Πόσο luxury traveler είστε;

Όταν πρόκειται για ταξίδια, ο πραγματικός bon viveur κυκλοφορεί μονό με τα (και στα) καλύτερα. Ανακαλύψτε τις αποσκευές, τα αξεσουάρ και τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να γίνετε και εσείς ένας luxury traveler. 
Πόσο luxury traveler είστε;
της Έλενας Μπούλια

Ένας πραγματικός bon viveur δε μπορεί παρά να είναι κοσμοπολίτης. Να ταξιδεύει συχνά, πάντα first class, πίνοντας παγωμένα martini. Να μένει μόνο στις σουίτες των πολυτελέστερων ξενοδοχείων και να έχει από πριν κράτηση στο πιο hip εστιατόριο της πόλης. Και όταν ο πραγματικός bon viveur ταξιδεύει… ξεχωρίζει. Κρατά στα χέρια του αποσκευές σε special edition και έχει άποψη για το μέρος που θα επισκεφθεί, ακόμα κι αν δεν έχει ξαναβρεθεί εκεί.

Ένας πραγματικός bon viveur είναι, μεταξύ άλλων, ένας γνήσιος luxury traveler. Ταξιδεύει με στιλ έχοντας πάνω του μόνο τα απαραίτητα. Ποια είναι αυτά;

Πολυτελείς αποσκευές

Henk Luxury Case
Εδώ και 10 χρόνια η ολλανδική εταιρία Henk, με τα χειροποίητα ρετρο-φουτουριστικά σχέδια, δημιουργεί μοναδικές αποσκευές για πολύ απαιτητικούς ταξιδιώτες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να ζητήσει μία αποσκευή αποκλειστικά για αυτόν (με το αζημίωτο φυσικά).

Ο εγκέφαλος της εταιρίας, Henk van de Meene, σε συνεργασία με την Frog Design, είχε την ιδέα της Travelfriend, μιας βαλίτσας με 500 (!) διαφορετικά μέρη (περισσότερα από 22 κινούμενα), φτιαγμένη με ξύλινα υλικά όπως ιταλικούς ρόζους και μαύρο έβενο, αλλά και τρίχωμα αλόγου, μαγνήσιο, αλουμίνιο, τιτάνιο, ανθρακοίνες, ύφασμα που χρησιμοποιείται σε αλεξίπτωτα και διάφορα άλλα πολυτελή δέρματα. Αν πάλι θέλετε την προσωπική σας Henk, μπορείτε στην παραγγελία σας να ζητήσετε να σας προσθέσουν ένα λογότυπο ή το όνομά σας, σε κάποια μεταλλική επιφάνεια ή χαραγμένο στο δέρμα.

Το κόστος της βαλίτσας είναι στα 18.800 ευρώ και μπορείτε να την παραγγείλετε on-line από το site της Henk.

Giorgio Armani Luxury Traveler
Πριν λίγο καιρό ο κορυφαίος Ιταλός σχεδιαστής Giorgio Armani λάνσαρε την καινούργια του σειρά Luxury Travel, αποτελούμενη από ιδιαίτερες αποσκευές τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα. Μέρος της σειράς που απευθύνεται στο γυναικείο αγοραστικό κοινό περιλαμβάνει ένα σετ τριών κομματιών από πατενταρισμένο, γυαλιστερό δέρμα κροκόδειλου, αποτελούμενο από δύο βαλίτσες και ένα «ιατρικό» βαλιτσάκι.

Το ανδρικό σετ αποτελείται από τέσσερις βαλίτσες σε δέρμα από βιδέλο με μαλακή νάπα επένδυση. Αναζητήστε το σετ στη μπουτίκ του Giorgio Armani (Κουμπάρη 8, Κολωνάκι, τηλ. 210 3613603), αν και το πιθανότερο είναι πως το σετ αυτό δεν κυκλοφορεί ακόμα στην ελληνική αγορά.

