπεων, βόλτα με έλκηθρο στις πλαγιές του Monterosa και όλα αυτά με έδρα κάποιο από τα πολυτελέστερα ski resorts, στα οποία -με τιμές περί τα 1.000 ευρώ την βραδιά- ήδη η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη. Προλαβαίνετε;
Ski Resorts: Γιορτές στα 5 πολυτελέστερα του κόσμου
Ονειρεύεστε γιορτές σε κάποιο από τα πολυτελέστερα ski resorts του πλανήτη; Κάνοντας σκι στις καλοστρωμένες πίστες του Aspen ή πίνοντας σαμπάνια μέσα στο Jacuzzi με θέα το χιονισμένο St. Moritz; Αν οι διακοπές αυτές σας φαίνονται… προσιτές, κάντε κράτηση άμεσα στην πολυτελή σουίτα σας, καθώς η διαθεσιμότητα ακόμα και στα πλέον ακριβά χειμερινά resorts του κόσμου είναι πολύ περιορισμένη. Αν πάλι ένα τέτοιο όνειρο σας φαίνεται πολύ μακρινό, μην απογοητεύεστε. Βρεθείτε νοερά μαζί μας εκεί και πάρτε μία γεύση από… το όνειρο!

Είτε στο Aspen των Η.Π.Α. ή στα βουνά της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, τα πολυτελέστερα ski resorts του κόσμου δεν προσφέρουν μόνο τις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις για το αγαπημένο χειμερινό άθλημα. Φεύγοντας από τις πίστες ο επισκέπτης επιστρέφει στην αγκαλιά της «χλιδής» και απολαμβάνει παροχές πέραν κάθε φαντασίας…

Badrutt’s Palace Hotel— St. Moritz, Ελβετία

Πιθανότατα το διασημότερο ski resort του πλανήτη, το St. Moritz της Ελβετίας μπορεί δικαιωματικά να ισχυριστεί πως αποτελεί την γενέτειρα των διακοπών για χειμερινά σπορ. Στο πανέμορφο αυτό ελβετικό χωριό, στην μέκκα της αναψυχής, δεσπόζει το ξενοδοχείο Badrutt’s Palace. Πρόκειται για ένα οίκημα εκατό χρόνων που αποτελεί ορόσημο στην περιοχή, καταλαμβάνοντας πάνω από 24 τ.χλμ. καταπράσινης γης που «βλέπουν» προς τις λίμνες και τα βουνά της γύρω περιοχής. Το ηλιόλουστο κλίμα, τα εκπληκτικά οργανωμένα αθλήματα και η μοναδική κουζίνα του ξενοδοχείου, έχουν κάνει τόσο το St. Moritz όσο και το Badrutt’s Palace έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τους λάτρεις των χειμερινών αποδράσεων.

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, πέρα από τα εκατόν εβδομήντα δωμάτια και τις τριάντα εννέα σουίτες, ο επισκέπτης απολαμβάνει παροχές όπως: εσωτερική και εξωτερική πισίνα, σάουνα, μασάζ, γυμναστήριο, spa center, Jacuzzi και χαμάμ. Και επειδή στο St. Moritz θα πάει κανείς βασικά για να κάνει σκι, το ξενοδοχείο παρέχει, πέρα από όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, μία μεγάλη πίστα πατινάζ αλλά και εκπαιδευτή που παραδίδει, εντελώς δωρεάν, μαθήματα σε αρχάριους σκιέρ.

Πόσο; Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται για μία εποχή που μαστίζεται από παγκόσμια οικονομική κρίση, το Badrutt’s Palace Hotel δεν έχει διαθεσιμότητα σε δωμάτια, παρά μόνο από τις 10 Ιανουαρίου 2010 και μετά (!). Οι τιμές ξεκινούν από 1.252 ευρώ την βραδιά για ένα Superior Room με θέα στο χωριό και φτάνουν τα 1.633 ευρώ την βραδιά για ένα Deluxe Room με θέα στο χωριό και την λίμνη. Συνυπολογίστε για εισιτήρια δύο ατόμων εκείνες τις ημερομηνίες (10 με 15 Ιανουαρίου 2010) περί τα 450 ευρώ με απευθείας πτήση της Swiss.

The Little Nell - Aspen, Κολοράντο, Η.Π.Α.
 
