Ζώντας σαν δισεκατομμυριούχος

Ο πραγματικός bon viveur ξεχωρίζει από τον τρόπο που ζει. Μάθετε ποια είναι τα δέκα χαρακτηριστικότερα "αποκτήματα" των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου που θα χρειαστείτε αν θέλετε να ζήσετε και εσείς σαν δισεκατομμυριούχοι.
Ζώντας σαν δισεκατομμυριούχος
Τι ζητάμε, οι περισσότεροι από εμάς, για να λέμε ότι ζούμε αξιοπρεπώς; Ένα άνετο σπίτι, ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, μερικές μέρες διακοπών το χρόνο σε ένα όμορφο νησί. Βασικά αγαθά, τα οποία μπορούν φυσικά να πολλαπλασιαστούν ανάλογα με το μήκος των μηδενικών το τραπεζικού μας λογαριασμού.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στη ζωή του πραγματικού bon viveur όταν έχει αρκετά λεφτά για να αγοράσει οτιδήποτε ονειρευτεί; Σαφέστατα, η λίστα των «απαραίτητων» βελτιώνεται. Ο Bill Gates, για παράδειγμα, διαθέτει, μεταξύ άλλων, μία βίλα-παλάτι στην άκρη της λίμνης Washington, στο Seattle. Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του jet για τα ταξίδια του. Ο Paul Allen (συνιδρυτής της Microsoft) κάνει τις διακοπές του με το προσωπικό πολυτελές του σκάφος. Ενώ ο Richard Branson (ιδιοκτήτης της Virgin) στις δικές του διακοπές προτιμά το ιδιωτικό του νησί.

Πάμε να δούμε όσα πρέπει να αποκτήσουμε αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε και εμείς σαν δισεκατομμυριούχοι:

1. Ιδιωτικό jet

Οι business class των αεροπορικών μοιάζουν τόσο μα τόσο φθηνές όταν μπορεί κανείς να ταξιδεύει με το ιδιωτικό του jet. Την εταιρία Air Royal, που ειδικεύεται στην κατασκευή ιδιωτικών αεροπλάνων, επέλεξε ο Warren Buffet για να αποκτήσει το Gulfstream IV, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 13 επιβάτες, ενώ στα δερμάτινα καθίσματα-κρεβάτια του μπορούν να κοιμηθούν μέχρι 6. Αυτό το -μικρό κατά τ’άλλα- αεροσκάφος έχει 10 τηλεοράσεις, καναπέδες κατασκευασμένους κατά παραγγελία, επένδυση στο «σαλόνι» από ξύλο πολυτελείας, έναν φούρνο, ένα φουρνάκι μικροκυμάτων και ευρύχωρο αποχωρητήριο. Το κόστος του αεροσκάφους κυμαίνεται ανάλογα με τις παροχές που θα επιλέξει κανείς να προσθέσει και το πού θα σταλεί.

2. Πολυτελές γιοτ

Δεν μιλάμε απλά για ένα σκάφος. Το Wally 107, της ομώνυμης εταιρίας, που έχει επιλέξει για τις διακοπές του ο Paul Allen είναι πολύ παραπάνω από ένα πολυτελές ιστιοπλοϊκό. Πέρα από το τεράστιο «σαλόνι» του στο κατάστρωμα και ένα master-bedroom του ιδιοκτήτη, διαθέτει δύο καμπίνες-ξενώνες με υπέρδιπλα κρεβάτια, καθώς και δύο διπλές καμπίνες για το προσωπικό. Έχει, επίσης, πέντε πλήρως εξοπλισμένα μπάνια, έναν χώρο πλύσης, τέσσερις τηλεοράσεις plasma, μία περιοχή ηλιοθεραπείας για έξι άτομα και κουζίνα. Τι γράφει το ταμπελάκι της τιμής; 6 εκατομμύρια ευρώ.

3. Ιδιωτικό νησί

Μπορεί ο Richard Branson να έκανε τη δική του επένδυση αγοράζοντας το Necker Island, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να κάνετε και εσείς πολυτελείς διακοπές στην προσωπική σας όαση. Το Sandy Island, των 80 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων λίγα ναυτικά μίλια από τη Γρενάδα, κοστίζει (μόνο!) 13,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι ένα από τα τέσσερα Windward Islands προς πώληση. Στις εκτάσεις του διαθέτει ένα δασύλλιο από κοκκοφοίνικες, λόφους με πυκνή βλάστηση και 350 μέτρα παρθένας παραλίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας Vladi Private Islands.

4. Σπορ υπερ-αμάξι

Σύμφωνα με τον Randy Mattison, της Motorcars International (αντιπροσωπεία πολυτελών οχημάτων), έχουν κατασκευαστεί μόνο 64 εκδόσεις «δρόμου» του υπερ-αυτοκινήτου McLaren F1. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση, 9 από αυτά βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο Ralph Lauren διαθέτει, σύμφωνα με πηγές, δύο. Άρα υπολείπονται αρκετά ακόμα για εσάς. Το υπερ-αμάξι αυτό «βγαίνει» με έναν κινητήρα BMW V-12, που επιταχύνει έως τα πρώτα 100χλμ σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τιμή κυμαίνεται από 880 χιλ. ευρώ έως 1 εκατομ. ευρώ.

