Wine Gallery: Νέο στέκι για τους οινόφιλους

Πολλοί φίλοι του κρασιού και της καλοπέρασης πρέπει φέτος να ζήτησαν από τον Αη-Βασίλη να τους φέρει έναν όμορφο χώρο όπου να μπορούν να απολαμβάνουν καλό κρασί, εκλεκτό φαγητό που το πλαισιώνει και το αναδεικνύει, και όλα αυτά σε πραγματικά λογικές τιμές. Το In2Life βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του Wine Gallery στην Εκάλη, και σας μεταφέρει τις πρώτες του εντυπώσεις...
Wine Gallery: Νέο στέκι για τους οινόφιλους

του Θεόδωρου Λέλεκα

Ήταν πράγματι αυτό που έλειπε από την διασκέδαση ενός πολύ μεγάλου target group στην βραδυνή Αθήνα: όλων εκείνων των ανθρώπων που έψαχναν έναν νέο, εναλλακτικό χώρο για να περάσουν καλά με την παρέα τους, παρέα με ένα μπουκάλι καλό κρασί, κάποια νοστιμότατα πιάτα να ”παίζουν” συμπληρωματικά και να μεγιστοποιούν την οινική απόλαυση, σε καλές τιμές και όμορφο περιβάλλον.

Το team που ανέλαβε να γεμίσει αυτό το κενό αποτελείται από τον ταλαντούχο Έλληνα σεφ Δημήτρη Λεμονή και το επιτελείο του πλαισιωμένο από μία μεγάλη ομάδα από έμπειρους σερβιτόρους, οινοχόους και μαιτρ. Εμπνευστής και κινητήρια δύναμη του όλου εγχειρήματος δεν είναι άλλος από τον Κώστα Τουλουμτζή, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και ιδιοκτήτη της αγαπημένης Enoteca του Χαλανδρίου, του πρωτοποριακού οινο-εστιατορίου της Αθήνας. Η επιτυχία είναι, λοιπόν, εγγυημένη, και τους την εύχομαι ολόψυχα.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιμένει τους επίδοξους φίλους του Wine Gallery:

Ο χώρος

Το εστιατόριο του Ξενοδοχείου Life Gallery στην Εκάλη. Προσεγμένος, όμορφος και αριστοκρατικός, με εύκολη πρόσβαση, parking, και μακριά από την βαβούρα και την κίνηση των μεγάλων, πολυσύχναστων δρόμων της Αθήνας.

Το περιβάλλον

Υψηλή αρχιτεκτονική με σύγχρονες, λιτές, καθαρές γραμμές. Μοντέρνα και λειτουργική διακόσμηση με ζωντανά χρώματα και σωστό φωτισμό. Όμορφο και δημιουργικό art-de-la-table.

Το service

Υποδειγματικό. Η τέλεια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής εξυπηρέτησης και της φιλικής αντιμετώπισης του πελάτη.

Το φαγητό

Το μενού παίζει ρόλο υποστηρικτικό, και στηρίζεται σε 3 βασικές ενότητες: τα 10 πιάτα ”Της στεριάς”, τα 7 πιάτα ”Της θάλασσας” και τα 5 επιδόρπια. Οι επιλογές έχουν γίνει με γνώμονα την ικανοποίηση όλων των γούστων, αλλά και τους βέλτιστους συνδυασμούς με τα κρασιά της λίστας κρασιών. Ανάμεσα στα πιάτα που δοκίμασα ο ίδιος (και ήταν αρκετά – ελπίζω να μην διαβάζει ο διαιτολόγος μου) ξεχωρίζω και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα την Σούπα βελουτέ από πετρόψαρα κακαβιά με μοσχολέμονο, τα Φρέσκα Νιόκι με κρέμα φέτας, λιαστή ντομάτα, ελιές και βασιλικό, το Φουα-γκρα με καραμελωμένα κυδώνια και αρώματα εσπεριδοειδών (παντρεμένο τέλεια με ένα ποτήρι από το εξαιρετικό Μοσχάτο Λήμνου Χατζηγεωργίου), και το Καρέ από αρνάκι με κριθαράκι και άγρια μανιτάρια φρικασέ, σε ζωμό με θυμάρι και θρούμπι. Πολύ λεπτές γεύσεις θα συναντήσετε και στα επιδόρπια, που θα ολοκληρώσουν όμορφα την γαστρονομική σας απόλαυση.