Μία πολυτελής «φωλιά» στους πρόποδες του όρους Aspen το Little Nell συνδυάζει τις αρετές ενός καταλύματος στην φύση με τις απολαύσεις ενός ξενοδοχείου πολλών αστέρων. Σε απόσταση μερικών μέτρων από το ξενοδοχείο ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει σε μία από τις «γόνδολες» που θα τον οδηγήσουν στις εκπληκτικές πίστες του σκι, ενώ αρκετά κοντά βρίσκονται επίσης αμέτρητες εγκαταστάσεις για κάθε είδους -χειμερινή και μη- δραστηριότητα, όπως πατινάζ, ποδηλασία, ορειβασία, ψάρεμα, rafting κ.α. Μέσα στο ξενοδοχείο, επίσης, μπορεί κανείς να απολαύσει την θερμαινόμενη πισίνα και το Jacuzzi, πίνοντας δροσερά κοκτέιλ.

Εξαιρετική καυχιέται πως είναι και η κουζίνα του ξενοδοχείου, τόσο για γρήγορα σνακ στο καθιστικό που μένει ανοιχτό όλο το 24ωρο, όσο και για γκουρμέ γεύματα στο εστιατόριο «Montagna» ή στην «Ajax Tavern». Όσο για τα δωμάτια αυτού του μικρού boutique hotel, ο επισκέπτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 92 εναλλακτικές, όλες εκ των οποίων διαθέτουν τζάκι και μεγάλα κρεβάτια με αφράτα παπλώματα, ενώ στα πιο μεγάλα από αυτά υπάρχουν αναπαυτικά καθιστικά και επιπλέον παροχές.

Πόσο; Διαθέσιμα δωμάτια στο Little Nell υπάρχουν μόνο από 1 έως 23 Δεκεμβρίου και μετά τις 2 Ιανουαρίου. Τυχαία για τις ημερομηνίες από 2 έως 7 Ιανουαρίου, για ένα ζευγάρι, το κόστος διαμονής σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο ανέρχεται στα 862 δολάρια (576 ευρώ) ανά βραδιά, ενώ για την Paepcke Suite η τιμή φτάνει τα 5.736 δολάρια (3.833 ευρώ) ανά βραδιά. Όσο για τα αεροπορικά εισιτήρια για εκείνες τις μέρες, υπολογίστε για δύο άτομα περί τις 2.500 ευρώ, με πτήση της US Airways.

Hotel De Charme Les Airelles - Courchevel, Γαλλία

Μέλος των Leading Hotels of the World, το De Charme Les Airelles ήταν το ξενοδοχείο που φιλοξένησε την Ολυμπιακή Επιτροπή κατά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στο Albertville. Είναι τοποθετημένο στην καρδιά του Jardin Alpin, ένα εντυπωσιακό, πανέμορφο τοπίο όπου οι πίστες του σκι ξεκινούν από ψηλά στο βουνό και καταλήγουν σχεδόν στις πόρτες των σπιτιών του χωριού.

Για την διαμονή σας στο De Charme Les Airelles έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τριάντα επτά δωμάτια, δεκατέσσερις σουίτες και ένα πλήρως εξοπλισμένο και αυτόνομο διαμέρισμα. Αν προτιμήσετε κάποια από τις σουίτες πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι η διακόσμηση της κάθε μίας έχει βασιστεί σε ένα θέμα: «Σιντριβάνι με φρέσκο νερό», «Ξύλινο ταβάνι με αρχαία γλυπτά», «Έργα τέχνης από σφυρηλατημένο σίδερο», συμβάλλοντας έτσι στην ιδιαίτερη ποιότητα που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο. Όσο για τις γαστριμαργικές σας απολαύσεις εκεί, ο διακεκριμένος σεφ Pierre Gagnaire έχει να σας προτείνει μόνο τα καλύτερα της παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας.

Πόσο; Διαθέσιμα δωμάτια στο ξενοδοχείο υπάρχουν από τις 12 Ιανουαρίου 2010 και μετά. Έτσι, επιλέγοντας τυχαία τις ημερομηνίες από 12 έως 18 Ιανουαρίου, οι τιμές για ένα απλό δίκλινο με θέα στο δάσος ξεκινούν από 1.100 ευρώ την βραδιά, ενώ για ένα Superior δίκλινο φτάνουν τα 1.500 ευρώ την βραδιά. Αν πάλι επιλέξετε μία Junior Suite η τιμή ανέρχεται στα 2.350 ευρώ την βραδιά, ενώ για την σουίτα-διαμέρισμα των 110 τ.μ. η τιμή φτάνει τα 6.500 ευρώ την βραδιά. Συνυπολογίστε ότι τα αεροπορικά εισιτήρια για δύο άτομα εκείνες τις ημερομηνίες κυμαίνονται στα 470 ευρώ με πτήση της Swiss.