5. Πιστωτική κάρτα Centurion AmEx

Πιστεύατε ότι η Gold πιστωτική σας κάρτα μπορεί να κάνει θαύματα; Τότε μάλλον δεν έχετε ακούσει για την Centurion Card, η αλλιώς την «Black AmEx», ένα από τα πιο ακριβοθώρητα κομμάτια πλαστικού στον κόσμο. Είναι διαθέσιμη μόνο μετά από ειδική πρόσκληση της American Express και έχει σχεδιαστεί για χρήση αποκλειστικά των πιο εύπορων πελατών. Για να διατηρήσει αυτήν την «αποκλειστικότητα», η American Express κρατά σιγή ιχθύος σχετικά με την κάρτα αλλά μας επιβεβαιώνει ότι τα κριτήρια μιας τέτοιας πρόσκλησης είναι συγκεκριμένα και αφορούν μία ιδιαιτέρως ευκατάστατη ομάδα ανθρώπων.

6. Ακίνητη περιουσία – παλάτι

Είναι πολλοί αυτοί που λένε «το σπίτι μου είναι το κάστρο μου», λίγοι όμως είναι αυτοί που κυριολεκτούν και πολύ πιο λίγοι αυτοί που βρίσκουν μικρό ακόμα και ένα πραγματικό σπίτι-κάστρο. Ποιος άλλος, αν όχι ο Donald Trump, θα μπορούσε να διαθέτει ένα αυτοκρατορικό ανάκτορο 26,5 χιλ. τετραγωνικών μέτρων, με απέραντη θέα στον ωκεανό, στο Palm Beach. Το οίκημα αυτό, των 84,5 εκατομ. ευρώ, με τις 17 κρεβατοκάμαρες, τα 15 πλήρως εξοπλισμένα μπάνια, το γκαράζ που μπορεί να χωρέσει παραπάνω από 5 αυτοκίνητα και ένα υπέροχο κελάρι με κρασιά, μπορεί κάλλιστα να καυχιέται τον πλούτο του.

7. Οικιακή βοήθεια

Απαιτείται έμπειρο προσωπικό για να διατηρείται και να κυλά αρμονικά η ζωή και η ισορροπία σε ένα σπίτι. Γι’αυτό άλλωστε οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι διαθέτουν μία ολόκληρη ομάδα υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών βοηθών και μπάτλερς, τους οποίους έχουν επιλέξει μετά από εξονυχιστικά interviews και σύμφωνα με τα πλούσια βιογραφικά τους. Για την ιστορία, ο ετήσιος μισθός ενός νεο-προσληφθέντος μπάτλερ στο εξωτερικό κυμαίνεται από 30 έως 40 χιλιάδες ευρώ. Στην Ελλάδα, η εταιρία About Family που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ειδικεύεται στις υπηρεσίες φροντίδας της οικογένειας στο σπίτι.

8. «Προσωπικός» σεφ

Αν θέλετε να θεωρείστε πραγματικός bon viveur οφείλετε να διαθέτετε και τον/την προσωπικό σας μάγειρα που θα φροντίζει να σας ετοιμάζει καθημερινά γκουρμέ γεύματα. Κάποιοι δισεκατομμυριούχοι, βέβαια, έχουν περισσότερους από έναν, ο καθένας εκ των οποίων ειδικεύεται σε μία συγκεκριμένη κουζίνα. Έχουν, λοιπόν, έναν Γάλλο, έναν Ιταλό, έναν Κινέζο. Γιατί να βάλετε όριο; Στο εξωτερικό, οι «προσωπικοί» σεφ κερδίζουν με την τέχνη τους περί τα 30 με 100 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

9. Αθλητική ομάδα

Κατά προτίμηση ποδοσφαιρική. Γιατί ένας πραγματικός δισεκατομμυριούχος επιβάλλεται να έχει μία τουλάχιστον αθλητική ομάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα ονόματα της λίστας των ιδιοκτητών ομάδων είναι ίδια με αυτά της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Για παράδειγμα οι Paul Allen (Seattle Seahawks, Portland Trail Blazers), Roman Abramovich (Chelsea Football Club), Mark Cuban (Dallas Mavericks), Philip Anschutz (LA Galaxy, LA Kings) καθώς και οι «δικοί» μας Γιάννης Βαρδινογιάννης (Παναθηναϊκός), Σωκράτης Κόκκαλης (Ολυμπιακός), είναι κάποιοι μόνο από τους προνομιούχους που κατάφεραν να περάσουν τον φανατισμό τους για το άθλημα σε άλλο επίπεδο. Παραδειγματιστείτε από τις εξελίξεις της επικαιρότητας, κάντε την κατάλληλη προσφορά και -πού ξέρετε- μπορεί να βρεθείτε και εσείς πρόεδρος κάποιας ομάδας.

10. Υπηρεσίες Concierge

Οι δισεκατομμυριούχοι όλου του κόσμου εμπιστεύονται ανά πάσα στιγμή τις όποιες (τρελές ή μη) επιθυμίες τους σε υπηρεσίες concierge (όπως η Millionaire’s Concierge). Θέλετε εδώ και τώρα ένα τζετ; Θέλετε ένα αυτοκίνητο της Formula 1; Θέλετε έναν επώνυμο τραγουδιστή για το πάρτι γενεθλίων σας; Oι εταιρίες αυτές αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν κάθε σας προσταγή άμεσα, με το αζημίωτο φυσικά. Μία τέτοια εταιρία στην Ελλάδα είναι και η Concierge Delux, που με απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα μπορεί να σας παρέχει υπηρεσίες πολλών αστέρων.
 
Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v