10 +1 ελληνικές μπίρες για να γιορτάσεις την άρση των μέτρων

Φρουτώδεις, αρωματικές, ιδιαίτερες, 100% ελληνικές. Δέκα μπίρες για να προϋπαντήσεις το καλοκαιράκι.
10 +1 ελληνικές μπίρες για να γιορτάσεις την άρση των μέτρων

Μπύρα στο χέρι, βόλτες στην πόλη ή άραγμα με την παρέα στο μπαλκόνι. Το αεράκι να μοσχοβολά άνθη νεραντζιάς και ο ξάστερος ουρανός να σε προκαλεί να μετρήσεις αστέρια. Η ζωή είναι ωραία, και γίνεται ωραιότερη με μια ελληνική μπίρα για παρέα.

Ή και έντεκα.

Αναστασίου Συνταγή 10 Can 500ml
4,50€



Η Μικροζυθοποιία Αναστασίου στο Χαλάνδρι Αττικής, επανακυκλοφορεί μια από τις κορυφαίες IPA της, με γερές δόσεις φρέσκων λυκίσκων Citra και Chinook, νότες γκρέιπφρουτ και κωνοφόρων και χαρακτηριστική πικρή επίγευση.

ΚΥΚΑΩ Hazy NEIPA 330ml
3, 90€



Η νέα χρυσαφένια New England IPA της ΚΥΚΑΩ με λυκίσκους El Dorado και Mosaic μοσχοβολά εσπεριδοειδή, και βγάζει δροσιστικές νότες από ροδάκινο, μάνγκο και φρούτο του πάθους που αποπλανούν μεθυστικά τον ουρανίσκο.

Dreamer Stardust Hazy IPA 330ml
3,50€



Από τη Βέροια με αγάπη, το δίδυμο της Dreamer Brewing ετοίμασε μια hazy Indian Pale Ale με ελαφρύ σώμα, έντονα αρώματα από άνθη και βότανα και πλούσια πικρή γεύση με νότες ανανά, γκρέιπφρουτ, γρασιδιού και ανανά.

Strange Brew Lemonfarm
2,50€

Μια saison/farmhouse μπίρα από την Αγία Τριάδα της μικροζυθοποίησης, άκρως δροσερή, 100% καλοκαιρινή και έντονα φρουτώδης με νότες λεμονόχορτου και εσπεριδοειδών που αφήνουν μια ελαφρώς όξινη και γλυκιά επίγευση. 

Alea Pale Ale Can 330ml
2,60€



Από τα παιδιά της Μεταμόρφωσης, μια κλασική dry hopped pale ale μπύρα, με έντονους λυκίσκους Simcoe και Mosaic Cryo και έντονες νότες πεύκου και εσπεριδοειδών που αφήνουν μέτρια πικράδα σε ισορροπημένη ένταση.

Blame The Sun Sirens of Time Mutant Hazy IPA Can 330ml
3,70€



H νέα hazy NEIPA των Blame The Sun εκτός από φοβερό artwork φέρνει στον ουρανίσκο μια εξτραβαγκάνζα τροπικών φρούτων και αρωμάτων πορτοκαλιού, από τους αμερικάνικους και αυστραλιανούς λυκίσκους Citra, Mosaic και Galaxy.

Noctua 3rd Anniversary New England IPA 330ml
3€



Η μικροζυθοποιία της Πειραιώς γιορτάζει τρία χρόνια ζωής και δημιουργίας στο κέντρο της Αθήνας με μια φρουτώδη NEIPA με λυκίσκους Enigma και Mosaic και φρουτώδη αρώματα με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, γρασιδιού και πεύκου.

Στάλα Ρούσα 330ml
2,50€



Μια άκρως ενδιαφέρουσα ελληνική red ale Ιρλανδικού τύπου έρχεται από την Ζυθοποιία Ηπείρου στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, με ελαφρά γεύση καβουρδισμένων δημητριακών, χαμηλά αρώματα λυκίσκου, κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα καραμελωμένης βύνης.

ΚΥΚΑΩ X Strange Brew - Over peaching Sour IPA 330ml
4,80€



Η συνεργασία της ΚΥΚΑΩ με την Strange Brew φέρνει στο τραπέζι μια αρωματική, ξινή IPA με έντονη ποσότητα λυκίσκου και ροδακίνων που της προσδίδουν μια χαρακτηριστική, ζουμερή φρουτώδη γεύση η οποία θυμίζει έντονα μείξη μπύρας και κρασιού.

Mani Brewery Nema Summer Ale
2,30€



Με έμβλημα της τον λυκίσκο, την φραγκοσυκιά αλλά και του μανιάτικους πύργους, σήμα κατατεθέν της Μάνης, η ΝΕΜΑ φέρνει μυρωδιές καλοκαιριού στον ουρανίσκο με έντονες φρουτώδεις νότες από λεμόνι, βερίκοκο και ανανά σε συνδυασμό με ελαφριά πικράδα.

Kasta New Zealand Amber Ale 330ml
3€



Από την άρτι αφιχθείσα μικροζυθοποιία του Ηρακλείου Κρήτης καταφθάνει μια ωραιότατη Amber Ale με λυκίσκους New Zealand η οποία αφήνει στον ουρανίσκο γεύσεις από καραμέλα, ψημένο ψωμί και τραγανό μπισκότο σε συνδυασμό με ελαφριές ανθικές νότες.

Πού θα τις βρεις: Στο Beer24, στο Tales of Ales, στο Brew Str, στο Beans & Hops, στο Sorry Mom Liquor Store, στο Strange Brew Tap Room, στη Ζυθοποιία Αναστασίου, στην Cava di Patsi, στην Alea Brewing Co. και σε επιλεγμένες κάβες σε όλη την Αττική. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v