Raffl’s St. Antoner Hof– St. Anton, Αυστρία

Στο μαγευτικό και πασίγνωστο για τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις χειμερινών σπορ St. Anton της Αυστρίας, και μάλιστα σε πολύ κεντρικό σημείο του χωριού βρίσκεται το πολυτελές Raffl’s St. Antoner Hof. Παρά την υπέρμετρη χλιδή που το χαρακτηρίζει, πρόκειται για ένα, μικρό σχετικά, οικογενειακό ξενοδοχείο που συνδυάζει την τυρολέζικη παράδοση με τις πιο σύγχρονες ανέσεις. Κάθε ένα από τα 38 δωμάτια και σουίτες έχει το δικό του, ιδιαίτερο στιλ στην διακόσμηση, κι όμως όλα είναι εξίσου ζεστά και άνετα. Η δε κουζίνα του ξενοδοχείου θεωρείται μία από τις καλύτερες της Αυστρίας και δεν είναι λίγοι οι μη-διαμένοντες που την τιμούν τακτικά.

Επιστρέφοντας από το σκι στις πλαγιές του St. Anton, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει, πέρα από εξαιρετικό φαγητό, την ζεστασιά της θερμαινόμενης πισίνας και το Jacuzzi. Ενώ για τους πιο αθλητικούς τύπους στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου διατίθεται ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, καθώς και σάουνα. Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι για την ψυχαγωγία των καλεσμένων τους, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου φροντίζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να διοργανώνουν μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική. Το ξενοδοχείο απέχει μόνο μερικά λεπτά από το κέντρο του χωριού, στο οποίο μπορείτε να κάνετε τις βόλτες και τα ψώνια σας.

Πόσο; Οι τιμές του ξενοδοχείου για τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έως και μετά την Πρωτοχρονιά ξεκινούν από 395 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό ανά βραδιά, ενώ αν προτιμάτε κάποια σουίτα οι τιμές κυμαίνονται από 420 ευρώ για την Junior Suite έως 445 ευρώ την βραδιά για την Grand Suite. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο για να διαπιστώσετε αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο δωμάτιο για εκείνες τις ημερομηνίες. Συνυπολογίστε τα αεροπορικά εισιτήρια για δύο άτομα, τα οποία για την περίοδο π.χ. από 23 έως 28 Δεκεμβρίου ανέρχονται στα 910 ευρώ με πτήση της Austrian Air.

Hotel Breithorn- Champoluc, Monterosa Ski Area, Italy

Τοποθετημένο στον κεντρικότερο δρόμο του γραφικού χωριού Champoluc της βόρειας Ιταλίας και σε απόσταση πέντε λεπτών από το κεντρικό lift που οδηγεί στις φανταστικές πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Monterosa, το ξενοδοχείο Breithorn διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα και διαφορετικού τύπου δωμάτια. Η ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται από αρχοντιά και ζεστασιά, τόσο χάρη στα αμέτρητα τζάκια σε όλους τους χώρους του, όσο και λόγω των υπέροχων αντικέ επίπλων. Η δε τοποθεσία του χαρίζει άπλετη θέα στις γειτονιές του ιταλικού χωριού.

Οι μέρες σας εκεί, υπόσχονται οι ιδιοκτήτες του Breithorn, θα σας μείνουν αξέχαστες. Με ξέγνοιαστο παιχνίδι στο χιόνι κατά την διάρκεια της ημέρας, χαλαρωτικές βόλτες στο χωριό, αλλά και απολαυστικές βραδιές στα εστιατόρια «Brasserie» και «Chalet Mascognaz» του ξενοδοχείου. Στις εγκαταστάσεις του διατίθεται ακόμα ένα μοντέρνο bar, βιβλιοθήκη και κέντρο ευεξίας με σάουνα, χαμάμ και Jacuzzi.

Πόσο; Οι τιμές του ξενοδοχείου από 27 Δεκεμβρίου έως και 9 Ιανουαρίου ξεκινούν από 130 ευρώ ανά βραδιά για ένα απλό δίκλινο με πρωινό και φτάνουν τα 230 ευρώ για το μεγαλύτερο δωμάτιο τύπου Prestige. Η τιμή της σουίτας είναι στα 305 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο για να διευκρινίσετε αν υπάρχει διαθεσιμότητα εκείνες τις μέρες. Για τα αεροπορικά εισιτήρια εκείνες τις μέρες, π.χ. από 27 Δεκεμβρίου 2009 έως 2 Ιανουαρίου 2010, συνυπολογίστε για δύο άτομα από 405 ευρώ (με πτήση της EasyJet) έως 445 ευρώ (με πτήση της Ολυμπιακής).

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v