Τη δροσιά (και τη φαντασία) του να έχεις !

Ποιος είπε ότι αν δεν επιλέξει κανείς το αλκοόλ, οι απλοί χυμοί ή τα ανθρακούχα είναι η μόνη λύση για να δροσιστεί; Δείτε συνταγές για ολόδροσα φρουτο-κοκτέηλ και αφήστε τα ανθρακούχα για τη χώνεψη.  
Τη δροσιά (και τη φαντασία) του να έχεις !
Ποιος είπε ότι αν δεν επιλέξει κανείς το αλκοόλ, οι απλοί χυμοί ή τα ανθρακούχα είναι η μόνη λύση για να δροσιστεί; Προφανώς κάποιος μη bon viveur! 

Ιδού τέσσερεις συνταγές για... μερακλήδες της δροσιάς. Οι προτεινόμενες μερίδες είναι διαφορετικές ώστε να έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε διαφορετικό αναψυκτικό κοκτέηλ ανάλογα με την παρέα.        

Λεμονάδα Τζίντζερ





Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 25 (για πάρτυ)

Συστατικά

3 φλυτζάνια ζάχαρη
16 φλυτζάνια νερό
12-14 φέτες τζιντζερόριζα
4 φλυτζάνια φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
Δύο κομμένα λεμόνια

Προετοιμασία

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το νερό και τη τζιντζερόριζα σε ένα πήλινο κατά προτίμηση δοχείο και ζεστάνετε στο φούρνο έως ότου βράσει, ανακατεύοντας περιοδικά. Απομακρύνεταί το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε την τζιντζερόριζα. Χύστε το μείγμα σε μια κανάτα και ανακατέψτε εκεί και το στιμμένο λεμόνι. Ψύξτε για τουλάχιστον μία ώρα και σερβίρεττε με φέτες λεμόνι και παγάκια.

Mocha Shake

Χρόνος προετοιμασίας: 7 λεπτά
Μερίδες: 3

Συστατικά

¼ της κούπας ζεστό νερό
2 κουταλάκια της σούπας κακάο
1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
1 με 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
½ κούπα γάλα
2 κούπες παγωτό βανίλια

Προετοιμασία


Βάλτε το νερό το κακάο, τη ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ στο μπλέντερ. Καλύψτε και λειτουργήστε το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε γάλα. Καλύψτε ξανά και λειτουργήστε το μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα έως ότου το μείγμα είναι καλά αλεσμένο. Σερβίρετε αμέσως.

Orange Creamsicle

Χρόνος προετοιμασίας :5 λεπτά
Μερίδες: 2

Συστατικά

1 φλυτζάνι γάλα
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1/3 του φλυτζανιού συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού
¼ του κουταλιου΄της σούπας βανίλια
5 παγάκια

Προετοιμασία

Βάλτε το γάλα, το γιαούρτι τον συμπυκνωμένο χυμό και τη βανίλια στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα για 15 δευετερόλεπτα ώστε να συνδσυαστούν τα συστατικά. Προσθέστε τα παγάκια κλαι χτυπήστε για 20 ακόμη δευτερόλεπτα. Σερβίρετε αμέσως.

Μάνγκο Colada 

 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 2- 3

Συστατικά

1 ½ κούπες φρέσκο χυμό καρύδας
2 κομματάκια βούτυρο καρύδας
1 ½ κούπες φρέσκο ανανά
Μια φετούλα Lime
¼ της κούπας σιρόπι Αγκάβας (το εξωτικό φρούτο της λατινικής αμερικής μπορεί να βρεθεί στα μεγάλα ΑΒ Βασιλόπουλος είτε φρέσκο είτε σε χυμό)
2 κούπες παγωμένο κομμένο μάνγκο
1 κουταλάκι βανίλια
1 κούπα με παγάκια

Προετοιμασία


Ανακατέψτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά πλην του πάγου, έως ότου το μείγμα γίνει παχύρευστο. Προσθέστε το μάνγκο και τα παγάκια και ανακατέψτε ξανά στην υψηλή ταχύτητα. Σημειώστε ότι συνολικά θα χρειαστείτε 1-2 «νεαρές» καρύδες, 5-6 μάνγκο και 1 μικρό ανανά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v