Joey Roth’s Carry-On Luggage
Ο νεαρός νεοϋορκέζος σχεδιαστής Joey Roth, ειδικεύεται σε πρωτοποριακά έπιπλα και διακοσμητικά για το σπίτι. Αποφάσισε, ωστόσο, να δοκιμάσει την τύχη του και στις ταξιδιωτικές αποσκευές και το αποτέλεσμα δεν άφησε τον κόσμο της μόδας ασυγκίνητο. Σχεδίασε, λοιπόν, την Carry-On Luggage, μία εντυπωσιακή βαλίτσα, που, όπως λέει, σκοπό έχει να επαναφέρει το χαμένο πνεύμα του ρομαντισμού στα ταξίδια μας.

Με το σχέδιό αυτό ανατρέχει στη χρυσή εποχή των υπερωκεανίων: Το μαύρο λακάρισμα στην επένδυση θα γδαρθεί και θα τριφτεί, έτσι όπως πρέπει, καθώς η βαλίτσα θα ταξιδεύει μαζί σας, αποκαλύπτοντας από μέσα το μπαμπού κοντραπλακέ. Η πατίνα θα εξελίσσεται σε κάθε σας ταξίδι. Το εσωτερικό αποτελείται από τέσσερα μπαμπού συρτάρια, με τοιχώματα από μαλακή τσόχα, ενώ το κατώτερο συρτάρι έχει τις ακριβείς διαστάσεις ενός λάπτοπ. Έτσι, αντί να ξεπακετάρετε τα ρούχα σας φτάνοντας στον προορισμό σας, η βαλίτσα αυτή θα λειτουργεί σαν μία πραγματική γκαρνταρόμπα, με θήκες και θέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για την Carry-On Luggage θα βρείτε στο site του Joey Roth.

Tumi Alpha Collection
Την κορυφαία εταιρία πολυτελών ταξιδιωτικών ειδών Tumi, την γνωρίζετε. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η Tumi, σε συνεργασία με τον ιδρυτή της Nautica, David Chu, λανσάρισε πριν λίγο καιρό τη σειρά Alpha. Η σειρά περιλαμβάνει βαλίτσες, για επαγγελματικά ή μη ταξίδια, σε μαύρο ή γκρι χρώμα, φτιαγμένες από ιδιαίτερα ανθεκτικό νάιλον. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές θα βρείτε στο site της Tumi, ενώ μπορείτε να τις προμηθευτείτε από όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Bag Stories (επίσης στο site της Tumi).

French 1946 Luggage
Οι αριστοκρατικές αποσκευές French ανήκουν από το 2006 στην Hawthorne Leather Goods, μία βιομηχανία πολυτελών δερμάτινων ειδών, που εδράζει στο Λος Άντζελες, και ονομάζονται πλέον French 1946. Δεν θα τις βρείτε εύκολα, εκτός αν συχνάζετε στα πολυκαταστήματα Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue και Bergdorf Goodman.

Ο Gian Paolo Lombardo, πρόεδρος της Hawthorne Leather Goods και σχεδιαστής, βελτίωσε κάποια από τα κομμάτια που σημάδεψαν τη σειρά, ενώ λανσάρισε και νέα, προσωπικά του σχέδια. Η σειρά Vintage Embossed Croc, της φωτογραφίας, από ανάγλυφο vintage δέρμα κροκόδειλου, θυμίζει τις κομψές βαλίτσες που θα πρέπει να κυκλοφορούσαν κάποτε στις πρώτες θέσεις του Orient Express. Πόσο πιο ρομαντικό; Περισσότερες πληροφορίες στο site της French 1946.

Luxurious Accessories

Ralph Lauren Purple Label Slim Alligator Folio
Η πολύ ιδιαίτερη γραμμή Purple Label, του οίκου Ralph Lauren, λανσάρισε αυτόν τον κλασικό φάκελο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ταξίδια σας σαν θήκη για υπολογιστή notebook. Έχει δημιουργηθεί από δέρμα αλιγάτορα και βιδέλο, ενώ αλιγάτορας είναι και το δερμάτινο χώρισμα στο εσωτερικό του φακέλου. Θα το βρείτε στο site του Ralph Lauren και η τιμή του είναι στα 6.500 ευρώ.

Αποκλειστικές μπουτίκ Ralph Lauren στην Ελλάδα: Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 210 8085550 και Βουκουρεστίου 11, Αθήνα, τηλ. 210 3617122.