Τα κρασιά

Η λίστα κρασιών του Wine Gallery είναι πραγματικά υποδειγματική. Είναι δομημένη με βάση τις ποικιλίες των κρασιών που περιέχει, οι οποίες, σε ένα δεύτερο επίπεδο, παρουσιάζονται στις ανά χώρα εκφάνσεις τους. Για παράδειγμα, όσοι αγαπούν το Cabernet Sauvignon, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στα καλύτερα δείγματα της ποικιλίας αυτής που μας έρχονται από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Χιλή και την Αυστραλία. Η λίστα δίνει ιδιαίτερη έμφαση, με πολύ ψαγμένες επιλογές, στις γηγενείς λευκές και ερυθρές ποικιλίες της Ελλάδας. Επίσης, περιλαμβάνει μία μεγάλη και εκλεκτή γκάμα από αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες, καθώς και επιδόρπιους οίνους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Σε καθημερινή βάση επίσης θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία κρασιών σε ποτήρι, ανάμεσα στα οποία θα υπάρχουν και ”μεγάλα” κρασιά, χάρη στο υπερσύγχρονο σύστημα αζώτου που διαθέτει το Wine Gallery για την σωστή φύλαξη της φιάλης μετά το άνοιγμα. Τέλος, κατά διαστήματα οι φίλοι του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ”μυθικά” κρασιά (π.χ. Chateau Petrus) σε ποτήρι, καθώς ο Κώστας Τουλουμτζής δηλώνει αποφασισμένος να βάλει ”το μύθο στα ποτήρια μας”.

Τα οινο-γαστρονομικά μενού

Όσοι δεν θέλουν να πειραματιστούν με τους συνδυασμούς φαγητού-κρασιού, μπορούν να εμπιστευτούν απόλυτα τις επιλογές που έχουν κάνει ο Κώστας Τουλουμτζής και οι συνεργάτες του για την τέλεια απόλαυσή τους. Έτσι, για εκείνους που προτιμούν το λευκό κρασί, το Λευκό Μενού συνδυάζει 3 πιάτα (θαλασσινά, ψάρι, κρέας) με εκλεκτά λευκά από τον Ελληνικό ή τον ξένο αμπελώνα, ενώ για τους θαυμαστές των ερυθρών οίνων το Κόκκινο Μενού παντρεύει 3 διαφορετικά πιάτα (ριζότο, πουλερικό, κρέας) με επιλεγμένα κόκκινα ελληνικά ή ξένα κρασιά. Τέλος, για εκείνους που τα θέλουν όλα, υπάρχει το ”Σωστό Μενού” 3 πιάτων με ειδικές γεύσεις (ψάρι, φουα γκρα, κρέας), συνδυασμένα με το κατάλληλο λευκό, κόκκινο ή γλυκό κρασί από την Ελλάδα ή τον κόσμο.

Οι τιμές

Βάζω τις τιμές σε ξεχωριστή ενότητα, γιατί τις θεωρώ απόλυτα λογικές και τίμιες. Σε ένα χώρο όμορφο και πολυτελή, που παρέχει εδέσματα και κρασιά υψηλής ποιότητας, θα περίμενε κανείς οι τιμές να είναι τσιμπημένες, και ενδεχομένως, θα το δικαιολογούσε περισσότερο από πολλά άλλα μέρη όπου συχνά πληρώνουμε αδρά για κακό φαγητό/κρασί ή service, και μετά ”κλαίμε” τα λεφτά μας.

Ωστόσο, στο Wine Gallery έχουν αποφευχθεί οι υπερβολές, και η κοστολόγηση κρίνεται ιδιαίτερα λογική, σε σχέση με την παρεχόμενη εμπειρία και εξυπηρέτηση. Τα πιάτα στο μενού ξεκινούν από 10 ευρώ (πανδαισία σαλάτας με βινεγκρέτ από ξίδι Ασύρτικο Σαντορίνης και καβουρδισμένους ηλιόσπορους) και φτάνουν ως τα 35 ευρώ (μοσχαρίσιο φιλέτο με πατατούλες γλασέ και σάλτσα από κρασί Syrah). Τα επιδόρπια έχουν όλα την ίδια τιμή (10 ευρώ), ενώ το κουβέρ κοστίζει 5 ευρώ.

Όσο για τα κρασιά, ένα καλό ελληνικό λευκό (π.χ. Ασύρτικο Σαντορίνης γνωστού παραγωγού) ξεκινάει από τα 25 ευρώ, ενώ ένα καλό ελληνικό κόκκινο (π.χ. Νεμέα ΟΠΑΠ από επώνυμο κτήμα) ξεκινάει από τα €28. Πολύ λογικές είναι οι τιμές και στον διεθνή αμπελώνα, όπου οι επιλογές περιλαμβάνουν μικρά και μεγάλα Γαλλικά Chateaux, διάσημους Ιταλικούς οίκους, καθώς και διαλεγμένες δημιουργίες εξαιρετικών παραγωγών από τον υπόλοιπο παλαιό και νέο κόσμο.

Οι τιμές για τα 3 οινογαστρονομικά μενού που προανέφερα ξεκινούν από τα 65 ευρώ και φτάνουν τα 90 ευρώ (διαφέρουν μεταξύ ελληνικών και διεθνών επιλογών. Οι τιμές περιλαμβάνουν απεριτίφ, τα πιάτα, τα κρασιά σε ποτήρι και mignardises για το τέλος).

Νομίζω σας είπα αρκετά. Ελπίζω να σας άνοιξα την όρεξη. Οινόφιλοι, σπεύσατε!

Εις υγείαν!

Wine Gallery, Θησέως 103, Εκάλη, τηλ. 210 6260400

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v