Smythson Lizard Skin Travel Wallet
Όσοι για τα ψώνια τους συχνάζουν στη λονδρέζικη Bond Street έχουν σίγουρα σπαταλήσει μερικά λεπτά από τη βόλτα τους στη βιτρίνα των Smythson. Πρόκειται άλλωστε για την πλέον κλασική εταιρία ειδών ταξιδιού, η οποία χρονολογείται από το 1887.

Το Travel Wallet φτιαγμένο από δέρμα σαύρας σε navy blue χρώμα, έχει σχεδιαστεί για ταξίδια αέρος και μπορεί να χωρέσει σε οποιαδήποτε τσέπη η τσάντα χειρός. Περιλαμβάνει μία αποσπώμενη θήκη για το διαβατήριο με εσωτερικές θήκες για εισιτήρια, χρήματα και πιστωτικές ή business cards αλλά και μία εξωτερική θήκη για το boarding pass. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα το προμηθευτείτε θα βρείτε στο site της Smythson, ενώ η τιμή του είναι στα 1.563 ευρώ.

Malene Birger Travel Kit
Για ένα πραγματικά απολαυστικό ταξίδι στην business class του αεροσκάφους δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από το travel kit που δημιούργησε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό η Δανέζα σχεδιάστρια Malene Birger. Το kit περιλαμβάνει μία μεταξωτή μάσκα ύπνου, παντόφλες και ένα μαξιλάρι που φουσκώνει, ενώ διατίθεται σε μία χαριτωμένη ταξιδιωτική τσάντα. Πού θα το βρείτε; Δυστυχώς για εσάς η σχεδιάστρια διαθέτει μπουτίκ μόνο στην Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Περισσότερες πληροφορίες στο site της Malene Birger.

Αποκλειστικά για luxury travelers

Extravigator.com
Αν ανήκετε στην «κλίκα» των jet setters ταξιδιωτών δεν γίνεται να μην είστε μέλος του www.extravigator.com, ενός νέου elite social network που απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που ξέρουν να ταξιδεύουν με στιλ. Επικεντρώνεται σε ένα forum interactive συζητήσεων, οι οποίες καλύπτουν μεγάλη γκάμα θεμάτων σχετικά με τα πολυτελή ταξίδια, με προτάσεις από τα μέλη του μόνο για τα καλύτερα.

Το Extravigator, ωστόσο, παρέχει τη δυνατότητα να γίνουν μέλη του μόνο οι αντάξιοι ταξιδιώτες. Όσοι υποβάλουν αίτηση για μέλη πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις, όπως π.χ. το αγαπημένο τους ξενοδοχείο, και ανάλογα με την απάντηση που θα δώσουν θα κριθεί και το κατά πόσο θα γίνουν δεκτοί σε αυτή την «ταξιδιωτική κλίκα».

Luxe City Guides
Ξεχάστε το Lonely Planet και τον Blue Guide, ο πραγματικός bon viveur ακολουθεί τις συμβουλές ενός μόνο ταξιδιωτικού οδηγού, που ακούει στο όνομα -τι άλλο;- Luxe. Οι Luxe είναι κομψοί, πολυτελείς ταξιδιωτικοί οδηγοί για τις καλύτερες πόλεις στον πλανήτη (όχι, η Αθήνα δεν περιλαμβάνεται σε αυτές).

Δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του απαιτητικού και πολυάσχολου σύγχρονου ταξιδιώτη που αναζητά μόνο τα πιο hot spots σχετικά με τη μόδα, τη διασκέδαση και το φαγητό, σε ασιατικές, ευρωπαϊκές και αυστραλιανές πόλεις. Άλλωστε, το σλόγκαν «αν είναι in, είναι στον Luxe» έχει γίνει πλέον θεσμός. Οι οδηγοί έχουν design-άτο σχεδιασμό, ενώ το εξώφυλλο του κάθε ένα είναι εμπνευσμένο από την πόλη που αφορά, Είναι μικροί και διακριτικοί, ώστε να χωρούν σε τσέπες και τσαντάκια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Luxe, από όπου μπορείτε και να τους αποκτήσετε με κόστος περί τα 10 ευρώ τον κάθε ένα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v